Klersen Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 To prawda co pisze madonion.eu ze ta replika nie rozni sie rzeczami w srodku ?? tylko body i raczka transportowa ktora wykonana zostala podobno z mocnego tworzywa sztucznego a body wedlug nich wytrzyma 3lata... Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Skoro tak piszą to sa dwa wyjścia: 1) PISZĄ PRAWDĘ 2) ROBIĄ NAS W BALONA Jak do tej pory nie było sygnałów wskazujących na punkt 2 więc raczej można wierzyć Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Skoro tak piszą to sa dwa wyjścia: 1) PISZĄ PRAWDĘ 2) ROBIĄ NAS W BALONA Jak do tej pory nie było sygnałów wskazujących na punkt 2 więc raczej można wierzyć a te czesci w gearboxie wytrzymaja baterie 9.6V przez 4lata?? Jak tam thor spisuje sie ta bron ?? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Nie wiem jak się spisuje wersja "plastik" bo dopiero weszła na rynek. Ja mogę pisać o "normalnym" M4 i nie mam mu do zarzucenia po 3 latach nic, na baterii 9.6. Quote Link to post Share on other sites
madonion_eu Posted September 27, 2008 Report Share Posted September 27, 2008 Prowadnica poszła, ponieważ była zostawiona stockowa, plastikowa. Przy tuningu wszystkich M4-ek zalecamy wymianę dwóch elementów: - tłoka na wzmocniony - prowadnicy sprężyny na wzmocnioną, łożyskowaną. Co prawda, stockowe tłoki i prowadnice ICS'a są wytrzymałe, nierzadko pracują lata przy sprężynach M120 czy nawet M130, i dlatego czasem je zostawiamy - jednak na wyraźne życzenie i ryzyko Klienta. Zostały one po prostu przed producena zaprojektowane do obciążeń sprężyny M100. Stąd i awaria. Wersja plastik i metal faktycznie różnią się tylko body (dolnym i górnym) oraz rączką transportową - tak stoi w specyfikacji, a swoją drogą sprawdziliśmy u nas na serwisie. Hassan Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Dlatego właśnie się zastanawiałem nad tym że "padła" u mnie chodzi już 3 lata do tego przez krótki moment ze sprężyną M120 i było i jest OK ;) Cóż najprawdopodobniej jakiś pechowy egzemplarz się trafia raz na jakiś czas. ;) edit "wyrazówka" ;) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Nic nie jest doskonałe. I tyle. Przypadek. Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Nic nie jest doskonałe. I tyle. Przypadek. a mam pytanie po co zmieniac sprezyne skoro w stocku strzela dobrze?? wystarczy lufe wymienic na systeme i komore hop up na KA i nie zuzywac sobie bardziej czesci na sprezynie m120 ..a szczegolnie dawac sprezyne lepsza do CQB :) Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 chodzi o to jak tej repliki używasz. W lesie ze stockiem wiele nie zdziałasz jak dookoła są chinole po 410fps. Do cqb owszem ale nie do lasu Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 chodzi o to jak tej repliki używasz. W lesie ze stockiem wiele nie zdziałasz jak dookoła są chinole po 410fps. Do cqb owszem ale nie do lasu a sadzisz ze te chinole na 410fps bez szczelnego ukladu dalej strzela niz ICS z szczelnym ukladem 330fps?? Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 tak mi się wydaje jeżeli mimo tej nie szczelności mają 410fps to tak. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 A mi tak sie wydaja, że prędzej klaśniesz uszami niż wsadzisz tam KA ;-) tzn. da się, ale piłowania byłoby sporo ;-) Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 (edited) Prowadnica poszła, ponieważ była zostawiona stockowa, plastikowa. Przy tuningu wszystkich M4-ek zalecamy wymianę dwóch elementów: - tłoka na wzmocniony - prowadnicy sprężyny na wzmocnioną, łożyskowaną. Jako właściciel dorosłej m4 po wsadzeniu sprężyny m120 i oddaniu 3 strzałów przełamałem prowadnicę. Także nie ma różnicy między wersją biedną. Co ciekawe, skleiłem tę prowadnicę kropelką i do dziś [jakieś pół roku już będzie] działa bezproblemowo na stockowej sprężynie :-P Edited September 29, 2008 by rucznoi Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 skleiłem tę prowadnicę kropelką i do dziś [jakieś pół roku już będzie] działa bezproblemowo na stockowej sprężynie :-P Ja mam nadpęknięty stock'owy GB skręcony na 3 śrubki- i tak z niego strzelam i nic sie nie dzieje ;-) Quote Link to post Share on other sites
Klersen Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 Ja mam nadpęknięty stock'owy GB skręcony na 3 śrubki- i tak z niego strzelam i nic sie nie dzieje ;-) ta sie wogole wymienic komore hop up w m4a1 zeby pasowala bez "pilowania" ?? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 ICS ma "swoja komorę" która jest wg mnie w zupełności wystarczająca. Nie widzę sensu jej wymiany. Co najwyżej lekkie doszczelnienie teflonem i po sprawie. Wymienić się da ale będa potrzebne w zalezności od rodzaju "nowej" komory przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 29, 2008 Report Share Posted September 29, 2008 http://warrior.pl/forum/viewtopic.php?t=5328 ostatni post. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 A mam pytanie czy bateria 9.6V pociągnie tutaj M120? Bo Thor jak się nie mylę pisał że 9.6 nie daje rady =/ Quote Link to post Share on other sites
hary934 Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Da rade, ale na dobrych ogniwach(sanyo 1100 mAh odpada) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 Sprawdzałem dwie baterie jedna sanyo 1100 a druga bodaj intellect 2400 i ani jedna ani druga nie dawały rady tak jak bym chciał. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 hymh czyli co :> proponujecie? Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 ja sie zastanawiam nad tym http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2758 W sumie to i tak będę miał m110 więc z tą batką nie powinno być problemów. Co byście wymienili żeby się nie sypnął? (chodzi o wytrzymałość związaną z napięciem baterii) Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted September 30, 2008 Report Share Posted September 30, 2008 U mnie w starym ICSie(jeszcze z turbo2000) Sprężyna M120 Guarder śmigała spokojnie na baterii 9.6V Sanyo(ogniwa: KR1800SC NICD) ROF był przyzwoity. Co do komory HU to zgadzam się z tym że nie ma co jej wymieniać wystarczy jedynie uszczelnić teflonem. Przerabiałem komorę CA żeby pasowała co ICSa, ale szkoda czasu- po prostu gdzieś brakowało szczelności. Dodatkowo HU ICSa da się dokładniej wyregulować ;-) Quote Link to post Share on other sites
Popsuj Posted October 1, 2008 Author Report Share Posted October 1, 2008 Wracając do prowadnicy...pech nie pech, poszła, trudno... A jeszcze spytam posiadaczy "dorosłych" emek wam klapka wyrzutu łusek też luźno lata ( tak jakby ledwo ledwo się zamyka) ? Pzdr Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted October 1, 2008 Report Share Posted October 1, 2008 yyy mi nie moja jest ciasno spasowana zero luzów Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts