michalll Posted September 20, 2008 Report Share Posted September 20, 2008 Orientujecie się może z czego właściwie są zrobione te spodnie: http://www.allegro.pl/item441209653_spodni...owe_rozm_m.html ? Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że to jest coś gumopodobnego typu kurtki i spodnie sztormowe. Ile takie portki ważą i na jakie warunki są właściwie przeznaczone? Z instrukcji wynika, że do noszenia na "cold weather uniform" - jak to się w praktyce przedstawia, tj. w jakich temperaturach i co warto mieć pod spodem, żeby się sprawdzały? Tanie to jak barszcz, a że, jak wiemy, gore-tex i tak nie wydala z odprowadzaniem wilgoci w pewnych sytuacjach a na dodatek na zlewie przemięka, być może te portki by były sensowną alternatywą? Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Tak, może i gore nie wydala, ale te portki w ogóle niczego nie odprowadzą :) Nie ma w nich żadnej membrany, tylko - jak zauważyłeś - gumopodobny materiał, który z pewnością nie przemoknie, ale i tak będziesz mokry od własnego potu, skraplającego się na wewnętrznej stronie spodni. Mam identyczne tylko w kamuflażu dpm i do dziś leżą w na dnie szafy :) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 21, 2008 Author Report Share Posted September 21, 2008 Zastanawia mnie tylko, po co je w ogóle Wujek Sam zakontraktował? Nie wiem, czy na potrzeby zerowej aktywności fizycznej czy może z braku alternatywy przed erą gtx? Ktoś się w tym orientuje? :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 A może w czasach kiedy membran jeszcze nie było? Mi to przypomina materiał z poncho, a te były już w Wietnamie. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Na pierwszy rzut oka wydaje mi się, że to jest coś gumopodobnego typu kurtki i spodnie sztormowe. I bardzo dobrze ci się wydaje, to jest guma. Quote Link to post Share on other sites
JTF Posted September 21, 2008 Report Share Posted September 21, 2008 Witam!!! Jest to ostatnia warstwa zakladana na gore ECWUS gdy leje konkretnie i dlugo cos jak level 6 sof pcu Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Ta... I pewnie dlatego można podpiąć do tego zestawu podpinkę z M65... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 22, 2008 Author Report Share Posted September 22, 2008 ...a podpinka to będzie lvl 5 1/2 :D Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Ta... I pewnie dlatego można podpiąć do tego zestawu podpinkę z M65... Na pewno można? No chyba, że ten zestaw, który posiadasz jest jakimś rzadkim prototypem i ma możliwość podpięcia podpinki :-) Ja guziki pasujące do podpinki od kurtki M65 widziałem tylko w parce od IRS'a, przy spodniach IRS guzików do podpięcia podpinki brak, a omawiany rain suit nie ma żadnych guzików do podpięcia podpinki (I spodnie i parka). Przynajmniej moje komplety nie mają. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Fakt, to nie jest IRS - mści się nieotwieranie zdjęć w powiększonych oknach. Co nie zmienia faktu, że noszenie tego na goretex jest pomysłem dość... zabawnym... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts