saper_ Posted February 19, 2009 Author Report Share Posted February 19, 2009 Witam! Nie jest pełna wersja, wraz z wszystkimi bajerami. Jest to układ kontroli strzału + 3rd burst. Kontrola polega na tym, że układ nie pozwala na to, aby po puszczeniu spustu tłok pozostał w tylnej pozycji [widać to na filmie]. Mamy dzięki temu gwarancje, że sprężyna nie jest naciągnięta co wydłuża żywotność repliki oraz zapobiega zacince tłoka. Pełni on również standardową funkcję mosfet. pozdr. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 A czy traci się całkowicie opcje auto ? Quote Link to post Share on other sites
Besol Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Ja pierdziu... Cieszą się moje oczy widząc jak to wszystko idzie do przodu. To jest Revolution, a nie jakaś tam Systema nie wiadomo co. :) Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted February 20, 2009 Author Report Share Posted February 20, 2009 Witam! Układ można przełączyć na full auto. Tak jak planowałem, robi się to przytrzymując spust przez ok. 5sek, po serii 3rd. Film "Jak przełączyć AEG Control System z 3rd burst / auto?": http://www.youtube.com/watch?v=-a7rfsLuQVE Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 A kiedy można spodziewać się układu "przeładowanie/zacinka" do GB v3? Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted February 20, 2009 Author Report Share Posted February 20, 2009 Jeśli sprzeda się ten układ, z pewnością będą kontynuowane prace:) Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Czemu na auto tłok pozostawał bardziej cofnięty niż na serii? Quote Link to post Share on other sites
michal_p80 Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Super sprawa .Na codzień lubuje sie w replikach sprężynowych , ale jak tylko posiąde jakiegoś elektryka chciałbym coś takiego mieć. Udanych prac rozwojowych w tym kierunku życze :) Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted February 20, 2009 Author Report Share Posted February 20, 2009 Czemu na auto tłok pozostawał bardziej cofnięty niż na serii? Ponieważ im dłuższa seria, tym więcej energii zostaje zgromadzone w silniku i tym trudniej go wyhamować. Jednak nie stanowi to problemu, tłok pozostaje w bezpiecznej pozycji. Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Rozumiem, że wersja z Bolt Catchem (o ile wyjdzie) będzie droższa? Masz może zamiar wprowadzić jakiś rabat w razie kupienia większej ilości układów (tych co teraz będziesz sprzedawał jak i tych z Bolt Catchem itd.)? Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted February 20, 2009 Author Report Share Posted February 20, 2009 (edited) Jeszcze nad tym nie myślałem, nie mogę nic obiecać. Dopiero kiedy sprzeda się burst, będę pracował nad boltcatchem. Edited February 20, 2009 by saper_ Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 (edited) Ile tych burstów masz zamiar sprzedać? Długo trwa wyprodukowanie jednego układu? (tak z ciekawości pytam :)) I pytanko jeszcze jedno. Czy planujesz wprowadzić układy do SpecShop`u? :) Edited February 20, 2009 by Szarak Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted February 21, 2009 Author Report Share Posted February 21, 2009 To nie zależy ode mnie. Na pewno muszę uzyskać wiele pozytywnych opinii. Jeśli chodzi o czas produkcji to nie zależy on od ilości. 10dni roboczych PCB i 10dni roboczych montaż. Oczywiście prototypy jeszcze sam montowałem, ale kolejną serie dostane już gotową. Aktualnie mam 8 zmontowanych układów: Quote Link to post Share on other sites
Neskey Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 No trudno - ja czekam na wersję z boltcatch'em pewnie jak większość! Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Niestety, ja z moimi kumplami też. Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted February 24, 2009 Author Report Share Posted February 24, 2009 Myślę, że na burst'a chętnie również będą:) Quote Link to post Share on other sites
Szarak Posted February 24, 2009 Report Share Posted February 24, 2009 Nie zaprzeczam, aczkolwiek prawdopodobnie będą to chyba głównie posiadacze innych replik niż M`ki. Jak tylko pojawi się wersja z biszopem to biore :) Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted February 28, 2009 Report Share Posted February 28, 2009 Witam, Dostałem układ z burstem GATE. Wstępnie go zamontowałem w celu sprawdzenie czy działa jak należy - i co tu dużo mówić działa jak trzeba. 3 strzały i nie więcej nie mniej. Układ spełnia także funkcję typowego MOSFETa co widać natychmiast. Trochę zabawy było z upchnięciem wszystkich kabli w M4 ale da sie :). Dokładniej opiszę wszystko jak poskładam do końca wszystko jak należy i trochę więcej postrzelam. Jak na tą chwilę jestem bardzo zadowolony!! Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted March 1, 2009 Author Report Share Posted March 1, 2009 (edited) Zainteresowani zakupem układu: PW. Edited March 1, 2009 by saper_ Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 A czy układ mieści się bez problemu w m16 G&P czy trzeba coś piłować ? Quote Link to post Share on other sites
Bombel86 Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 W CA dało się bez piłowania więc myślę że i w GP się zmieści bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted March 7, 2009 Author Report Share Posted March 7, 2009 Niestety ja również montowałem w CA więc nie wiem jak to będzie w GP chociaż wątpię że będą problemy - teraz czujniki są jeszcze cieńsze. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 A czy układ mieści się bez problemu w m16 G&P czy trzeba coś piłować ? Miałem stary układ i trzeba było piłować. Teraz mam nowy i nie trzeba :) O G&P mówię oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
yogurt Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Jav i o taką odpowiedź mi chodziło. Quote Link to post Share on other sites
saper_ Posted March 10, 2009 Author Report Share Posted March 10, 2009 Witam! Zdecydowałem, że cena będzie wynosiła 130zł. Układy będzie można kupić na allegro. Aukcje wystawie w ten weekend. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts