brutus Posted August 15, 2008 Author Report Share Posted August 15, 2008 To trzeba będzie zacząć polować na kontrakt ;) Quote Link to post Share on other sites
Ray Posted August 15, 2008 Report Share Posted August 15, 2008 W pierwszej gen też widać... i to z daleka jako jasną plamę taki mundur/oporządzenie itp. Zależy co dla kogo jest daleko. Jak dla mnie to zasięg pierwszej generacji jest niezbyt daleki. Jak ktoś będzie skakał na płaskiej polanie, to może się go wypatrzy. W lesie (szczególnie dość gęstym) nie ma bata, nawet z podświetlaczem ir, który ładnie świeci w ciemności. Już prędzej kogoś usłyszysz. :) Pierwsza generacja (cywilki szczególnie), to się przydaje prawie wyłącznie do patrzenia pod nogi w całkowitej ciemności. Nie wiem jak się sprawdza w budynkach, ale w lesie w większości przypadków jest to przereklamowana zabawka. PS. Jednak da się 1gen coś wykryć- dobrze widać odpalony noktowizor przeciwnika. :) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 (edited) Polecam kontrakty kupować na ebay. Mnie wyszedł sam mundur 22 zł, +przesyłka z USA. W stanie idealnym oczywiście, jedynie brak guzika. Edited August 16, 2008 by Kosmo Quote Link to post Share on other sites
Cyrek Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 A tak z ciekawości ma ktoś możliwość sprawdzenia koszulki typu under armour (tejże firmy albo 5.11). Materiał jest syntetyczny także pewnie będzie się świecić, ale sprawdzić można. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Arek999 Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Mam pytanie czy ktoś może wie gdzie można kupic multicama crye precision kontrakt! Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Tylko zapewnie z łapanki na eBay'u US. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Kontraktowe to chyba tylko testowe CCU w Scorpionie (Taki prototyp multichłamu): http://cgi.ebay.com/RARE-CCU-SCORPION-CAMO...p3286.m20.l1116 No chyba, że mundury z crye były kontraktowane, ale to też tylko ebay. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Hmmm z tego co wiem to kontrakt dla armii wygrało UCP, a nie MultiCam ale to zapewne chodzi o ORYGINAŁ Crye czyli źle dobrane słowo :) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Wygrać wygrało, ale nie zmieni to faktu, że testowe CCU w scorpionie też były kontraktowe. No ale nie ważne. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Owszem ale nie mówimy o Scorpionie, a o MultiCam ;) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Przecież to to samo, tylko nazwa i kolory się lekko zmieniły... Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted August 18, 2008 Report Share Posted August 18, 2008 Można tak polemizować w nieskończoność ponieważ dla niektórych wszystkie kamuflaże to to samo bo to przecież "MORO", a dla innych jest różnica pomiędzy MultiCam, Scorpion i MultiKamą ;) No ale mniejsza z tym -> EOT Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted August 19, 2008 Report Share Posted August 19, 2008 (edited) Przecież to to samo, tylko nazwa i kolory się lekko zmieniły... Przykłady tych samych mundurów, tylko ze zmienionymi nazwami i kolorami: Flecktarn - Tropentarn Marpat woodland - Marpat Desert Pantera "leśna" - Pantera "pustynna" . . . itp. aciepk - dalej uważasz że to to samo "tylko nazwa i kolory się lekko zmieniły" Edited August 19, 2008 by Lechu2K Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 Tak bo gdy patrzę na to zdjęcie: A potem na to: I czytam, że oba te kamuflaże to Scorpion, z którego wywodzi się multicam i jednocześnie widzę różnicę w kolorystyce mundurów na obu zdjęciach to widzę też podobieństwo kamuflażu z drugiego zdjęcia do aktualnie znanego nam multicamu od Crye... Quote Link to post Share on other sites
Lechu2K Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 (edited) Ale zwróć też uwagę na polską panterę. W zależności od tego jaka firma produkuje mundur, zawsze różni się odcieniem. Wiem bo miałem bluzę z firmy "KAMA" a spodnie z jakiejś inszej i pomimo że nowe różnicę było widać od razu. Edited August 20, 2008 by Lechu2K Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted August 20, 2008 Report Share Posted August 20, 2008 A czy to zmienia fakt, że to nadal pantera? Nie. Tak samo jak nie zmieni to faktu, że multicam kiedyś nazywał się scorpion. I początki multicamu były w nieco innych odcieniach niż są teraz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts