Guest (ID:6452) Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 To nie farba, to powłoka. Nie wiem jaka, czy to nie coś w stylu teflonu. Poprawy kultury pracy nie zauważyłem ale i "zwykły" zestaw PDI ma kulturę pracy na bajecznym poziomie. W przeciwieństwie do trwałości tłoka... Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 (edited) Qurczę, fajnie to wygląda ale cena jest tak kosmiczna że raczej założę cylinder CA. Tym bardziej że PDI sprzedaje cały zestaw a tłok i tak jest do wyrzucenia. PS: Jak wsadzę gumkę systemy przy stokowym zestawie cylindra to chyba osiągi spadną? Dobrze myślę? Tym bardziej w zimie. Edited November 17, 2011 by jano92 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Z zestawu CA też tłok lepiej wywalić... Quote Link to post Share on other sites
vanyel1985 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 (edited) Dexter a pamiętasz u mnie ten tłok [co prawda w VSR a nie w M24] z zestawu cylindra PDI? Śmiga do dzisiaj :smile: Niby "tylko" na Guarderze M160, ale jednak :wink: Edited November 23, 2011 by vanyel1985 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Bo to VSR. No i go podpieściłem :D Quote Link to post Share on other sites
Jachu123 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Czy orientował się ktoś może jak to jest w Polsce z dostępnością części do m24 CA? To jakiś okres przejściowy że w sklepach taka bida? Na wiosne przymierzam się do kupna takiej repliki jednak martwi mnie fakt że nigdzie nie mogę znaleźć cylindra 300% od CA (który jak mi się wydaje jest podstawą). A strzelanie na stocku raczej baaaardzo mija się z celem. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 A widzisz gdzieś dostępną w ogóle samą replikę? Bo ja też mam zamiar kupić niebawem ale wszędzie niedostępne. Udało mi się na szczęście zdobyć komorę PDI. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Jano możesz z Capri zamówić. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Jano możesz z Capri zamówić. Pisałem do nich 1.12.11 w sprawie M24 Civilian i odpisali: Witam, Koszt tej repliki wynosi aktualnie 800PLN, ale niestety nie jesteśmy w stanie podać terminu realizacji zamówienia, gdyż od dłuższego czasu obie wersje M24 nie są dostępne u dystrybutorów. Pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
Jachu123 Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 No właśnie z samą repliką też biednie, szukam i szukam po różnych sklepach i nic. Tyle że ja dopiero na wiosne się będę przymierzał do kupna, o ile będzie dostępna. Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted January 19, 2012 Report Share Posted January 19, 2012 Witam . Mam następujące pytanko dotyczące ustawienia (prawidłowego położenia) stokowej komory w m24 CA.(wzmocniony cylinder i spring 300/380% CA + promyczek 590/CA600) Ponieważ w mojej replice śrubka podtrzymująca komorę na miejscu wchodzi w korpus lekko pod skosem, to podczas dokręcania pcha komorę do przodu o jakieś dwa milimetry - wygląda to tak ,że mosiężne krawędzie nazwę to"okienka kulkowego" komory nie licują z krawędziami okienka w znalowym korpusie m24. Jakie ustawienie jest prawidłowe ??? okienko w korpusie ma licować z okienkiem komory czy nie? Domyślam się ,że tak ale zapytać nie zaszkodzi :) Poza tym gwintowałem już pod grubsze śrubki mocowanie zespołu spustu(być może doszło do przesunięcia zespołu spustu i całego cylindra , do tego łożyskowania rączki przeładowania już jak kupiłem nie było :) i cylinder po naciągnięciu sprężyny cofa się o dwa milimetry w stosunku do ustawienia z luźna sprężyną. Domyślam się ,że pchanie komory przez głowicę cylindra podczas wystrzału tez nie jest normalne :) MuszĘ ją zrobić na cacy bo i tak z tym co jest strzela bardzo dobrze Z góry dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Komora musi być w takiej pozycji, żeby magazynek wchodził. Różnice rzędu ułamków mm mogą ujść ale 2mm to już sporo. Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 (edited) Magazynek mimo przesunięcia wchodzi swobodnie. Spróbuję jednak ustawić komorę tak by nic jej podczas wystrzału nie popychało - nawsadzam w lufę(zewnętrzną/korpus) trochę grubych podkładek by nie miała zamiaru przesuwać się sama do przodu - w ten sposób mam nadzieję ominąć wiercenie i gwintowanie na grubszą śrubkę mocującą komorę:) Wymieniał już ktoś oring z komory stokowej od strony wejścia dyszy? Jakim klejem przytwierdzić oring doszczelniający na przedzie głowicy tłoka ??? - teraz wali trochę głośno:) Z góry dziękuję Edited January 21, 2012 by Fresh Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Wiecie gdzie można dostać magazynki do 24'ki w Polsce ? Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted January 22, 2012 Report Share Posted January 22, 2012 (edited) Przeleciałem na szybko kilka znanych sklepów i niestety obecnie nie ma magazynków. Musisz u nich zamówić(napisz, zadzwoń i umówi się indywidualnie) - poczekasz 1-2 miesiące aż statkiem przypłyną (asg.com.pl na przykład) albo czekaj aż się pojawią same. Edited January 22, 2012 by Fresh Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 A, takie jeszcze mam pytanie, jakie lunety macie na waszych 24'kach ? Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 (edited) No cóż do takiej zgrabnej snajpy przydaje się równie zgrabna lunetka. Ja mam coś co jest podobne do lunety m3 Świetnie prezentuje się z m16 jak i z m24 :) Parametry: powiększenie 3,5-9x40, tubus 30mm , krzyż MILDOT podświetlany, regulacja paralaksy, montaż średni- 20mm od podstawy do dolnej części kołyski.( idealnie się na tym celuje- gorzej przeładowuje) Jeśli uda się skonfigurować Tobie m24 jak powinno być (ja zakupiłem używaną kilka lat temu - i nic nie było tak jak trzeba :)-gwinty mocowania zespołu spustu gładkie,dystanser na sztorc:),komora nie w osi z lufą, zarysowana dysza od śrubki regulującej hopa, oringi tłoka- czołowy odklejonyi w strzępach , zbity spring 300%CA, nie działający bezpiecznik- to akurat norma, rozkręcający się zespół spustu:), brak łożyskowania rączki przeładowania :), no i zbity na skos gwint w korpusie od śruby mocującej komorę - chyba nic więcej już się nie da :) ) to będziesz mógł celnie strzelać na 70-90 metrów - potrzebna będzie zatem lunetka z dobrym powiększeniem. Ale niech wypowiedzą się znawcy tematu - ja dopiero będę zaczynał zabawę w snajpera :) Edited January 23, 2012 by Fresh Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Ja swoją kupiłem w podobnym stanie ale Poldeck mi to wszystko ,,wyprostował" teraz szukam komory hop-up PDI, promyka i lunety, z czego to pierwsze nie do dostania :-( (na jakim montażu masz lunetę wysokim/niskim?) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 z czego to pierwsze nie do dostania Nie zadałeś sobie trudu poszukania. W pierwszym sklepie którego stronę www otworzyłem- komora PDI jest dostępna. Ale nie powiem Ci w którym. To nie dział dla zielonych. Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Też szukałem w polskich sklepach - 5 lat a dalej zielony jestem :) - mam nadzieję ,że dexterkrak wysłał Tobie chociaż PW - nie napisał przecież tego posta tylko po to by pokazać ,że już nie jest zielony :). Nie przejmuj się - tak jak wcześniej pisałem możesz zamówić części nawet jeśli są niedostępne a w najbliższej dostawie sklep je zamówi i wyśle je Tobie. Pilnuj dokręcenia dźwigni przeładowania - bo jeśli do tego masz trochę przesunięty zespół spustu w stronę komory to i cały cylinder będzie szedł razem z ruchem tłoka w czasie wystrzału - będzie zbijał komorę (prawidłowo ustawioną) i tak to się zaczyna :) jeśli wszystko jest ze znalu i mosiądzu :) Zadbaj o dźwignię by się nie odkręcała, pilnuj gwintów zespołu spustu i zamontuj komorę tak by nie było jej kontaktu z głowicą cylindra(uderzenia) Wsadź dwie gumowe podkładki przed komorę (od strony wylotu) tak by weszły na pierścień usztywniający - one zapobiegną przesuwaniu się do przodu komory i trochę ją wycentrują dodatkowo. Ja jeszcze miałem coś takiego ,że dokręcając śrubę mocująca komorę lekko ją koślawiłem od osi lufy - kilka plastrów taśmy izolacyjnej z odpowiedniej strony (od dźwigni hopa od strony lufy i jest lepiej - do tego te dwie gumowe podkładki. Jak wsadzisz lufe z komorą to dokręć i sprawdź od wylotu czy poduszka gumki jest ok - lufa lubi podczas dokręcania śrubek się skręcać tak samo komora :) bo to tylko mosiądz. INACZEJ JEST Z PROMYKIEM- TO STAL - i się mocuje lepiej bo śrubki nie żłobią dziur :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 (edited) Nie, nie wysłałem. Czy mam napisane na czole "siostra miłosierdzia"? Po prostu uściślam: komora PDI jak najbardziej jest dostępna. Bo by ktoś przeczytał i nawet nie szukał :D skoro i tak niema. Mosiężne czy aluminiowe lufy trzeba dokręcać ostrożnie, zarówno tu jak i w komorze PDI. Łatwo zrobić im śrubkami wgłebienia które wylezą w środku lufy w postaci "garbów". Ze stalowymi tego problemu nie ma. Jak lufa w komorze się przesuwa przy dokrecaniu śrubek to dość proste: wsadzamy lufe z gumą, sprawdzamy czy jest równiutko, wsadzamy pierścień ten od przodu i dokręcamy jedną śrubkę ale tylko tek, żeby dotykała juz lufy, drugą tak samo i dociągamy je na zmianę, po troszku. Edited January 24, 2012 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
kacper111 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Chyba nie w Polskim. Quote Link to post Share on other sites
jano92 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 A wiecie może kiedy będą jakieś M24ki gdziekolwiek dostępne? Pisałem do RedWolfa ale dużo się nie dowiedziałem: Hi, Thank you for your email. Thank you for your interest in this product (M24). I've notified our purchasing department about your request. We don't know for sure when it'll come back in stock but we'll try to instock it as soon as we can. It all depends if the manufacturer has it readily in stock, or if we have to wait for their next manufacturing run on these. Thank you for your interest in RedWolf Airsoft. PS: Mam do sprzedania komorę PDI nowa nie używana - 500zł. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 http://www.uncompany.com/pageproductdetails.asp?prodid=2817 Quote Link to post Share on other sites
Fresh Posted January 24, 2012 Report Share Posted January 24, 2012 Zwracam honor Dexterkrak -- ja po prostu nie szukam na zagranicznych - cały czas tkwię w przekonaniu ,że oni nie wysyłają do Polszy :) Dokładnie z lufką w komorze tak dokręcam - patrzę co jakiś czas czy poduszeczka gumy nie zbacza za bardzo/okienko się nie przesuwa - takie kłopoty mam z lufą CA 600mm i gumką systemy - jakoś jak zakładam promyka 590mm z tą samą gumą to chyba jest o niebo lepiej - jeszcze się nie przyglądałem jak szerokie okienka mają te lufy i jaka jest różnica między nimi. Ponawiam pytanko dotyczące wyboru kleju do przyklejenia czołowego oringa tłoka - jaki najlepiej trzyma ??? I jeszcze jedno mam pytanie dotyczące w ogóle oringów: do zespołu cylindra ca300% kupować PDI zwykłe czy "y" ringi , czy może lepiej samemu dobrać z hydraulika??? Gdzie w Warszawie mają największy wybór??? Szukałem w necie - ale jeśli ktoś wie to może zaoszczędzi mi trochę czasu na dzwonienie i objeżdżanie miasta. A jak by ktoś znał optymalne wymiary oringów :) bo oryginalne domyślacie się jak wyglądają :) było by cacy :) Z góry dziękuję. Jak ktoś szuka m24 to jest taka jedna piękna na allegro trzeba wpisać: m24 CA :) tak po wpisaniu samego: m24 się nie pojawi :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts