BoleslawW Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Jest wart 100% swojej ceny, wygląda idealnie, materiały to pierwsza klasa stali ;) nie ma żadnych odstających po odlewowych błędów, bo to blacha tłoczona:) wszystko pięknie zaczernione, nie ma odprysków, warstwa nie za gruba w sam raz tak żeby było widać strukturę tłoczenia. No i drewienko nie prze lakierowane ani nie zbyt wygładzone. Widać słoje jak i u mnie zdrowego sęka na przednim chwycie. Wszystko spasowane na ciasno, nic nie trzeszczy nic się nie telepocze, przy rozbieraniu stawia opór co jest jedynie zaletą. Mechanicznie po 5 tyś kulek też jest OK, nic się nie psuje nic nie piszczy, zero zacinek czy podwójnych kulek. U mnie śmiga na 9,6v 1400 intelecta i kulkach 0.28, ROF jest fajny nie za wielki nie za niski baterii też nie zużywa szybko. Jedyną wadą przynajmniej dla mnie jest to że to chińska wersja. Pozbyłem się bagnetu i wstawiłem tłumik ognia od AKM-u. W przyszłości myślę wstawić drewno z AKM-u i dekiel ;) zobaczymy czy będzie pasowało :) Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Mechanicznie po 5 tyś kulek też jest OK, Kolega po 5tys kulek to nawet chińczyki za 400zl wytrzymają Napisz po 50tysiecach kulek jak tam mechanizm stoi .. U mnie śmiga na 9,6v 1400 intelecta i kulkach 0.28, ROF jest fajny nie za wielki nie za niski baterii też nie zużywa szybko. Jaki rof jest na sekundę? Używasz magów od real sworda??Czy tez inne ?? Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 To co mam wystrzelić dla Ciebie te 45 tyś kulek? Pytasz to Ci piszę, nie chcesz wiedzieć to nie pytaj :???: Nie jestem w stanie policzyć ile kulek wylatuje mi z lufy na sekundę, a magi używam od RS-a bo to jedyne stalowe jakie widziałem, ale inne też pasują. Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 To co mam wystrzelić dla Ciebie te 45 tyś kulek? Pytasz to Ci piszę, nie chcesz wiedzieć to nie pytaj :???: Kolego, nie o to mi chodziło to było odpowiedz do twojej wypowiedzi Jaki zasięg jest skuteczny by trafić w sylwetkę człowieka ? Jedyną wadą przynajmniej dla mnie jest to że to chińska wersja Ale chyba zgodna z oryginalnym Type 56 ?? Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted October 25, 2008 Report Share Posted October 25, 2008 Nie mierzyłem ale można sobie wyobrazić, 440fps 6.08 lufa i dobrze kręcący hopek. W każdym razie zasięg konkretny. Tak jest zgodny z Type 56. Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Nie mierzyłem ale można sobie wyobrazić, 440fps 6.08 lufa i dobrze kręcący hopek. W każdym razie zasięg konkretny. Tak jest zgodny z Type 56. Ja bym na twoim miejscu lufę zmienił na 6.04 Napisze ktoś wkoncu recenzje ? Quote Link to post Share on other sites
BertooH Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Witam! Mam dylemat z wyborem karabinu. Kusi mnie opisana wyżej replika jak również AK z VFC. Czy ktoś mógłby zestawić obie repliki i napisać jak wypada RS na tle VFC ? Pozdrawiam i z góry dziękuję ;-) Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted October 26, 2008 Report Share Posted October 26, 2008 Witam! Mam dylemat z wyborem karabinu. Kusi mnie opisana wyżej replika jak również AK z VFC. Czy ktoś mógłby zestawić obie repliki i napisać jak wypada RS na tle VFC ? Pozdrawiam i z góry dziękuję ;-) Type 100% zgodne z oryginalnym Type 56 I w Type masz mocniejsze części skoro władają tam sprężynę m120 Real Sword jak to pisze Capri ASg Cytuje: Przewagę jaką ma nad innym Real Sword to doświadczenie konstruktorów oraz techniczne możliwości zastosowania wielu elementów pochodzących od wersji ostrej. a VFC to nie wiem pewnie gorsze .... To tylko takie moje skromne zdanie Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted October 27, 2008 Author Report Share Posted October 27, 2008 (edited) Do RS wchodzą elementy od ostrego bez przeróbek (AKMS) wiem bo kumpel ma inokatsu przerobionego na AKMS... Niedawno zmieniał rure gazową i chwyt przedni. Do mojego RS pasowały bez zastrzeżeń a do jego trzeba było przerabiać. No myśle iż w moim mam około 7-8 tyś kulek (pare drumow) i działa ok. dalej ma 410 - 420 fps na lufie TnioKoby 6.08 Co do Recki to nie chce mi się pisać ot i tyle. Wypada lepiej niż VFC jak dla mnie. no i lepiej niż inokatsu ;p ... Edited October 27, 2008 by SAper111 Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted November 14, 2008 Author Report Share Posted November 14, 2008 Może ktoś z was zainteresowany wymianą Type 56-1 na 56? Do granatnika pasi mi stała kolba... Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted November 17, 2008 Author Report Share Posted November 17, 2008 Fotki ... Co by sie raz jeszcze polansować... Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted November 22, 2008 Report Share Posted November 22, 2008 (edited) Orientujecie się czy można zamontować w nim następujące chwyty (bez ich przeróbki)? TDI (oraz jego chińską kopię) UTG http://works11.pl/?product_id=21263&category_id=488 Oraz czy da radę zamontować ową kolbę? http://works11.pl/?product_id=21258&category_id=488 Edited November 22, 2008 by ORKAN_Hubert Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted November 24, 2008 Author Report Share Posted November 24, 2008 Co do chwytu to jak pasi do AK47 to powinno pasić a co do kolby to nie wiem Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Człowieku chcesz stworzyć najbrzydszego kałacha jaki istnieć może, chcesz zdewastować piękne wykonane jak w oryginale drewno.... Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted November 26, 2008 Author Report Share Posted November 26, 2008 Eee to jest orginalne drewno ale jak chce to niech montuje., Quote Link to post Share on other sites
bronek1993 Posted November 29, 2008 Report Share Posted November 29, 2008 (edited) Czy jest możliwość zamontowania org. muszki z ak-47 lub AKM? (Ta okrągła mnie zraża) :cry: I czy magi naprawdę latają gdzie chcą, czy to zależy od maga? I co do wagi tej repliki też mam pytanie: ile ona waży. Bo na Capri piszą, że 3700 a na GunFire, że 3300. Edited November 29, 2008 by bronek1993 Quote Link to post Share on other sites
BoleslawW Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 Muszka jest zespolona lufą, nie ma możliwości jej okręcenia, a co do magów to trochę latają ale to zleży jakiej marki bo u mnie RS-a i PJ mają luz a CA i CM siedzą twardo... co do wagi to waży wiele, lekki nie jest, bardziej byłbym za Capri - 3700 :) Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Witam, a ja mam takie pytanko. Czy warto czekac na Type 56-2 czy moze lepiej kupic ze składana kolba normalna wersje? Aha i jeszcze jedno małe pytanko. Czy rura gazowa i kolanko od ostrego wejdzie bez zadnych problemów ? Dzieki i Pozdrawiam. Darek. Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Czytam sobie temat i nie mogę znaleźć żadnej informacji o Gearboxie, jak to wygląda? Jakie ma części? spasowanie, szczelność? Przydałyby się fotki. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted January 3, 2009 Author Report Share Posted January 3, 2009 Se kup i porób zdięcia... :D "Lista części stockowych standartowych: Zębatki wykonane bardzo estetycznie dużo lepiej jak w G&P czy VFC, Prowadnica sprężyny jest nie łożyskowana plastikowa lecz przy spreżynie M110 (skok zwyczajny) zakładanie stalowej jest bezcelowe, Cylinder typ 0 mosiądz, Głowica cylindra to plastik ale spasowany bardzo ciasno (miałem problem z wciśnięciem z powrotem), Popyczacz plastik albo poliwęglan, za ładny na zwyczajny odlew, Łożyska 7mm stalowe kulkowe, Zatrzask Anty rewersal z dzwignią na zewnątrz gearboxa tak, żeby można było przy zacięciu tłoka w tylnej pozycji, zwolnić zębatki. Bardzo przydatna rzecz, Silnik hyper toure up, Dysza plastikowa, uszczelniana dodatkowo uszczelką, Głowica tłoka to duracon łożyskowana Styki i płytka selektora ognia wykonane bardzo estetycznie. Części niestandartowe: Tłok - zwyczajny od V3 nie będzie pasował, bo przez krótki gearbox jest ścięty z tyłu ale można go spasować ze zwyczajnej V3 przy użyciu pilnika, dla fana AK to żaden problem. " Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Se kup i porób zdięcia... Pożycz kaskę, chętnie to zrobię ;) Jak z potencjałem do tuningu? wytrzymałość szkieletu jak oceniasz? Quote Link to post Share on other sites
SAper111 Posted January 6, 2009 Author Report Share Posted January 6, 2009 440 Ci nie starcza w karabinie szturmowym? Ile chcesz z niego mieć?? Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Chcę mieć tylko obraz ogólny, 440FPS to i tak o głowę za dużo. Jeśli plastyk wytrzymuje tyle to już mam odpowiedź dzięki i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Czy rura gazowa i kolanko od ostrego Akms-a wejdzie bez zadnych problemów. Bo podobno drewienka wchodza jak w masło? Dzieki i Pozdrawiam. Darek. Quote Link to post Share on other sites
Kacperix Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Mieliście jakieś problemy ze składaną kolbą w sensie pojawiających się luzów? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts