7.62 Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 No i jest zapowiedziany! http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=41481 Ale jak znam teraźniejsze czasy to będzie tylko na konsole :| Czy mi się wydaje, czy gra wróciła do korzeni i akcja nadal będzie się działa w czasach 2WŚ, czy może bardziej przypomina to Wietnam? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 jak znam teraźniejsze czasy to będzie tylko na konsole :| Owszem. Dziwisz sie? PC dostal szanse w postaci CoD 4, i po tym jak CoD 3 byl tylko na konsole z wiadomych powodow - PeCetowcy niczego sie nie nauczyli i dalej piracili na potege. Na konsolach piractwo jest znikome, wiec sie nie dziw ze producent chce wydawac na te platformy. Ludzie ktorzy sciagaja gry zamiast je kupowac sami pogrzebuja rynek, a potem jest placz. Niestety - w wypadku CoD juz za pozno. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Znalazłem opis gry (w wersji szczątkowej jest ten opis) http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=11692 z tego co napisali wynika, że będzie jednak powrót do czasów II wojny światowej, trochę szkoda, mnie się ten temat obiadł:( , wolałbym kontynuacje tego co było w 4. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 @maxavelli Po części z tym piarceniem nie masz racji, wiele osób kupiło oryginalnego COD4 żeby grać multi. I firma zarobiła na COD4 na PC. A jeśli ktoś nie zauważył, to w newsie na gry-online dot. COD5 jest PC. http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=11692 Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 (edited) CoD4 na PC był na szczycie listy najlepiej kupowanych gier baaaaaardzo długo, przez co stał się jedną z najpopularniejszych dziś sieciówek... więc chyba nie jest aż tak źle. Za piątą część odpowiada ekipa Treyarch, a więc ci sami ludzie, którzy wcześniej przygotowali Call of Duty 2: Big Red One i Call of Duty 3. Czyli może nie być tak fajnie jak w Call'u 1,2 i 4. Nie grałem w 3, bo nie mam konsoli, ale słyszałem dużo złego o tej grze, że np. zepsuła klimat CoD'a. Kiedyś gdzieś czytałem, że pierwotny producent serii CoD Infinity Ward, zapowiedział, iż grę na poziomie przykładowo CoD4 mogą wydawać co dwa lata, a nie co rok, jak wymaga tego Activision. Więc jeśli wierzyć tamtemu news'owi to produkt na miarę naszych oczekiwań dostaniemy w 2009. Edited June 19, 2008 by Robson Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Zarobil? Bo sprzedalo sie 2 miliony sztuka na PC? http://www.cyberjoy.pl/news/154237/100.html "Dokładnie we wtorek firma Infinity Ward podała serwisowi CNET, że Call of Duty 4: Modern Warfare, sprzedało się już w liczbie ponad 10 milionów egzemplarzy. Dane te dotyczą, rzecz jasna, całego świata. Przedstawiciel Infinity Ward, Vince Zampella, stwierdził że gra największy sukces odniosła na konsoli Xbox 360." Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Zarobil? Bo sprzedalo sie 2 miliony sztuka na PC? A skąd masz te dane ? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Bylo gdzies na forum maxconsole.net, poszukaj sobie. Quote Link to post Share on other sites
GZ Posted June 19, 2008 Report Share Posted June 19, 2008 Bylo gdzies na forum maxconsole.net, poszukaj sobie. Poszukałem sobie i nie znalazłem takiej informacji. A jeśli już to czy są to oficjalne dane Activision. Quote Link to post Share on other sites
helgrind Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 Może pogadacie sobie na PW ? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Lipton91 Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 No to mamy pierwszy trailer z "piątki" Klik Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 23, 2008 Report Share Posted June 23, 2008 no to teraz czekam na trailer pokazujący trochę więcej :uśmiech: , ale nadal żałuje, że nie jest to kontynuacja 4 Quote Link to post Share on other sites
lesiulodz Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 Nie zapominajmy że cod4 był ewenementem, zauważcie w jakich realiach były pozostałe części. Kto wie może COD 6 bedzie w Wietnamie? Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 No i co z tego, że był inny, ile można robić gier o tym samym? Udał się twórcom i to się liczy. Ja również żałuje, że nie będzie kolejnego CoD'a dziejącego sie w "dzisiejszych" czasach. Szczerze powiedziawszy wolałbym Wietnam od daleko wschodniego frontu drugiej wojny światowej (czy jak to tam nazwać). Ale to już gusta, o których się nie dyskutuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 (edited) Robson zgodzę się Tobą, cod w wietnamie to by była całkiem ciekawa opcja, kto wie może twócy gry w końcu zdecydują się na taki krok. EDIT: literówki Edited June 25, 2008 by Tebow Quote Link to post Share on other sites
marianos Posted June 25, 2008 Report Share Posted June 25, 2008 hmm cod w wietnamie całkiem ciekawie mogło by byc i napewno nie pogardził bym żądną wersją CODA ale i tak jestem zwolennikiem Wojny w Europie ;] Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Ludzie!! Nie czytacie??!! CoD 5 JEST W WIETNAMIE!! http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=11692 nie namęczycie się. Pierwszy i drugi wers wszystko wyjaśni Quote Link to post Share on other sites
marianos Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 frozenfish rzeczywiście wszystko będzie działo się w Wietnamie no to będzie wesoło :D teraz tylko odliczac dni do wydania ;] Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Co nie zmienia faktu, że gra będzie się dziać w latach II wojny światowej, mi chodziło o wydarzenia stricte z wojny w Wietnamie. Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 II wojny światowej?? II wojna skończyła się w 45 a Wojna w Wietnamie zaczęła się w 57. mam niejakie wrażenie że to 2 odmienne daty. A grać będziemy w "azjatyckiej dżungli" Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Ludzie!! Nie czytacie??!! CoD 5 JEST W WIETNAMIE!! http://www.gry-online.pl/s016.asp?ID=11692 nie namęczycie się. Pierwszy i drugi wers wszystko wyjaśni W Wietnamie :wink: "W części piątej autorzy zmieniają teatry działań i przenoszą gracza w wilgotny klimat azjatyckiej dżungli oraz na front wschodni tuż przed zakończeniem wojny." Do tego tytuł "World at War" Wietnam rozumiem to był konflikt światowy? Matko jedyna. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Geno, nie ma to jak czytanie tekstu ze zrozumieniem ;-) Quote Link to post Share on other sites
Geno Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Geno, nie ma to jak czytanie tekstu ze zrozumieniem ;-) Jak jest napisane dźungla to od razu Wietnam. Wyspy na Pacyfiku to dżungli nie miały. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Najlepsze jest to, że w tym artykule masz podane, że akcja dzieje się na froncie w Europie, ale ludzie tak jakby klapki dostali, wystarczyło, że podali informacje o dżungli i od razu, że Wienam. Coś cieńko z orientacją w histrorii :wink: Quote Link to post Share on other sites
frozenfish Posted July 2, 2008 Report Share Posted July 2, 2008 (edited) ale jest wyraźnie napisane że jest to azjatycka dżungla. poza Tym jest tam napisane "oraz". Kto wie, może będziemy walczyć w 2 różnych wojnach. Edited July 2, 2008 by frozenfish Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts