producent Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 (edited) Mam małe pytanie. Naczytałem się na temat m14 cm. Jak to ona ma 40m celnego zasięgu itd. To samo czytałem na temat ICS... I teraz mam mały mętlik w głowie... Może mi ktoś napisać jak to z tą celnościa i zasięgiem jest na przykładzie obu tych replik? Małe porównanie. Bo jakoś nie chceMi się wierzyć że cm strzela tak samo jak ICS. Edited June 28, 2009 by producent Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 A gdzie to pytanie? Quote Link to post Share on other sites
producent Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Sory.. Forum przeglądam przez wap w telefonie. Jeśli pisze coś dłuższego to muszę rozłożyć tekst na parę edycji postu :-) pozdrawiam i czekam na odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
producent Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Przypominam się. Zależy mi na tej odpowiedzi. :-) Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 No jeśli chodzi o celność, to stockowa lufa w m4a1 będzie oferowała mniej celne strzały niż o 200 mm dłuższą trochę gorszej jakości. Miałem doczynienia tylko ze stuningowanymi M14 CM i zasięg i skupienie były większe niż w mojej emce(ze stockową sprężyną). Powiem tak, biegam z M4 330fps od półtora roku i starczało mi to. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 CM chyba pod względem celności i fps lepsza, tak już jest że chińczyk japońca wyprzedza Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 ...tak już jest że chińczyk japońca wyprzedza Chyba taiwaniaka. Quote Link to post Share on other sites
producent Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Czyli mam rozumieć, że w stocku CM strzela dalej i lepiej niż ICS??? Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 mhm, ale ics jest lepsza baza do tuningu no i lepiej wygląda Quote Link to post Share on other sites
producent Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 Czyli jednak wezmę m14 od CM. niestety muszę liczyć się z każda złotówką :-) Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Jak musisz liczyć każdą złotówkę to lepiej weź ICSa, a dłuższą meta wyjdzie cie taniej. ICSy chodzą nawet po kilka lat bez awarii, a z chińczykiem to loteria. Quote Link to post Share on other sites
producent Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 (edited) Prawdopodobnie bardzo się mylę... Ale wg mnie (i na moje możliwości finansowe) lepszym powiązaniem jest kupno m14+precka+sprężyna dająca około 400fps. To wszystko w cenie stockowego icsa (na dodatek plastikową wersję).Moglbym odłożyć więcej pieniędzy i poczekać z zakupem. Ale wtedy dopiero cieszył bym się repliką w następnym sezonie... A to mija się z celem. Edited July 4, 2009 by producent Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Maiłem pierwszy problem z moją M4 Strasznie spadła celność, więc wyciągnąłem lufę. Wszystko okazało się jasne. Komora hop up była pęknięta. Mniej więcej w tym miejscu: Dokładnie to tak wyglądało: Karabinek jest już po serwisie i śmiga aż miło :-) Od nowości również wykręcały się imbusy przy regulacji długości lufy. Nawet środek zapobiegający odkręcaniu się nic nie dawał. Poradziłem sobie z tym w taki sposób: Czy ktoś miał jeszcze jakieś przypadki z luzowaniem się jakiś części? Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 TAk to naturalne, w warunkach drgań. Ja zrobiłęm podobnie jak TY. Jeszcze śróbka trzymająca pierścien tuż za muszką lubi się poluzowywać. Quote Link to post Share on other sites
Felga Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 (edited) U mnie są małe problemy z dust coverem, przy najmniejszych drganiach sam się otwiera, ani trochę mi to nie przeszkadza, ale jednak niedoróbka jest. Edited July 7, 2009 by Felga Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Właściwie u mnie jest to samo, ale ja i tak biegam otwartym wiec to nie jest dla mnie problem. Do tego jak selektor jest ustawiony na single to wystarczy go lekko przesunąć i jest auto... Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 U mnie są małe problemy z dust coverem, przy najmniejszych drganiach sam się otwiera, ani trochę mi to nie przeszkadza, ale jednak niedoróbka jest. Pokombinuj z pilnikiem i nie będziesz miał problemu. Pozatym ja dla lepszego działania jeszcze od środka przykleiłem izolkę w klapce wyrzutnika. Poszukaj - jest jeszcze gdzieś na forum. Quote Link to post Share on other sites
madonion_eu Posted July 7, 2009 Report Share Posted July 7, 2009 Dust cover (klapka zabezpieczaąca wylot łusek) ma się tak właśnie otwierać - jest zrobiona podobnie jak w ostrej M-ce, gdzie ma odskoczyć sama od wstrząsu towarzyszącemu włożeniu magazynka. Zabezpieczeniem komory hop-up i wnętrza repliki jest odsuwana suwadłem blaszka, więc chodzenie z otwartym dust coverem jest jak najbardziej ok i nie szkodzi replice. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 No nie do końca ;) Klapka otwiera się przy ręcznym przeładowaniu oraz przy oddaniu strzału. Dzięki temu można biegać z przeładowaną bronią i zamkniętą klapką, nie martwiąc się o zanieczyszczenie. Aczkolwiek przez te 2 lata gdy miałem ICSa, biegałem z otwartą i potwierdzam, że nigdy żaden syf do środka się nie dostał. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 pytanie do użytkowników i posiadaczy tych karabinów... Jak to jest z częściami innych firm, czy one pasują bez większych problemów czy trzeba coś piłować i się bawić w małego modelarza? Konkretnie chodzi mi kolbę, przedni RIS czy chociażby chwyt silnikowy. Czy np. te kolby będą pasować kolba 1 kolba 2 albo ten RIS, w czym ze ten przedni chwyt interesuje mnie najbardziej Pytam bo po przeczytaniu całego tego tematu, gdzie waszym największym problemem jest dobór sprężyny i sporadyczne problemy ze stockowymi prowadnicami (gdzie finałem było raczej ryzykowne eksploatowanie niż jej wada fabryczna) to można stwierdzić że rzeczywiście jest to bardzo dobra replika za niewielkie pieniądze, tyle że przy wszechobecnej eMce na naszych strzelankach chciałbym mieć coś takiego fikuśnego :mrgreen: . Na chwile obecną jestem zainteresowany TROYem KA bo jest zarazem dobrą repliką i do tego nie wygląda jak zwykła eMka, gdzie własnie ten wygląd jest kartą przetargową, ale natomiast ten dwudzielny GB jest tak niesamowity, że się zakochałem i mam dolomat... Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 W przypadku kolby nr 1 problemu nie będzie bo prowadnice maja takie same jak każda inna emka. Kolba nr 2 raczej będzie troche zabawy , problemem jest mocowanie prowadnicy, śruba mocująca jest dłuższa niż w przypadku emki ics-a , należy ją skrócić i nagwintować. Okładziny i ris będą pasować ale nie będą stabilne (będą się kręcić) , z uwagi na inny pierścień mocujący lufę. Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Jak odgrzaliśćie to i ja się przyłacze linki do batek były podawane dawno i niektórych już nie ma, czy ktos może mi poradzic bo w pon bede zamawiał emke i nie wiem jaka najlepszą batke wziąść ocz. do stoka. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
robertas3 Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Ja osobiście używam rzadko swoją eMke ze stałą kolbą. Jednak na baterii 9,6 V 2000 mAh KAN ( http://www.madonion.eu/Bateria_96_V_2000_mAh_KAN__p135.html ) sprawuje się bardzo dobrze. W niedalekiej przyszłości planuje zamontować sprężynie 120%. Pozdrawiam Robert Quote Link to post Share on other sites
Mr Willson Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Miałem w stocku batke ics 9,6 1700 dawała rade, ale już na M120 rof był żałosny przypuszczam że to wina słabej jakości baterii, bo pewne osoby chwalily sobie batki sanyo na tym samym napięciu. Polecam 10,8 1700 KAN teraz śmiga na M130 i jestem bardzo zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Okładziny i ris będą pasować ale nie będą stabilne (będą się kręcić) , z uwagi na inny pierścień mocujący lufę. rozumiem że nie można tych pierścieni wymienić na inne? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts