shorif Posted October 29, 2009 Report Share Posted October 29, 2009 A czy ktoś znalazł hopsiupa z dziurą w swoim remie bo ja mam takiego. Quote Link to post Share on other sites
zm4rk Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Następne pytanie z mojej strony, jak już poradziłem sobie z tym że gaz nie leci w ogóle, to teraz jak strzelam to wylatuje cały gaz z magazynka, ktoś może wie o co chodzi teraz? ; ( Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted October 31, 2009 Report Share Posted October 31, 2009 Zaworek bo innej opcji nie widzę, ewentualnie bijnik no nie wiem co się może skaszanić więcej... Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 zm4rk- Też do tego doszedłem... Teraz masz do wyboru albo grzebanie przy 'bijniku-kowadełku' albo bardziej niezawodne ( na 95% będzie działać) kup maga z tanaki;) Ja tak zrobiłem i działa, miałem dość ślęczenia nad magiem... Quote Link to post Share on other sites
zm4rk Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 czyli problem leży w magazynku... hmm coś pogrzebiemy ; D Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 (edited) czyli problem leży w magazynku... hmm coś pogrzebiemy ; D To nie wina maga, Spróbuj nabić karabin i przytrzymać palcem "kowadełko(?)", prawdopodobnie się zablokuje. Nie mniej jednak kowadełko rusza się do góry i do dołu jeżeli przytrzymamy je w górnej pozycji (przytrzymując palcem), i strzelimy, to przy samym końcu się wróci, jeżeli do dołu to się nie wróci. tkn07, nie wprowadzaj ludzi w błąd. 5% to jednak dużo. Wyjmijcie cylinder i spróbujcie zrozumieć jak działa ten system, bo za dużo by tego tłumaczyć. Ewentualnie dociśnij maga do przodu, będzie mniejszy opór i w tedy nie powinno tak być. Edited November 2, 2009 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
zm4rk Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 co to jest to kowadełko? ; D i dwa ułamałem zawór do nabijania gazu w magazynku, gdzie mogę coś takiego dostać, a może ktoś mógłby mi sprzedać? : D Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3437 zdejmij wymiary ze stockowego zaworu i poślij zapytanie do sklepu czy zgadzają się z tym z linku. Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 (edited) co to jest to kowadełko? ; D i dwa ułamałem zawór do nabijania gazu w magazynku, gdzie mogę coś takiego dostać, a może ktoś mógłby mi sprzedać? : D "kowadełko" - nie wiem kto tak to nazwał to bolec który wciska magazynek, tzn to co otwiera zawór Edited November 2, 2009 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Narn Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Witam! Niedawno kupiłem sobię tą replike. Na szczęście mam z nią tylko jeden problem... Po regulacji FPS mój karabin "strzela"(mam na myśli wtedy, gdy kulka wyleci z przynajmniej minimalną mocą)tylko co 2 raz tj. strzał(kulka wyleciała)"strzał"(kulka się wyturluje z lufy). Wiem że trzeba coś uszczelnic...ale co ? Proszę o pomoc! Z góry dzięki! Zaponiałem dodać że mam ten problem dopiero po regulacji FPS. Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 (edited) Pytanko : jaką preckę moge włożyć do rema spośród wszystkich sklepów w polsce(produkt ma być obecny w sklepie)? Edited November 27, 2009 by shorif Quote Link to post Share on other sites
Majin_Spider Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 mam proste pytanie: Czy nadaje się ta snajpa (ale pełny stock) na pierwszą snajpe?? zaznaczam od razu ze nie stać mnie na maga z tanaki za ponad 200zł. Tak czy Nie. (najlepiej udowodnić czemu taka a nie inna odpowiedz;] ) elo Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted November 29, 2009 Report Share Posted November 29, 2009 Ogólnie to trudno dostać lufy pod komorę BELLowską(kopia tanaki), nie wiem czy da się ale można spróbować wsadzić komorę z KJW i lufę prometeusza do PSG Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 Hmm, a czy po wsadzeniu jakiegoś zestawu stąd nie będzie łatwiej z precką? http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_161_315 Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 po wsadzeniu tego: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4636 będą bez problemu podchodzić lufy dedykowane do vsr-10 TM czyli tak czy siak by wsadzić lufę ok AEG trzeba by ją modyfikować Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted December 1, 2009 Report Share Posted December 1, 2009 (edited) po wsadzeniu tego: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4636 To co jest na specshopie, ten czerwone element to element taki jak w KJW, jeżeli nie masz kasy na to, to kup od kogoś taki sam element ze starego kjw, do tego gumka VSR i lufa DP zajebista sprawa bo DF robi najdłuższą lufę 705mm 6.02 do PSG a w KJW podchodzi Różnica między KJW a BELL/TANAKA to versa 1 i 2 w wersji 1 nie ma tej dziury w 2 jest(2 - KJW, 1- BELL) http://img691.imageshack.us/img691/1057/beztytuuuv.jpg Edited December 3, 2009 by VIPER-RT10 Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted December 2, 2009 Report Share Posted December 2, 2009 Ja kase mam tylko chce w końcu wepchnąć preckę Inna precka nie wejdzie bo do VSR ma ledwie 430 mm? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 3, 2009 Report Share Posted December 3, 2009 LL robi 555mm bodaj precki do VSR. PDI chyba nawet dłuższe. Inna sprawa że nie są dostępne w Polsce ale i te komory nie są produkowane specjalnie dla nas, Polaków. Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 a co jest lepsze do tego rema : green gaz czy CO2? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 A z jakim magazynkiem jest sprzedawany? Na gg czy CO2? Co widnieje w opisie na stronie sklepu? GG czy CO2? Quote Link to post Share on other sites
shorif Posted December 11, 2009 Report Share Posted December 11, 2009 He he to ciekawe jaki widnieje temat pobliskiego postu - M700 KJW CO2. Tam jest opis M700 BELLA jako snajperki z różnymi przedmiotami do kapsuł CO2 Tak więc wywnioskowałem że trzeba się dowiedzieć jaki napęd jest lepszy nim zakupie te zabawki do kapsuł. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Lepsze osiągi na CO2 ale wątpie żeby ten karabin szalał z radości że ładujesz mu w bebechy dwutlenek :/ Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 1.PH 2.CO2 3.GG i inne śmieciowate gazy... m700 bell gg...kjw gg... ten o kjw założyłem ale ludzie zrobili w nim pogaduchę na temat bella. A ja powiem tak. sprzedałem ten chłam i zakupiłem sobie Tanake. Jak kogoś nie stać to niech dłużej oszczędza. Z tymi kopiami jest tyle użerania się... Quote Link to post Share on other sites
rugby18 Posted January 18, 2010 Report Share Posted January 18, 2010 Sebciu!!! jak ci smiga na tej lufie DF ?? jesteś zadowolony ?? poprawiło sie względem stocka?? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
sebciu Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 (edited) Sebciu!!! jak ci smiga na tej lufie DF ?? jesteś zadowolony ?? poprawiło sie względem stocka?? Pozdrawiam Co do pytania Zdecydowanie jestem zadowolony, zmiana z 6.12 do 6.02-6.03 dała znaczną poprawę jak strzelałem do rynny na 70m po obcięciu przewodu to latało dosyć słabo, tzn zaczynała kulka spadać na 2m przed rynną, a teraz na 80m spokojnie trafiam i leci prosto. Do gazówek najlepiej jest ładować jak najdłuższe lufy, bo zawsze można coś wykombinować, aby nie było efektu zasysania kulki(większe ciśnienie, przepływ, ilość gazu) a dłuższa lufa, to większa prędkość. Edited January 22, 2010 by sebciu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts