Jurgen Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 (edited) Sprawdzałem i od FALa i od M14 ^^ W przypadku magów ASG, tak jak mówi Choisen, z wyciągnięciem ich z ładownicy może być drobny problem bo są krótsze od oryginałów, ale mag-pul to magiczny wynalazek ;-) Edited June 13, 2009 by Jurgen Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 99% airsoftowych magów jest krótsze od oryginałów i dlatego na dnie moich ładownic wylądowały rękawiczki. :) Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Dziękuje ślicznie. :D Quote Link to post Share on other sites
Matark Dallas Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Ja mam magi do M16 w ładownicach od G3 i wyciągam je w rękawiczkach BW bez magpulli beż żadnych problemów. :) Natomiast nurtuje mnie inny problem. Ja powinno się nosić pas? Czy ma być on rozchełstany z przodu jak u tego pana http://awr.one.pl/images/sprzet/oporz/s95khs.jpg ? czy może raczej spięty na tyle krótko, żeby oba końce pasa z dziurkami nachodziły na siebie? (dodam, że w większości pasów jest taka tasiemka z jednej strony na końcu i poniekąd, żeby było dobrze, to drugi koniec pasa musi się wsunąć pod tą tasiemkę. Przyznam szczerze, że jak widzę na kimś takie rozflejane wiszące oporządzenie (jak u pana z obrazka) to ciary po mnie chodzą :) Any ideas? Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 (edited) Generalnie pas nie może mieć właśnie luzu,powinien być spięty na tyle dobrze by oporządzenie na pasie nie wisiało Tobie w okolicach przyrodzenia ;) Mam na myśli tutaj dopasowanie pasa do swojego obwodu w pasie. Wawix Edited July 22, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Ma być przede wszystkim na ile to możliwe - wygodny i nie utrudniać poruszania się/biegania/czołgania. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Regulamin sobie a wygoda sobie. Akurat na tym zdjęciu widać, że żołnierz jest na "luzie" W warunkach polowych taki luźny pas by go szybko wykończył :wink: Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 witam, mam szybkie pytanko Czy te ładownice: http://miwomilitary.pl/?p=8.865.NA-3-MAG.-...8.MIWO-MILITARY będzie się dało zamontować do pasa BW ? I czy ktoś widział jak się ma odcień cordura flecktarn do munduru we flecku... tzn czy widać bardzo różnicę. Quote Link to post Share on other sites
beertek Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 nie sadze Quote Link to post Share on other sites
Matark Dallas Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 reset_tychy: mniemam, że potrzebujesz ładownic do MP5. W systemie S95 najlepiej sprawdzają się ładownice od UZI http://armyworld.pl/product-pol-496-Ladown...-Flecktarn.html Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 Przypominam tylko, że jest to dział rekonstrukcja, a nie "Zrób to sam" Adama Słodowego. Posty nie pasujące do w/w tematyki będą usuwane. Quote Link to post Share on other sites
dasep Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Jakieś namiary na podwójne ładownice do G36 w systemie S95? Ronin w swoim artykule wspomina o produkcie KHS, ale jakoś nie mgę go namierzyć. Te które znalazłem i nie były Mil-Teciem nie miały podanego producenta i nieco błądzę. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 http://www.rangershop.pl/product-pol-3652-...-flecktarn.html Według zdjęcia jest to KHS - wersja z regulacją, szybka. Nie wiem jednak co przyśle rangershop, dlatego zalecam ostrożność ;). Poza tym: http://www.sierra-313.de/shop/product_info...azintasche.html Bezpośrednio od producenta (KHS po rozpadzie zmienił nazwę na sierra313). Ładownica powyżej jest w nowszym systemie montażowym, współpracującym jednak z S95. Ronin Quote Link to post Share on other sites
dasep Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Sierre313 znam, ale nie wiedziałem, że można te "modułowe" ładownice podpiąć do S95. Rozumiem, że potrzena jest do tego niezależna spinka systemowa, którą da się przełożyć przez taśmy na tylnej powierzchni ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 6, 2009 Report Share Posted August 6, 2009 Zamawiałem te ładownice z rangera i mi przysłali Heima. Jak się dokopie do aparatu to zrobię zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Jeżeli chodzi o ładownice z rangera: http://www.rangershop.pl/product-pol-3652-...-flecktarn.html Otrzymałem produkt Heima Z lampą: Bez: Otwarta: Wnętrze: Materiał wygląda na cordurę ale wydaje się być cieńsza niż kontraktowa, dodatkowo różni się trochę odcieniem. Użyto innego tworzywa do uszczelnienia ładownicy - tu jest zastosowane przeźroczyste, lekko błyszczące coś. Jeżeli chodzi o szycie - lamówka i taśmy poliamidowe, szwy porządne, nic się nie pruje ani nie ma odstających nitek. Mocowanie do pasa za pomocą spinki przechodzącej przez taśmę. Niestety taśma nie przylega ściśle do ładownicy przez co mocowanie nie jest stabilne - ładownica trochę się buja i odchyla. Nie jest sztywna przez co wkładanie magazynków z powrotem może być trudne. Magazynek ma sporo miejsca (mógłby mieć mniej chociaż nie jest źle), szybko się go wyjmuje jednak mógłby bardziej wystawać - bez wkładki na dole korzystanie z ładownicy nie będzie przyjemne. Szczególnie biorąc pod uwagę, że magazynki airsoftowe są krótsze. Ładownice na zdjęciach posiadam od marca, raczej nie były oszczędzane ale nie widać uszkodzeń. Przyszły z rangera już po pięciu miesiącach co uważam za sukces. :D Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Nie widzę żadnych metek - skąd wiesz, że to Heim? Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Z papierowej metki która była doczepiona do ładownicy. Quote Link to post Share on other sites
Exodus3013 Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 (edited) Mam pytanie. Co będzie lepsze: Mehler czy Splitter? Chodzi mi głównie o funkcjonalność. Czy do obydwu kamizelek mogę podpiąć S95? Edited September 5, 2009 by Exodus3013 Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 W mehleru masz już 3 ładownice ktorych nie masz w splitterze natomiast splitter jest o wiele lżejszy niż mehler (jeśli będzie pełne opancerzenie). Tak z tymi kamizelkami można nosić s95 lecz: w mehlerze będziesz miał problemy z dostaniem się do "naddupnika" bo jednak ta kamizelka troszkę krępuje ruchy i też noszenie s95 z mehlerem jest ... no jak by to powiedzieć akontraktowe ;) Więcej info znajdziesz w poszczególnych tematach tego działu. Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 (edited) Exodus było! Splitter wychodzi z użycia, na niego wrzucasz szelki oporządzeniowe. Mehler to ciężka kamizelka [oczywiście zakładając, że mamy oryginalne wkłady bądź ich wagowy ekwiwalent] do walk w mieście, krótkich patroli, posiada już 3 podwójne ładownice oraz panele z zaczepami S95. Zatem jest bardziej funkcjonalna, ponadto jest wykonana z trwalszych materiałów niż starsza Splitterschutzweste. Na zwykłe jebanki wywalasz "wnętrzności" i gitara gra. Jeśli chodzi o reko to jest to jedna z wielu opcji na "rekonstrukcyjnym drzewie oporządzenia" Sledzik ubiegłeś mnie :mrgreen: p.s Jeśli koleś wywali "flaczki" z mehlera to automatycznie kamizelka stanie się bardziej elastyczna i nie będzie już tak mocno krępować ruchów. Edited September 5, 2009 by Julas Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Splitter jest bardziej sexi. W airsofcie i tak obydwie są do dupy - ciężkie, niewygodne, nieprzewiewne. . Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 W airsofcie dowolna "opancerzona" kamizelka jest bez sensu ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
Exodus3013 Posted September 6, 2009 Report Share Posted September 6, 2009 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Jednak zdecyduję się na mehlera. Quote Link to post Share on other sites
st45 Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 Sory za odkopanie tematu, ale nie chciałem zakładać ..etc. Czy ktoś może wie gdzie można obecnie dostać, tą małą torbę uniwersalną (połówkę, Mehrzwecktasche)? Najlepiej demobil. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts