Loner Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Mam Mini firmy CUstom, tzn kosztowalo tyle ze nie, biorę pod uwagę że tam możę byĆ jeszcze stockowa komora. Nie no, serio. Z stocka to zostalo body. Też przypuszczam że to ta dysza, ale nie chciał bym kupowaĆ nowej, jeśli może się okazaĆ że to coś innego. Mi po prstu skończyły się pomysły, a co wy na teorię z ubitą sprężyną? Z M150 do M120, w 10-15k kulek? Wyciągana podczas postojów. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Z ta sprężyną niemożliwe... Tym bardziej że wyjmowałeś. Stawiam na tą dyszę innej opcji nie widać. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 To samo ma kuzyn w SPRce boya. Komora jest średnio wymiarowa, w niektórych boyach tak już jest. Sprawdz sobie na innej komorze. Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted October 13, 2008 Report Share Posted October 13, 2008 (edited) Tzn. jaką komorę mam tam wstawiĆ? Tylko CA to robi. Nie ważne w sumie. Ok skłaniam się do rad mądrych głów, wymienię dysze, zobaczymy co to da. Z resztą, tego się spodziwałem. Edited October 13, 2008 by Loner Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 (edited) Sorki zamieszałem troche :/ . Bo w temacie jest o emce. Co do świniaka to spróbuj dyszy borka DEEP FIRE do G3. Ja złożyłem na tym świnke P&J i na stock sprężynie + głowica tłoka z łożyskiem było ok.435 fps. Edited October 15, 2008 by ravic Quote Link to post Share on other sites
inteligent Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 Ravic mam podobny problem tylko u mnie spadek mocy jest dużo mniejszy bo około 40-50fps. Czy o tą dysze ci chodzi http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1831? Nie miałeś problemu z podawaniem kulek? Quote Link to post Share on other sites
Jarhead1991 Posted October 16, 2008 Author Report Share Posted October 16, 2008 Teamt troche zboczyl na miniaki nie na SPR-a.A jesli moj problm lezy w komorze hopa.To do testow jaka mam komore uzyc???Moge pozyczyc stock komore G&P z gumka i lufa stock. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 16, 2008 Report Share Posted October 16, 2008 No to użyj takiej, jaką możesz zdobyć. Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 A ja pozwolę sobie ponownie zadaĆ pytanie. Rozciągnięta uszczelka na głowicy tłoka, usunięty nadmiar smaru, teflon fix na komorze HU, wyczyszczona lufa, i nowa sprężyna M150 Mad Bull'a. Osiągi 480fps. Co wy na to? Wychodzi na to że stary spring był ubity na jakieś M130 ale teraz dalej mi brakuje mocy. I teraz pytanie, do kogoś z chronografem, Jakie wyniki daje "twoja" replika z M150 i BU, bo jakie powinna dawaĆ to już inna bajka. Quote Link to post Share on other sites
H4xor Posted October 18, 2008 Report Share Posted October 18, 2008 (edited) m150 od madbull'a jest słabsza niż sp 150 od Guardera dla też piżdzejfat ma 570 fpps'ow a ty 480 :killer: .Zamontuj po prostu sp 150 od Guarda i bedzie miodzio :uśmiech: Edited October 18, 2008 by H4xor Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 Eee... o 90 fps słabsza? Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 No to już nie wiem o co biega, bo z BU zrobiłą się kompletna strzykawa. Tam na 1000% nie trace ciśnienia, a dysza dobrze dolega do komory HU, sprawdzałem. Kupię jeszcze inną dyszę i gumkę HU, może to o to chodzi. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted October 19, 2008 Report Share Posted October 19, 2008 Powiem tak gun'a składali mi w asgshopie więc może ich smary tak dobrze działają :D Wymieniłbym także sprężynę na Guarder'a M150. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted October 20, 2008 Report Share Posted October 20, 2008 @ inteligent : dokładnie tą montowałem w śwince P&J. Kulki podaje jak złoto a szczelność też bardzo ładna. Teflon fixa oczywiście też zrobiłem. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) Eee... o 90 fps słabsza? Dokładnie tak niestety może być. Ostatnio włożyłem do SR25 G&P nówcię springa m210 Promyka. Wynik = 600 FPS. Wiem, że to sporo ale nie jak na tą sprężynę. Taki sam wynik daje w tej samej replice m170 Guardera. O co kaman? Nie mam pojęcia :poddanie: Pomyślałem, że szczelność dupna więc załadowałem tego promyka do mecha Systemy w M16. Niestety znowu lipa. Również wyniki słabe w porównaniu do m170 Guardera. Jedną rzeczą jednak się różniły te springi. Mimo iż chrono nie pokazywało wielkich różnic to zasięg na m210 przy tych samych kulkach był przynajmniej o te 10m lepszy. W czym zatem rzecz? Edited October 22, 2008 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Albo błąd pomiaru albo źle zmontowane M170. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) Pomyłka. Post do usunięcia. Edited October 22, 2008 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) Albo błąd pomiaru albo źle zmontowane M170. Czyli co sugerujesz kolego? Że spring m170 powinien dać więcej ? Więcej niż m210 Promyka? Bo nie bardzo rozumiem co rozumiesz pod pojęciem źle zmontowane. Błąd pomiaru wykluczam gdyż to samo pokazuje chrono zarówno Madbulla jak i Guarder Speeder 2000. Żeby było ciekawiej - dzisiaj koleżka włożył tego mojego Promyka do swojej SR'ki. Wyniki podobne do moich. Obydwaj mamy Bore Up Systemy. Efekt strzykawki jest. Gdzieś jednak jest nieszczelność albo te Springi Prometheusa są lipne. Edited October 22, 2008 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 No to zauważam że w takim razie coś jest nie tak z borkami systemy, ja też takowego posiadam, a problemy utratu FPS dotyczą z reguły właśnie tych BU. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 MS210 promyka to nie odpowiednik M210. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Też coś takiego mi się o uszy (oczy?) obiło. Ale nie chciałem siać zamętu, bo nie byłem 100% pewny. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 (edited) A ja jestem pewny. Te oznaczenia się nie pokrywają. Nie pamiętam w jakim stopniu ale to było sporo więcej niż jeden czy dwa stopnie sprężyny (jeden stopień to jak dla mnie różnica jak od m110 do m120). A co do borków systemy. W instrucji borka tego nie piszą ale już w instrukcji mechaboxa tak: uszczelkę tłoka należy sobie NACIĄGNĄĆ do odpowiedniego wymiaru. Tak, tak, Panowie szlachta. Stoi jak byk, ze uszczelka jest "z bardzo specjalnego materiału", który to po "przekroczeniu pewnej granicy" naciągnięcia nie wróci całkowicie do początkowego wymiaru. Testowane na niejednym borku systemy. Zresztą w krzaczkach (japońskich) dodanych do borka też kiedyś o tym pisali. Potem przestali, nie wiem czemu. Za to wszędzie piszą, ze jak nie umiesz to "skontaktuj sie z serwisem systemy a najlepiej wyslij im do poskładania"... Edited October 22, 2008 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Rozciągnięta uszczelka na głowicy tłoka, usunięty nadmiar smaru, teflon fix na komorze HU, wyczyszczona lufa, i nowa sprężyna M150 Mad Bull'a. Osiągi 480fps. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Shit Happens Quote Link to post Share on other sites
Loner Posted October 23, 2008 Report Share Posted October 23, 2008 Viamortis, dzięki za zainteresowanie tematem, jednak wolał bym żebyś nie pisał wogóle, jeśli masz robiĆ coś takiego. Czekam na usera, który może miał podobny problem, i jakoś go rozwiązał. Dodam tylko że nie jest to pierwszy bore up systemy który widzę i robi podobne akcje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts