rugby18 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 (edited) Ja też mogę napisać jak zbudowałem swój, jak kolega odda mi apart to przyfoce zeby nie teoretyzować tylko się podeprzeć zdięciami. Mniej więcej układ wygląda tak Magazynek---> kolanko 90%(zeby wąż jak w najmniejszym stopniu nam przeszkadzał), w magu wywierciłem otwór 5mm który natępnie nagwintowałem. w tenże otwór wkręciłem kolanko-----> kolanku na drugim końcu ma otwór na wąż ---> wąż mój ma 6mm---->końcówka z dziubkiem na którą założony jest wąż, końcówka wkręcona jest w regulator/reduktor(mój kosztował 33zł)--->przejsćiówka z gwintu regulatora na gwint przejściówki C02---->pojemnik na co2 z kapsułką(link jest na forum cena 75zł). Nooo to na tyle... Jak zrobie fotki to uzupełnie ten opis. Pozdrawiam!! Edited October 7, 2009 by rugby18 Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 ciekawe... to wszystko na bell'owskim czy na tanace magu? Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 zm4rk z tym gazem to wina odkręcenia śruby ze sprężyną w zamku. Proponuję wszystkie śrubki dokręcić a te które się da zablokować imbusikami. Wiem bo też tak miałem, imbusy zauważyłem dopiero jak mi się zjechały, poprzez częste odkręcanie, 2 gwinty trzymające zamek w kupie :D Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Sebciu możesz zdradzić na ilu barach osiągasz te 80 pare metrów skutecznego zasięgu?? Dobrze zrozumiałem ze na 10 barach?? Ile w przybliżeniu fpsów daje 10 bar? na kulkach 0.2 ktoś mierzył?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Pytanie: jakie części tuningowe moge włożyć do m700 z tej stronki? http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_161_315 Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 7, 2009 Report Share Posted October 7, 2009 Wszystkie oprócz pierwszej i ostatniej. Komora w m700 ma trochę inną budowę, montaż do dwójnogu jest do AICS'a. Lufę do AICS'a możesz wstawić, aczkolwiek wejdzie 639mm. Konwersje tez możesz dać, ale się nie opłaca :roll: Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 na 10bar ale ostatnio zauważyłem, że na 8,4 bar osiągi są lepsze pamiętajmy, że większe ciśnienie to większa siła potrzebna do otwarcia zaworu teraz zasięg mi sporo spadł bo maga mam rozdupczonego, tzn tamto co jest wciskane, staro się po co gwintować maga? zobaczcie co to jest złączka grodziowa i do czego służy rugby18 pokaż swój regulator zapoznajcie się z nazewnictwem, ta końcówka to króciec zobaczcie także co to jest szybko złaczka na 0.25g miałem ~554fps Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 sebciu podaj swój schemat i jakich części użyłeś. rugby18 nie ma u siebie szybko złączek, a nie ukrywam że wolałbym je mieć u siebie. Możesz jeszcze podać linki do części tj koszyczka, regulatora, mamby, końcówek? Zależy mi na tym, bo nie wiem czy sam dobrze dobiorę przekrój itp. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 (edited) http://air-com.com/zlaczki_grodziowe_z_gwi...we-sv50msv.html http://air-com.com/kolana_90_st_z_wewnetrz...ymi-w18msv.html http://air-com.com/krocce_do_wezy_typ_gpk-gpk186ms.html http://air-com.com/gniazdo_szybkozlacza_kds_nw5-kds6nw5.html do tego przewód > reduktor łączymy z uszczelkami od maga w kolejności od góry jedyną wadą a może zaletą jest to, iż po odłączeniu szybko złączki wyleci gaz z maga można to wyeliminować przy pomocz zaworu zwrotnego http://air-com.com/zawor_zwrotny_mini-ruck18iamsv.html wszędzie są podane wymiary, kawa na ławę. jeżeli ktoś nie rozumie to śmiało mogę powiedzieć, że jest **** Nie przeklinamy i nie prowokujemy innych bo będę wywalał całe posty bez litości :!: Viper Edited October 8, 2009 by VIPER-RT10 Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Heh **** nie jestem ;-) , ale złączka grodziowa ma jeden gwint zew. i jeden wew. Do maga wkręcasz zew. (zostaje wew.), więc jak chcesz do tego podłączyć kolanko, skoro ono ma dwa gwinty wew. ? :twisted: Słownictwo :killer: Viper Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Heh **** nie jestem ;-) , ale złączka grodziowa ma jeden gwint zew. i jeden wew. Do maga wkręcasz zew. (zostaje wew.), więc jak chcesz do tego podłączyć kolanko, skoro ono ma dwa gwinty wew. ? :twisted: i właśnie pokazałeś to o czym mówiłem złączkę grodziową wkładasz od wewnątrz, tak, że gwint zew wystaje z maga, i na to nakręcasz kolanko Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Myślałem o tym, ale zwątpiłem, bo nie wiedziałem czy w małym magu jest wystarczające dojście. Dzięki za wyjaśnienie, ale to co ty myślisz średnio mnie obchodzi. A mnie średnio obchodzą wszelakie animozje, ale jeśli zacznie się tu jakaś jazda to można nawet bana zarobić! Panowie trzymamy pewien poziom to dla potomnych zostaje! Viper Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Mnie obchodzi tuning na precyzję nie na moc, bo kolesie z którymi sie strzelam są wybredni i nie tolerują snajperek powyżej 470 fps Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 8, 2009 Report Share Posted October 8, 2009 Snajperka poniżej 550+ to nie snajperka... (niemniej precyzja jest ważna!) Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Mnie nie chodzi o zrobienie snajperki która tylko posłuży do robienia siniaków ,ale raczej żebym mógł z nią pojechać na większy zlot gdzie 550fpsów to za dużo. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 (edited) Im większa prędkość wylotowa tym lepsza celność i skupienie na średnim i dalekim dystansie. Z 470 fps-ami na 70 metrów albo trafisz albo nie (może nie dolecieć i zonk) a jak masz 800 i nie trafisz toś jest dupa a nie snajper ;-) . Singlem krzywdy nikomu nie zrobisz, chociaż... :-F. Przy 470 fps-ach to cię gościu szturmówką ściągnie, pod warunkiem, że będzie strzelał jak z granatnika ;-). Jeśli chodzi o zloty i bardziej oficjalne strzelanki to najlepiej przerobić Mke na co2, da się regulować prędkość wylotową a więc mamy prawdziwy karabin snajperski na każdą okazję. Co innego jak dopiero zaczynasz z AS, na początek 470 w zupełności wystarczy. Co do ograniczeń to słyszałem różne ciekawe rzeczy np: dobry snajper musi mieć ok 1200fps, szturmowiec z 800 a do budynku 450 to powinien być standard :-F Edited October 9, 2009 by pawelkotas0412 Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 (para) snajperka nie zrobi z ciebie snajpera... ja potrafiłam się podślizgnąć pod 3 osobowy patrol i niewystrzelając ani jednego kompozytu :D Ja zaczynając miałem niecałe 450 fps. Teraz niecałe 640 i to nikogo nie rusza. 470 fps? To coś ala wsparcie-snajper w cqb xD ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 470 teraz maja stockowe chinole... Cóż, powodzenia że tak powiem na polu walki. Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 A może macie jakiś sposób na szybkie odkręcenie tego zaworku w bolcie bo ja osobiście zawsze musze odkręcić dwie śrubki żebym mógł kręcić zaworkiem,a tymi ząbkami co są na zaworku kręcenie mi nie idzie Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Po co tym kręcić? To prawie nic nie daje, a w wielu przypadkach raz przekręcone traciło szczelność. Przynajmniej ja tak miałem ;-). Tymi dwiema śrubkami lepiej nie kręcić za dużo, gwinty mogą się zjechać. Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 (edited) Śrubki teraz kręce tylko w ważnych wypadkach np. kiedy od cocking piece odkręcił sie striker (nazwy angielskie wzięte z instrukcji).Wykręcił sie bo ... przeładowywałem. Edited October 10, 2009 by shorif Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted October 10, 2009 Report Share Posted October 10, 2009 Aby zablokować striker-a należy go dokręcić maksymalnie należy dokręcić takiego imbusika (od spodu zamka, jest to chyba część nr. 39), zablokuje on gwint i striker nie będzie się odkręcał. Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 Sebciu !! to graty które pokazałeś to ja je widziałem u mnie w sklepie ale one są "dosyć duże" no a ze ja jestem zwolennikiem "czystej" broni i chciałem zeby mój zestaw był w miarę nie widoczny dlatego uważam ze mój setup "zajmuje troche mniej miejsca" :wink: Jutro wrzuce fotki co oblukacie co i jak. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted October 27, 2009 Report Share Posted October 27, 2009 (edited) Dobra może być nawet te 640 fpsów. Tylko napiszcie co powstawiać.A czy warto brać maga na 27 kul TANAKI? Edited October 27, 2009 by shorif Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted October 28, 2009 Report Share Posted October 28, 2009 (edited) Dobra może być nawet te 640 fpsów. Tylko napiszcie co powstawiać.A czy warto brać maga na 27 kul TANAKI? Graty duże? U mnie jakoś to nie wygląda jakby zajmowało dużo miejsca, na pewno robiąc to chciałem mieć swobodny przepływ. Bo zawsze można dać gwinty M5 ale jest wtedy sporo mniejszy przepływ. Można to zrekompensować właśnie dużym magiem, bo pamiętajmy, że im większa komora w której jest gaz (magazynek) tym mniejsza zmiana ciśnienia po wystrzale, a co za tym idzie w czasie wystrzału(krótka chwila) będzie ciśnienie stabilniejsze, pamiętajmy, że kulka w lufie się rozpędza, a przy spadku ciśnienia proporcjonalnie do czasu, zmniejszy prędkość kulki. Jak dasz duży mag, to powinna być znaczna różnica w prędkości kulki. Edited October 28, 2009 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts