Kecaj Posted September 16, 2004 Report Share Posted September 16, 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=31072886 a tu cos dla ambitnych. :D te policzcie... :P ps co o nich sadzicie ??? bo jesli w miare sa, to zakup wrecz zajefajny... :D Quote Link to post Share on other sites
Zaitsev Posted September 17, 2004 Report Share Posted September 17, 2004 Po etykietce wyglądają na to samo co oferuje pewien sklep:TU.Wystrzeliłem już jakieś 2000 tych kulek i na razie nie miałem żadnych problemów, oferta jest bardzo kusząca, ale cena jeszcze bardziej podejżana. Porównajcie cenę za np. 1000 sztuk ww. sklepie a tą na allegro. Chyba poczekam na opinie pierwszych klientów, gość pierwszy raz te kulki sprzedaje i nie ma jeszcze żadnych komentarzy odnośnie tych kulek. [/url] Quote Link to post Share on other sites
Stolar Posted September 17, 2004 Report Share Posted September 17, 2004 Na militaria poprostu zdzierają. Tanie te kulki można kupić w tajgunie: http://www.tajgun.pl/opis.php?lp=238 A dlaczego na allegro cena niższa? Nie mam pojęcia. Może jakieś zamówienie hurtowe? Wiem za to jedno: podobnie jak napisał to kiedyś Blob(wtedy sprawa była poważniejsza bo dotyczyła kulek TM) uważam że w przypadku takiej aukcji sprzedający powinien zdradzić źródło towaru aby nie było podejrzeń że są to tańsze kulki sypane w garażu do torebek po droższych lub że kulki są odsypywane i nie ma tam 5000 szt. Jedyna rzecz jaka mi przychodzi jeszcze do głowy to że kulek jest więcej niż 1 kg(maszyna tak sypie) i ten koleś odsypuje nadwyżkę a potem sprzedaje dokładnie 1 kg. Co prawda musiało by być ich sporo więcej by mu się to opłacało więc stawiam jednak na hurt. Z resztą dosyć tych spekulacji. Jak ktoś jest zainteresowany to niech przyciśnie sprzedawcę. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 17, 2004 Report Share Posted September 17, 2004 Skąd bierze? Pewno z Tajguna. Jeżeli my mamy 10% zniżki (czyli kuleczki są za 73,8) to hurtownicy mają pewno 15 czy 20%..... Quote Link to post Share on other sites
Kecaj Posted September 17, 2004 Report Share Posted September 17, 2004 to chyba kupie i napisze co sa warte... :D ps moze mi ktos po krotce wyjasnic na czym polega ta 10% znizka na Tajgunie ??? :D :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Kecaj Posted September 17, 2004 Report Share Posted September 17, 2004 to sobie pozamawiam chyba... :D a ta cena to przeliczana dopiero po dodaniu do koszyka czy z miejsca inne niz "normalnie" ??? Quote Link to post Share on other sites
Mastrangelo Posted May 19, 2005 Report Share Posted May 19, 2005 Też miałem z tym problem. Kupiłem na spółkę z kolegami 1kg kulek 0,2g.Czyli 5000szt.Tak samo pisało na tajgunie.Podzieliliśmy je równo między siebie (mam pudełeczko,do którego wchodzi równo 200 kulek-ułatwia liczenie).Jeden z kolegów zauważył,że jest coś nie tak.Za miast 5000 w paczce było 4250 :evil: Z tego ustaliliśmy,że: albo w paczce nie było 1kg kulekalbo kulki nie miały 0,2g tylko trochę więcej :( Quote Link to post Share on other sites
SID Posted May 20, 2005 Report Share Posted May 20, 2005 a liczyl ktos z TM? Jak kiedys nie bede mial co robic to moze sie podejme;) heh ja liczyłem 2000 paczka było 1965 + - 2 Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted May 20, 2005 Report Share Posted May 20, 2005 Brawo... a na daty postow patrzyles? Quote Link to post Share on other sites
SID Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 Patrzałem ale nikt nie odpowiedział napisałem tylko tak dla informacji Quote Link to post Share on other sites
necercis Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 Kupowałem na tajgunie ale nigdy nie liczyłem tych kulek.. heh. A tak poza tematem zapytam tu, by nowgo tematu o kulkach nie tworzyć - Co sądzicie o tych kulkach http://www.1strateknives.com/blpaba1.html ? Nadają się do czegokolwiek ? Uzywał ktoś ich kiedyś? Quote Link to post Share on other sites
PrzeMas Posted May 21, 2005 Report Share Posted May 21, 2005 Ja przeliczyłem swoją paczkę Tajguna. Powinno być 500. Było 458 kulek. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts