MaciasAK Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Witam zastanawiam sie nad kupnem repliki ak47 lub akm i tu pytanie która z tych replika wygląda ładniej i jest wytrzymalsza? 1 http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...ewnie-RK06.html 2 http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...AK47-CM042.html Dodam ,że interesuje mnie replika ze stałą kolbą. Edited June 28, 2008 by MaciasAK Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 (edited) Witam Po pierwsze nie doradzałbym zakupów w tym sklepie, nie cieszy się on najlepszą opinią Po drugie BOYI jest lepiej wykonany niż Cyma, lepiej spasowane części i wykorzystane materiały. Po trzecie, jedyna rzecz, która przemawia za Cymą to gearbox v3. Ale nawet pomimo tego gearboxa jakoś nie jestem przekonany do cymy. http://www.customs.pl/produkty.php?product=23&cat_link=3 tutaj masz linka do AK74U, od tej wersji co podałeś linka różni się kolbą, ale z kolei w tym sklepie masz wymieniane słabe chińskie części gearboxa na mocniejsze, co przedłuża żywotność repliki. Pozdrawiam EDIT: literówki Edited June 28, 2008 by Tebow Quote Link to post Share on other sites
MaciasAK Posted June 28, 2008 Author Report Share Posted June 28, 2008 A jakieś inne propozycje? Cena do ok 600zł. Quote Link to post Share on other sites
killa Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Mówisz o AK47 i AKM'ie, a podajesz linka do AK74 i AK47. Ale jeśli chodzi, AK74 to mogę ci spokojnie polecić BOYI'a. Ładnie wygląda, ale w tych kolbach ramowych łatwo się zatrzask łamie, większość ludzi robi sobie zatrzask na śrubkę. Też działa. Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Inne propozycje: http://www.customs.pl/produkty.php?product...&cat_link=3 HK416 http://www.customs.pl/produkty.php?product=24&cat_link=3 G36C Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Lub kałaszki fullsteel od Boya 8-) Quote Link to post Share on other sites
MaciasAK Posted June 28, 2008 Author Report Share Posted June 28, 2008 (edited) A linki do tych kałachów? Dodam ,że interesują mnie tylko ak(m) i replika musi dobże prezentować sięna ścianie. Edited June 28, 2008 by MaciasAK Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 28, 2008 Report Share Posted June 28, 2008 Na stronie Customs.pl masz kilka kałachów do wyboru, http://www.customs.pl/produkty.php?product=21&cat_link=3 http://www.customs.pl/produkty.php?product=20&cat_link=3 http://www.customs.pl/produkty.php?product=19&cat_link=3 plus ten co poprzednio wrzuciłem Poza tym na stronie taiwangun masz od zatrzęsienia różnych replik kałachów. Quote Link to post Share on other sites
MaciasAK Posted June 29, 2008 Author Report Share Posted June 29, 2008 A jakie repliki ak(m) wykonane są jeszcze z drewna i stali? Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 W tym przedziale cenowym, który pokazałeś w linkach (i ja także), nie ma już żadnych dobrych replik fullmetal+drewno (jeśli się myle niech mnie ktoś poprawi). Później cenowo zaczynają się od 1500-1600 na przykład VFC. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 CA Steel version... Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 jedyna rzecz, która przemawia za Cymą to gearbox v3. A rk06 nie ma gbv3? Quote Link to post Share on other sites
MaciasAK Posted June 29, 2008 Author Report Share Posted June 29, 2008 A jak z wykonaniem replik ,które podałem na początku dużo się róznią od orginału? I jakie robią wrażenie? Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 Bliżej orginału ma RK ;-) Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 (edited) Mikadorus miałem namyśli to, że jedynym plusem Cymy jest gbv3, bo wykonanie pozostawia wiele do życzenia. EDIT:literówka Edited June 29, 2008 by Tebow Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 29, 2008 Report Share Posted June 29, 2008 (edited) Tebow, bez obrazy ale bzdury piszesz. Sam fakt, że zewnętrznie rk prezentuje sie okazalej bo ma stal, nie czyni go lepszym. Replika ma przede wszystkim dobrze strzelać i to daje Cyma. Strzelałem z wieeelu Cym i Boyów. Rozbierałem wiele GB Cym i Boyów. Było nie było serwisuje repliki i NIGDY nie postawie Boya ponad Cymą. W każdym razie aktualnie nie widze takiej opcji. Na chwilę obecną Cyma strzela i to cakiem nieźle a Boyi tylko strzela. Jesli replika ma być do lansu to Boyi bo ma stal i w ogóle. Jeśli ma strzelać to Cyma. Inna rzecz, ze zewnętrznie każdy AK74 bdzie robil lepsze wrażenie od AK47. Edited June 29, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Tebow Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Spoko Poldeck, ja mam właśnie złe doświadczenia z Cymą (z kilkoma modelami) i dlatego wolę Boyi, tutaj nie chodzi o żaden lans wbrew pozorom. Quote Link to post Share on other sites
MaciasAK Posted June 30, 2008 Author Report Share Posted June 30, 2008 A czy ktoś jest posiadaczem jednej z replik? i najlepiej niech on się wypowie, a pozatym jaki sklep polecacie w ,którym mógłbym dostać repliki? Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 Jeżeli chodzi o jakość i zgodność z oryginałem to zostaje tylko rk 47 G&G. Najlepiej kupować w Specshop.pl Quote Link to post Share on other sites
MaciasAK Posted June 30, 2008 Author Report Share Posted June 30, 2008 ALe mi chodzi o replike maksymalnie do 600zł. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 No ja wiem właśnie ale niestety do 600 zł muszę Cię zmartwić nie kupisz ani dobrej repliki w osiągach ani w wyglądzie Quote Link to post Share on other sites
Belutek Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 A co rozumiesz przez słowo "dobra replika"? Ja rozumiem w miarę dobrze działającego chinola i do 600 złotych możesz kupic coś o świetnym wyglądzie, z drewienkami i body ze stali jak i dobrymi bebechami. Oczywiście nie porównujmy tego do VFC, Ca czy może jeszcze czegoś lepszego. Dlatego pumbishon nie pisz bzdur i nie zniechęcaj nikogo. Jeśli dla ciebie replika to tylko od tysiąca wzwyż to lepiej nie propaguj takich poglądów. Nawet za 350 można kupic dobrego aega. Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 (edited) Jak za 350 to dla Ciebie jest dobry AEG to chyba nie mamy o czym rozmawiać. I poza tym nie ma chinola z dobrym wyglądem. Drewienko i stal to nie wszystko. Chodzi o zgodność z oryginałem. Edited June 30, 2008 by pumbishon Quote Link to post Share on other sites
Belutek Posted June 30, 2008 Report Share Posted June 30, 2008 (edited) No popatrz. Jak dla mnie Boyi pod względem zgodności z oryginałem i ogólnie wyglądem jest lepsze od niektórych replik ze stajni CA. Dla mnie II klasa to dobre repliki. I nie wciskaj mi kitu że aeg to tylko od tysiąca wzwyż, po prostu nie wciskaj nikomu takiego kitu. Sam mam replikę CA, a i tak twierdzę że opłaca się kupować chinole. Oczywiście jeśli masz ten tysiąc to kupujesz coś z pierwszej klasy. Jeśli jednak nie dysponujemy takimi pieniędzmi to chinol będzie idealny. Jak dla mnie można się strzelać aegiem nawet i za 350 złociszy. Edited June 30, 2008 by Belutek Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted July 1, 2008 Report Share Posted July 1, 2008 Zastanów się co piszesz...gdzie ja komuś wciskam kit że dobre repliki zaczynają się o tysiaka??:D Sam sobie to wmawiasz. Ja mówię, że w tym konkretnym przypadku tak jest. Nie ma dobrej repliki kałacha poniżej min. 1000 zł. I taka jest prawda. Jak dla mnie to możesz strzelać nawet ze sprężynówki z bazaru - nic mi do tego. Ja nikogo nie potępiam ani nie skreślam kogoś kto ma replikę za 300 zł. Co ty sobie wymyślasz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts