May_u Posted October 31, 2008 Author Report Share Posted October 31, 2008 A czy zza granicy będą w rozsądnej cenie? Czy będą kosztować 8ojro a wysyłka 20? :P Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 31, 2008 Report Share Posted October 31, 2008 No raczej będzie tak jak napisałeś :) Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 Tak jak mówi Javik... ale poszukam , poszukam. Dla dobra sprawy ;-) PS. Javik?!? Ty TU?!? (i tak się wszyscy loffamy) :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted November 1, 2008 Report Share Posted November 1, 2008 May_u, Okładziny i kolbe od Gie3 widziałem raz na "Kole" (bazar z starociami). Może uda ci się coś tam znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Tylko że zmieniając kolbe i okładziny na drewniane trzeba wziąść pod uwage, że to już nie zabardzo odwzorowuje BW... Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Starą (oliwkową) BW jak najbardziej - pierwsze wersje G3 wykorzystywane w BW miały drewniane elementy. Ronin Quote Link to post Share on other sites
May_u Posted November 2, 2008 Author Report Share Posted November 2, 2008 May_u, Okładziny i kolbe od Gie3 widziałem raz na "Kole" (bazar z starociami). Może uda ci się coś tam znaleźć. Byłem tam kilka razy ale widziałem tylko drewno Nie widziałem tam tworzywa :???: Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 (edited) znalazłem za granicą , ale to raczej się nie opłaci http://www.zib-militaria.de/epages/6143141...12/Products/495 kiedyś na specshopie były ale z tego co widzę już nie ma w ofercie Edited November 2, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
May_u Posted November 2, 2008 Author Report Share Posted November 2, 2008 Pozostaje mi biegać z szerokim chwytem i czekać na G3 od CA :P Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 (edited) Z okładzinami i kolbą w kolorze OLIV to jeszcze można odwzorowywać, jednak z drewnem to już nie zabardzo ponieważ miały je pierwsze modele G3 a to było w latach 70-tych... P.S: May_u przecież CA już dawno je wypusciło na rynek... wystarczy poszukać, wgcshop np.... Edited November 2, 2008 by rumak Quote Link to post Share on other sites
May_u Posted November 2, 2008 Author Report Share Posted November 2, 2008 Owszem. Ale nie każdy pracuje (stały dochód). A poza tym jestem leniwy i mam dziesiątki innych wydatków. KunieC OfftopU! Quote Link to post Share on other sites
obcy Posted November 3, 2008 Report Share Posted November 3, 2008 (edited) Kolbe kompozytową mozna spokojnie dostać w rangershopie: http://www.rangershop.pl/product-pol-11467...o-G3-stala.html z chwytem może by gorzej, ale tu proponuje przejżeć ofertę rangershopa niemieckiego i jeśli tam będzie poprosić by przesłali za pośrednictwem polskiego rangera. innym wyjściem jest też wypad na jakiś przygraniczny bazar, np: Shwedt (chociaż to bardziej dla mieszkańców zachonich rubierzy) zawsze też zostaje ten sklep ci Wolf zapodał Edited November 3, 2008 by obcy Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 (edited) To ja juz wole nie mieć tej kolby niż kupić na rangershopie i czekać na nią półroku... ;-) P.S: Co do tej kolby oraz chwytu przedniego to napiszcie do Darg (Cpt.D'arg) on ma je na sprzedaż :-P i zapytajcie się od razu ile chce za te magazynki do G3... ;-) Edited November 4, 2008 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 (edited) To ja juz wole nie mieć tej kolby niż kupić na rangershopie i czekać na nią półroku... ;-) I Ty chcesz być w reko.? ;-) Zobaczymy jak będziesz polował na allegro , ebayach itp. na bardziej zaawansowany sprzęt :uśmiech: Choć czasem trafiają się okazje niczego sobie :mrgreen: Edited November 4, 2008 by Adrian"ADi"Krysztofiak Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Adi dla twojej informacji narazie nie zamierzam polować na 'bardziej zaawansowany sprzęt', a co do samego polowania to moge w krótszym czasie naprzykład zakupić jakąś rzecz z U.S.A niż z rangershopu, pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Oi nie spinaj się. To była taka ironia. I tak RS by dłużej to słał niż Ty jakiś fajny gadżet na ebay.de znalazł... Dany czekał parę tygodni na coś od nich ;-) Dobra, koniec OT. Quote Link to post Share on other sites
obcy Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Hmmm, teraz widze jak to dobrze mieć możliwość odbioru osobistego u nich w sklepie (moją kolbe odebrałem po 4 dniach) Mam takie pytanie do zorientowanych, czy te dwójnogi które są dodawane do TR II, albo SG Marui są takie jakich używa BW (np: przy HK 11/21) i czy strzelcy posiadający wersje ZF G3 posiadali dwójnogi? (chodzi mi o wersje z wąskim chwytem) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 Nie posiadają dwójnogów (ani jakiś specjalnych do ZF ani tych od SG) - nawet jeżeli są gdzieś na magazynach to nigdy nie widziałem żołnierzy z nimi. Ronin Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Witam. Mam pewne pytanie. Otóż dopiero co złożyłem SAR'a Classic Army, spróbowałem strzelić a tu pusty strzał, tak samo było za kolejnymi strzałami. W czym tkwi problem???Myślę że to wina HU, co o tym sądzicie???Pozdrooo Quote Link to post Share on other sites
Zambezi Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 chyba powinieneś się z tym przejść do działu technicznego... Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Taaa... Ten dział jest o tym jak wizualnie przerobić repliki żeby wyglądały na broń używaną w BW, a nie o awariach ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 A tam godocie :-P ale o G3 mi chodziło ;-) Quote Link to post Share on other sites
May_u Posted November 13, 2008 Author Report Share Posted November 13, 2008 Oficjalna strona BW Przyjrzyjcie się dokładnie temu G3, i powiedzcie czy Airsoftowcy z polski wiedzą lepiej co ma BW na składzie niż samo BW? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted November 13, 2008 Report Share Posted November 13, 2008 ??? Na fotce jest ostatnia wersja ze zmienionym chwytem (full tworzywo) - o ile mi wiadomo nikt nie robi repliki tej wersji. Dziwi jedynie szeroki foregrip w oliwce - w rękach żołnierzy tej wersji się nie widuje, ale może została dodana jeszcze później. Dwie fotki G3 w użyciu współcześnie: Jak widać rączka już w full plastykowej wersji, ale grip wąski z otworami. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Phobos Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Witam. Orientuje się ktoś z was co niemce namalowali/wybili po zewnętrznej stronie gniazda magazynka(na zdjęciu zaznaczone na czerwono)?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts