Fear Factor Posted June 16, 2009 Report Share Posted June 16, 2009 Nie wiem czy było już takie pytanie, ale widzę, ze nie, stąd takie moje zapytanie. Mniej więcej jaka jest średnica bębna Skorpiona w stosunku do bębenka od AK/RPK? Zastanawiam się, czy na bęben od Skorpiona nie zaadaptować ładownicy Miwo na magazynek bębnowy do RPK. Jeżeli ktoś już próbował to zrobić, to czy może się podzielić wrażeniami? Wejdą dwa w jedną ładownicę, są luźno osadzone, czy może trzeba je wciskać? Kaburę na pistolet juz sobie sprawdziłem i albo Pantac'owska albo Strike Systems pasuje do R2. Tylko interesuje mnie, czy wspomniana ładownica będzie dobra, do przechowywania druma. Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Witam. Czy zębatki są takie same w Scorpionie, MP7 i Glocku 18C? Jakby ktoś miał na zbyciu tłokową zębatkę to chętnie wezmę. Swoją drogą chyba na serio lepiej kupić nówkę. Koszt samego szkieletu pewnie i tak będzie duży, a w nówce masz wszystkie części więc jak coś siądzie to zamieniasz. No i dodatkowe magi i batki. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Wsadzał ktoś do tego głowice (obie) i tłok POM laylaxa? Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 A zamiast szukać nowego gearboxa do scorpiona nie lepiej będzie zamówic takiego w zakładzie maszyn numerycznych CNC? Z cena to nie wiem jak by było. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Czy ktoś wymieniał gumkę? Jaka podejdzie? Quote Link to post Share on other sites
fuko Posted January 20, 2010 Report Share Posted January 20, 2010 Ja mam Skorpiona z JG ale to w sumie to samo. Wymieniałem gumkę na AEG-ową (czerwony madbull). Da radę, ale trzeba ją przyciąć. Po pierwsze komora jest krótsza, trzeba więc odciąć tak z centymetr od końca gumki. No i jest problem z kołnierzem - gumki AEG-owe mają je dłuższe niż standardowa gumka i magazynek nie podaje kulek. Można przyciąć jakiś 1-1,5mm kołnierza - ja tak zrobiłem i hula. Zasięg wzrósł znacznie, ale powyżej 20-30m jest słaba powtarzalność - może krzywo dociąłem kołnierz i są nieszczelności - nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted January 27, 2010 Report Share Posted January 27, 2010 Dzięki, rzeczywiście trzeba podciąć kołnierz. Na szczęście dostęp do komory jest bardzo łatwy, wystarczy odkręcić jeden imbus :) Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted February 10, 2010 Report Share Posted February 10, 2010 Jak sprawuje się hi cap? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Bezproblemowo. Tylko strasznie grzechocze :) Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 coś nowego o well r2 ?? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Panowie, mój Scorpion idzie na sprzedaż na części, zapraszam: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/120143 Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 (edited) ile kulek wystrzeliłeś z tego scorpiona?? i jak się sprawował?? Edited April 25, 2011 by bass21 Quote Link to post Share on other sites
Gregoriian21 Posted April 25, 2011 Report Share Posted April 25, 2011 Napisal na części, czyli prawdopodobnie nie działa, aby body sprawne... Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted April 26, 2011 Report Share Posted April 26, 2011 (edited) Poszła listwa dosyłacza 2 razy w ciągu roku, teraz pękł GB, ale w sumie Scorpion jest do odratowania (zębatki, tłok są ok). Tyle że ja już nie mam czasu i ochoty się w to bawić. Strzelałem sporadycznie, może z 10 razy w sumie, bo mam inne giwery, które lepiej dają radę. Generalnie giwery nie polecam - ani osiągi, ani wytrzymałość mnie nie zadowalały. Ale może ktoś jest zajawiony i potrzebuje części :) EDIT: body w dobrym stanie. Oczywiście zgubiłem tylko zaślepkę od baterii :) Edited April 26, 2011 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
Latp Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Witam. Mam pytanko. Kupiłem Scorpiona i mam pewien problem, mianowicie na początku naładowałem baterię 2h wg. instrukcji i wypluł 10 kulek i padł. Następnie ładowałem 8h, po około 40 kulkach znów bateria się wyczerpała. Jakiś problem z baterią jest, czy po prostu trzeba podładować ją jeszcze dłużej? Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 19, 2011 Report Share Posted November 19, 2011 Moja po jednym nocnym ładowaniu trzymała nawet przez 2 miesiące, więc raczej coś jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
Latp Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Witam. Mam jeszcze jedno pytanie odnośni scorpa. Mianowicie próbuje go otworzyć, z tego co patrzę na instrukcję, to należy usunąć pin i wszystko ładnie schodzi, jednak mam problem, polegający na tym, że siedzi on bardzo mocno. Udało mi się go wybić może z 1mm, ale o całkowitym wyjęciu nie ma mowy. Czy robię coś źle, czy po prostu muszę wziąć większy młotek ;) Przy użyciu kombinerek da się pinem kręcić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted December 7, 2011 Report Share Posted December 7, 2011 Od spodu korpusu jest mały imbus, który go blokuje, jeśli dobrze pamiętam. Musisz go najpierw wykręcić. Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 (edited) Krótki opis bebechów: chiński standard. -szkielet z shitmetalu -zębatki marki XYT -plastikowa prowadnica sprężyny -plastikowy tłok z ostatnim zębem metalowym -plastikowa głowica tłoka, wentylowana -plastikowa głowica cylindra i dysza -plastikowa listwa dosyłacza !plastikowy antyrewersal! Tak się prezentują po przebiegu kilku tysięcy kulek: https://picasaweb.google.com/101888283209343692038/WellR2SkorpionVz61# Wymiary całego GB: 101x46x23mm Edited September 21, 2012 by matheoo41 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 21, 2012 Report Share Posted September 21, 2012 Możesz powiedzieć coś o szczelności poszczególnych elementów? Jest strzykawka? Quote Link to post Share on other sites
matheoo41 Posted September 22, 2012 Report Share Posted September 22, 2012 Szczelność jak to w chińczykach. Nie ma strzykawki, przynajmniej u mnie. Quote Link to post Share on other sites
Szpaku03 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Kurde jaka łopata, ale spróbuję może jeszcze ktoś zagląda... Otóż mam problem, przy rozkładaniu mojego vz.61 wypadła mi mała część i straciłem ogień pojedynczy. Posiadam ten element i tu moja prośba: Ma ktoś zdjęcia okolic kostki stykowej i spustu? Może uda mi się znaleźć jej miejsce bo za chiny nie mam pomysłu jak ją zamontować i odzyskać pojedyncze strzały... Quote Link to post Share on other sites
Sangi Posted June 11, 2013 Report Share Posted June 11, 2013 (edited) Ciut odgrzeję, ale jeżeli to wszytko na jedno kopyto... to masz budowę: http://www.airsoftworld.net/downloadablefiles/download/aitfile/aitfile_id/89/ Powinieneś znaleźć gdzie powinna być ta część ;-) Edited June 11, 2013 by Sangi Quote Link to post Share on other sites
Furman1 Posted February 3, 2014 Report Share Posted February 3, 2014 Po kilku dniach użytkowania, w moim Well-u padł tryb semi. :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts