Stalker Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 Mam następujący problem: naładowałem Glocka green gasem 1000 i nic - broń nie strzela, tak jakby gaz w ogóle nie dochodził (na pewno jest w środku, bo sprawdzałem zaworem). W ciągu 20 prób broń może raz wystrzeliła i tyle. Jeśli przechylę broń w dół, kula wypada z lufy. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 A spust w ogóle zwalnia zawór? Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 28, 2008 Report Share Posted September 28, 2008 No to chyba powtóreczka z Meistera, gdzie sprężyna od iglicy absurdalnie szybko się sypała. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted September 28, 2008 Author Report Share Posted September 28, 2008 (edited) Tak jakby spust nie zwalniał zaworu. Zero reakcji na naciśnięcie spustu. Słyszę tylko cyknięcie, jakby sprężyny. Edited September 28, 2008 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 No to chyba gwarancja. Możesz próbować naprawić mechanizm kurka, ale nie potrafię powiedzieć na ile to jest proste. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 3, 2008 Author Report Share Posted October 3, 2008 (edited) Poszło do naprawy gwarancyjnej. Młoteczek nie uderzał w zawór. Chińskie dzieło :D Dziwne tylko jest to, że guna podobno przestrzelił pracownik Krakmana, jak go kupowałem (poszedł na zaplecze i miał go sprawdzić). Jak widać średnio się przejął swoją rolą, bo już w domu gun nie działał. Edited October 3, 2008 by rokatanski Quote Link to post Share on other sites
happy Posted October 3, 2008 Report Share Posted October 3, 2008 Poszło do naprawy gwarancyjnej. Młoteczek nie uderzał w zawór. Chińskie dzieło :D Dziwne tylko jest to, że guna podobno przestrzelił pracownik Krakmana, jak go kupowałem (poszedł na zaplecze i miał go sprawdzić). Jak widać średnio się przejął swoją rolą, bo już w domu gun nie działał. miałem tak z Coltem 1911 bella - u krakmanów działał na moich oczach, w domu za cholerę i tak kilka razy to samo. W końcu odpuściłem i kupiłem WE. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 4, 2008 Report Share Posted October 4, 2008 Dziwne tylko jest to, że guna podobno przestrzelił pracownik Krakmana, jak go kupowałem (poszedł na zaplecze i miał go sprawdzić). Jak widać średnio się przejął swoją rolą, bo już w domu gun nie działał. W sklepie pistolet mógł działać bez zastrzeżeń, ale jeżeli to Cię niczego nie nauczyło to dalej używaj chińskich gaziaków :roll: Bierz przykład z Happy'ego ;) W końcu odpuściłem i kupiłem WE. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted October 5, 2008 Author Report Share Posted October 5, 2008 Szybka relacja ze strzelania - na razie działa. Za tę kasę można było zaryzykować, w końcu to tylko broń boczna ;) Quote Link to post Share on other sites
khaki71 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Temat stary ale się podczepię żeby nie smiecić ;) Mam tego "klocka" i mój problem polega na tym, ze strzela fajnie, natomiast nie podaje wszystkich kulek... ;( Strzele jedną, drugą a np. trzecia i czwarta nie polecą (chodź są w magazynku) Smarowanie olejem silikonowym nie pomaga... ;( Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted March 15, 2009 Author Report Share Posted March 15, 2009 Może gumka? Quote Link to post Share on other sites
khaki71 Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Myśle że nie, bo kulki były by podawane ale zacinały by się w środku, a w tej opcji, zostają w magazynku... ;/ Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 A próbowałeś na innym magazynku? Quote Link to post Share on other sites
khaki71 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Nikt w okolicy nie ma G17 ani ARMY ani TM... ;/ Więc nie mam na czym sprawdzić ;/ Czasem strzela wręcz świetnie, a czasem ma problem i mam "sprężynę" bo po każdym strzale musze sobię ręcznie przeładować (podać kulkę). I jeszcze problem nie zostawania zamka w tylnej pozycji po ostatniej kulce... ;/ Odpowiedź jest niestety prosta: CHIŃCZYK ;/ Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 I jeszcze problem nie zostawania zamka w tylnej pozycji po ostatniej kulce... ;/ IMO za słaba/pęknięta sprężyna podająca kulki w magazynku... To też ta sprężyna podnosi (pośrednio) 'dynks' blokujący zamek z tyłu po ostatnim strzale. Najlepiej pojedź do jakiegoś klepu jak masz niedaleko i sprawdź na innym magu, najlepiej TM. 95% że będzie działało ok. Quote Link to post Share on other sites
khaki71 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 W sumie mogę podejść i sprawdzić, lecz raczej mi to pod maga nie pasuje ponieważ: Pusty mag, ręczne przeładowanie, zawsze zostaje w tylnej pozycji. Pusty mag, strzał samym gazem, czasem zostaje czasem nie, smarowałem, podpiłowywałem (wg instrukcji w temacie o tym glocku...) nie pomaga... Ale za radę dzięki, mam gunfire niedaleko, więc mogę się przejść i sprawdzić... ;) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Nie sprężyna ani żaden defekt zmień gaz na mocniejszy na zwykłym gazie ta klamka potrafi nawet nie działać i się "wieszać" moja tak właśnie robiła. Zamek w pozycji półotwartej zostawał. Quote Link to post Share on other sites
khaki71 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 (edited) Jakiś konkret może? ;> Chodzi mi o propozycję gazu, bo w sumie, to sam sie nie mogę skumać w tym "ogromnym wyborze" bo za mocny być nie może. UltraAir PowerGas - Będzie dobry? Edited March 16, 2009 by khaki71 Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 mg shutze wyjaśnij mi proszę korelację między za słabym gazem a brakiem podawania kulek... Quote Link to post Share on other sites
khaki71 Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 W sumie ja też mogę wyjaśnić ale mogę się mylić: BB za słabo cofa zamek i "tłok"(nie wiem jak to się nazywa) który nie wysówa kulki z maga... ;P Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Hm... zrozumiałem że mag nie podaje kulek do góry :P Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 (edited) też miałem problem w berettce mojej,że nie podawała czasem kulek,ale odpowiedź jest prosta x) MRÓZ sprawdzałeś w mieszkaniu czy też tak nie podaje kulek ? no to lepiej zadzwoń do serwisu i pogadaj o tym problemie.. x) bo wyslali Ci wadliwy pistolet najwidoczniej x) mimo tego możesz zadzwonić do nich i może coś poradzą x) tak też można x) miałem zamiar kupić tego Glock'a kiedyś..ale widzę,że nie mam chyba czego żałować ^^' może źle magazynek napełniasz x) to trochę szybko x) na ile magazynków starczyło Tobie jedno pełne napełnienie? wiesz jak powinno się napełniać magazynki green gazem? ja tam napełniam liczac do 10 .. robie przerwe i drugi raz napelniam do 10 liczac.. taki moj sposob niby :) ale starczy mi takie napelnienie na ok. 30-40 strzalow .. wolę tutaj..bo później znowu się zjawi ktoś z tym problemem i trzeba będzie tłumaczyć od nowa ... khaki71 kup też mocniejszy gaz na spróbowanie :) Edited March 17, 2009 by OFF Quote Link to post Share on other sites
khaki71 Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 W mieszkaniu w sumie, jest lepiej... ale i tak się zdarza... :P No i problem zostawania zamka w pozycji "środkowej" (przed blokadą zamka) W sumie to zgubiłem paragon ;( Więc sobie moge gwarancję wybić z głowy... ;( Działa, albo nie działa ^^ ;P Będzie awaryjny boczniak ^^ ;d Przejdę się, bo kupiłem w stacjonarnym ;) Proste, tani chińczyk ^^ :P W sumie, jak za tą cenę, to fajnie strzela ;P ale gas wypija w litrach, i sie tnie... ;( W sumie jest to możliwe! ;) Butle GG 1l zużyłem w 4dni (ostrej zabawy) :P W sumie, robię to intuicyjnie :) Niewiem jakie są zasady, albo reguły. Magazynków nie liczyłem ;/ No i pare syfonów w zimnie mi się zrobiło... Kupiłem w gunfire (stacjonarnym) jakis chiński, niby mocniejszy (nie wiem ile w tym prawdy!) ;P Strzela, nawet nie jest źle, ale zamek nadal nie zostaje w tylnej pozycji! ;) Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Pogadajcie sobie może na PW a wnioski napiszcie tutaj :S Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Jezdem sorry nie sprawdzałem swoich tematów ;) Tak dokładnie o to chodzi zamek nie cofa cie do końca i w ten sposób nie ładuje kulki do lufy. Musisz kupić gaz 1100 taki w moro (metro) on daje radę, ale w zimę zapomnij. Ja muszę spróbować na RedGAS może on coś zaradzi bo z tym G17 to nie pobiegłem w zimę( kupiłem scorpiona). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts