Jump to content

Recommended Posts

Posted

Moim zdaniem 400 fps to troche mało. Jak na kulce 0.20 no ale to jest gaz polecany przez producenta o obniżonym ciśnieniu. Na innym będzie napewno o wiele lepiej śmigało ale to już na własne ryzyko. Repliki STAR'a do tanich nie należą. Ale w mojej ocenie cena tego jak i wielu innych modeli replik jest idealnym odzwierciedleniem jakości użytych materiałów spasowania i niezawodnej pracy.

Posted (edited)

Wiem ze to gazówka, ale jest identyczna z oryginalna L96A1. Nie chce jej kupowac tutaj a sprowadzic ze stanow bo zauwazylem ze tam sa dosyc tansze markowe repliki niz u nas. Nie wiem tylko jak później z tuningiem gaziaków :???: Na razie skupiam sie na tuningu warriora od wella, ale ta replike chce miec w arsenale pod warunkiem ze da sie z niej zrobic cos mocniejszego :uśmiech:

Ps: Replika musi isć ze sklepu w stanach bezpośrednio do mnie czy może ja kupić ktoś z rodziny mieszkajacy w stanach i przesłać paczką do polski??

Edited by Boberwax
Posted

No pewnie że może. Tylko nie wiem co się bardziej opłaca. A tak na marginesie to może weź Tanake? Prawie to samo tyko masz 570 fps i moim zdaniem o wiele ładniejsza bo nie ma składanej kolby.

Posted (edited)

...weź Tanake? Prawie to samo tyko masz 570 fps i moim zdaniem o wiele ładniejsza bo nie ma składanej kolby.

Wszystko kwestia gustu ale:

1. lufa zewnętrzna odwzorowująca oryginał wojskowy, BARDZO ŁADNA ( duży + )

2. dwójnóg w komplecie ( + )

3. luneta w komplecie ale... "nieciekawa" ( +/- )

4. składana kolba czyli właśnie kwestia gustu ( +/- )

5. plastikowy blok zamka - WIELKA KUCHA!!! ( duży - )

6. niewielka moc ok. 400 fps ( - )

7. dużo cięższy od Tanaki - nie wiem dlaczego..? Chyba lufa zewnęczna, może..? ( +/- )

Niestety nie wiem jak strzela.

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert
Posted

róznica cenowa jakoś mi nie rekompensuje tego dwójnoga i lunetki. Choć całkiem zła nie jest choć radziłbym kupić choćby bloga z wyglądu prawie taki sam i do tego wieżyczki typu "snajper" dają o wiele większy komfort i +1 dla lansu:P Co najwyżej kwestią może być jeszcze monopod. Nie wiem czy gdzieś można dostać. Może Lambert wie? W sumie wykonanie sobie takiego i to troche bliżej przodu broni a nie na samym końcu kolby (w sensie żeby całkowicie chowało się we wgłębieniu kolby gdy nie jest potrzebny) osobiście uważam że waga 4/5 kg to i tak dużo. Wystarczająco żeby broń była bardzo stabilna podczas strzału i wogóle podczas manerwowania w pozycji leżącej. Lufe jakby się ktoś uparł można dorobić własną albo zamienić ze STAR'em (może jest nawet w pełni kompatybilna?)

Posted

Też myślałem o Tanace, ale jednak bardziej kusi mnie Star pewnie przez to odwzorowanie oryginału. Składana kolba myśle że nie powinna sprawiac problemu za to waga juz większy, ale w koncu oryginał tez tyle waży. Problem jest z tym co zauważył Lambert (mnie umkneło) czyli plastikowy blok zamka. Wiec tu pojawia sie pytani czy da sie go wymienić i gdzie ewentualnie go mozna znaleść? No i który sklep w stanach polecacie :uśmiech:

Posted

mi się wydaje że STAR to raczej klimatyczna replika, z uwagi na mały fps. Choć pewnie można conieco więcej wycisnąć ale Tanaki nigdy nie przeskoczy. Jakbym miał Ci coś doradzić to właśnie tanake i do tego dowolny dwójnóg i lunetke bloga chociażby 3,5 - 10 x 40 mm za niecałe 300 zł jest w "pewnym" sklepie.

Posted

Cyba zaczynasz mnie przekonywać do tanaki. Celownik nie ma znaczenia bo kupiłem w poniedzialek Delta Optical 3-9x42 do warriora wiec sie go przełoży do lepszej repliki. Zrobil mi sie niezły mentlik w głowie...

Posted

ehh zwróc uwage chociażby na moc i cene. Czy chcesz wydać prawie 2500 zł za klimat? Czy wydać 2000 za nie kwestionalnie o wiele lepsze osiągi? Ja bym wybrał tanake bo o ile nawet lubisz klimat to ten STAR to ledwo pod wyborówke bym podpiął. Dziś niektóre chińczyki od JG mają tyle i więcej fpsu. (nie zasięgu żeby nie mylić) A żeby trafić kogoś kto kampi np w krzakach siła przebicia tez musi być większa zeby nie trzeba było podejść na 30 metrów. Ja nie namawiam ale z opinni innych i jednokrotnego strzelania moge potwierdzić że obsługa bardzo komfortowa dobrze leży w dłoni a waga taka że nawet na "jebankach" gdzie raczej nie będziesz się ciągle czołgał nie da się ciała. Zależy tez jeszcze od warunków fizycznych a zauważ że 4 kg a 8 to już spora róznica.

Posted

To jednak wezme Tanake. Tylko który sklep polecicie?? Mialem juz okazje przekonac sie ze w stanach tez nie wszystkie sklepy są wporządku do klienta wiec nie chce znowu sie "nadziac":/

Posted

a co Polsce nie można? Wątpie żebyś kupił na tyle taniej żeby Ci wszystkie koszta przesyłki itd. zrównoważyły o ile nie przewyższyły zakupu w polsce;) Na specu jest to dobry sklep.

Posted (edited)

Nie sądzę żeby aż tyle...

Poza tym należy zastanowić się dlaczego dedykowany jest słabszy gaz.

Używanie w tej replice silnego gazu może przynieść przykre konsekwencje... ;-)

Pozdrawiam,

Lambert

Edited by Lambert
Posted

Wystarczy zmienić uszczelki i można spokojnie pakować GG. Poza tym jaki jest sens strzelania z tej repliki przy 400fps? Bez możliwości zasilania GG ta replika nie ma sensu...

Posted

No to poczekam chyba na te części i bedzie spoko. W stanach z tego co zauwazyłem markowe repliki sa nawet o 1000zl taniej a biorac pod uwage że przyśle ja wujek z samochodem albo jakas inna paczka na jego koszt wiec oszczedność zawsze jest i można to wydać na upgrade :uśmiech: