Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

kulki TAJGUN - KANT???

Recommended Posts

Posted

Po etykietce wyglądają na to samo co oferuje pewien sklep:TU.Wystrzeliłem już jakieś 2000 tych kulek i na razie nie miałem żadnych problemów, oferta jest bardzo kusząca, ale cena jeszcze bardziej podejżana. Porównajcie cenę za np. 1000 sztuk ww. sklepie a tą na allegro.

Chyba poczekam na opinie pierwszych klientów, gość pierwszy raz te kulki sprzedaje i nie ma jeszcze żadnych komentarzy odnośnie tych kulek.

[/url]

Posted

Na militaria poprostu zdzierają. Tanie te kulki można kupić w tajgunie: http://www.tajgun.pl/opis.php?lp=238

A dlaczego na allegro cena niższa? Nie mam pojęcia. Może jakieś zamówienie hurtowe? Wiem za to jedno: podobnie jak napisał to kiedyś Blob(wtedy sprawa była poważniejsza bo dotyczyła kulek TM) uważam że w przypadku takiej aukcji sprzedający powinien zdradzić źródło towaru aby nie było podejrzeń że są to tańsze kulki sypane w garażu do torebek po droższych lub że kulki są odsypywane i nie ma tam 5000 szt. Jedyna rzecz jaka mi przychodzi jeszcze do głowy to że kulek jest więcej niż 1 kg(maszyna tak sypie) i ten koleś odsypuje nadwyżkę a potem sprzedaje dokładnie 1 kg. Co prawda musiało by być ich sporo więcej by mu się to opłacało więc stawiam jednak na hurt. Z resztą dosyć tych spekulacji. Jak ktoś jest zainteresowany to niech przyciśnie sprzedawcę.

Pozdrawiam!

• 8 months later...
Posted

Też miałem z tym problem. Kupiłem na spółkę z kolegami 1kg kulek 0,2g.Czyli 5000szt.Tak samo pisało na tajgunie.Podzieliliśmy je równo między siebie (mam pudełeczko,do którego wchodzi równo 200 kulek-ułatwia liczenie).Jeden z kolegów zauważył,że jest coś nie tak.Za miast 5000 w paczce było 4250 :evil:

Z tego ustaliliśmy,że:

• albo w paczce nie było 1kg kulek

albo kulki nie miały 0,2g tylko trochę więcej

:(