Gekon_1 Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 Miałby ktoś zdjęcia LR-ki z celownikiem eotech ? byłbym bardzo wdzięczny za wysłanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted August 15, 2009 Report Share Posted August 15, 2009 ykhm... http://forums.hiprmod.net/index.php?showtopic=1819 20 sek w google Quote Link to post Share on other sites
graber89 Posted August 18, 2009 Report Share Posted August 18, 2009 Borol zdjęcia 1 klasa :-F nie dość że są kosmicznie ogromne to na dodatek z jakiejś gry. Ale rzeczywiście znalezienie na google takich zdjęć to chyba nie jest aż takie trudne zadanie by nie potrafić zrobić tego samemu: http://i211.photobucket.com/albums/bb259/s...pg?t=1250603311 http://forcerecon.fc2web.com/LR300/lr300.jpg http://i23.photobucket.com/albums/b355/Sar.../Picture060.jpg Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 witam a ja mam takie pytanie, dokupiłem do mojej LRki lufe precyzyjną systemy o długości 394, i mam takie pytanie czy dało by rade używać przy tej precce lufe zewnętrzną tą krótszą a wystający kawałek zamaskować tłumikiem? jeśli tak to który tłumik by pasował? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 (edited) hmm weź ten z krakmana za 80zł jest lewo i prawoskrętny więc będzie pasował, sam go mam i używam, jak chcesz zdjęcia pisz na PW ;) Pozdrawiam Edited August 19, 2009 by Gekon_1 Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted August 19, 2009 Report Share Posted August 19, 2009 A ja mam takie pytanie. Po dłuższym strzelaniu, a czasami nawet 2-3 wystrzałach z silniczka zaczyna ulatniać się charakterystyczny swąd. Teraz tylko nie wiem czym jest to spowodowane. Czy winne są nadpalające się styki (mosfet zainstaluje niebawem, bo jeszcze go nie mam) czy też może to przez za mocne dokręcenie śrubki u dołu silniczka? Działa poprawnie, ale ten zapaszek mnie trochę niepokoi. Na początku o ile pamiętam - nie działo się tak. Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Myślę, że ten zapach to normalka choć mogę się mylić. Jak to z silnika to obstawiał bym że powietrze się jonizuje a pewny nie jestem. Ale za to mam pytanie z innej beczki no nie do końca, w LRce są łożyska 5mm czy 7mm? Otworze gadzinę i zobaczę jak się ma po ok. 40k BBs :D Miejmy nadzieje że wszystko OK bo gwarancja się kochać poszła... Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted August 22, 2009 Report Share Posted August 22, 2009 Hmm co można powiedzieć... chyba się tego nie spodziewałem. A mianowicie Prawie wszystkie podzespoły są w znakomitej formie brak śladów zużyciu z wyjątkiem zębatki tłokowej, która wskazuje niewielkie śladu użytkowania. Niebawem do środka pójdzie nowy spring(downgrade oczywiście mocy temu już wystarczy :-F ) 110 lub 120. Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted August 24, 2009 Report Share Posted August 24, 2009 Panowie - próbował już ktoś z was montować granatnik? Poszukałem w poprzednich postach ale same gdybanie było. Z tego co widzę potrzebna by była szyna na chwyt i granatnik RIS'owy, jakiś krótki. Zastanawiam się jakby to wyglądało i czy nie urwało by tego plasticzanego chwytu po jakimś czasie.. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Panowie - próbował już ktoś z was montować granatnik? Poszukałem w poprzednich postach ale same gdybanie było. Z tego co widzę potrzebna by była szyna na chwyt i granatnik RIS'owy, jakiś krótki. Zastanawiam się jakby to wyglądało i czy nie urwało by tego plasticzanego chwytu po jakimś czasie.. Jeśli zamontujesz "wciśnij kropek" w frontgripie to nie nie powinno urwać, chyba że będziesz na chama ciągnął ;) Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
wolf_messing Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Czy macie problemy z pj 300 po wymianie gumki hu? na stockowej wszystko gra tylko po wymianie nie wszystkie kulki wylatują tak jakby magazynek nie podawał. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted September 11, 2009 Report Share Posted September 11, 2009 Odnośnie dziwnego smrodu wydobywającego się z silnika podczas strzelania - w moim przypadku to przeszło po paru strzelankach. Niektóre egzemplarze silników P&J po prostu tak mają, bo np. w LR300 nic nie śmierdziało, a już inny silnik P&J (czyli ten sam co i w LR 300 siedzi) który wpakowałem do mojej M16tki smrodził dość konkretnie, co mogło sugerować że silnik zaraz wyzionie ducha. Z czasem zapach zniknął, silnik pewnie się dotarł czy coś w ten deseń i działa do dziś, więc nie ma co się tym przejmować. :) Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Czy macie problemy z pj 300 po wymianie gumki hu? na stockowej wszystko gra tylko po wymianie nie wszystkie kulki wylatują tak jakby magazynek nie podawał. Tak, ja mam. Po wymianie stockowej gumki na Systeme kulki zaczęły mi się zacinać w lufie. Tak czy inaczej dobrze jest też wymienić od razu komorę na KA, Guardera, lub CA. ;) Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
wolf_messing Posted September 12, 2009 Report Share Posted September 12, 2009 Właśnie dzisiaj przełożyłem stockową gumę bo na G&P jak pisałem była lipa, i na stocku teraz wszystko hula, lekko irytujące zwłaszcza że pin z przodu od tego wybijania już wygląda jak szmata, z jakiegoś miękkiego metalu jest i trzebaby poszukać jakiegoś na podmiankę. Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Spalił mi się bezpiecznik, ktoś wie gdzie mógłbym dostać nówkę? Albo chociaż o jaki pytać w sklepie elektrycznym. Bo niestety ten przepalony gdzieś podziałem na softcie. Narazie śmiga bez ale wolałbym bezpiecznik mieć. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 20A będzie dobry. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Ja używam od pół roku 16A i jak na razie nic się nie dzieje ;) Pozdrawiam Gekon Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 W stocku jest zamontowany 20A. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Hmmm czyli to źle że używam ciut słabszego ? Quote Link to post Share on other sites
habib Posted September 15, 2009 Report Share Posted September 15, 2009 Nie, po prostu twój szybciej zareaguje jak dojdzie do sytuacji podbramkowej ;-) Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted September 16, 2009 Report Share Posted September 16, 2009 Tak, ja mam. Po wymianie stockowej gumki na Systeme kulki zaczęły mi się zacinać w lufie. Tak czy inaczej dobrze jest też wymienić od razu komorę na KA, Guardera, lub CA. ;) Pozdrawiam Gekon Gumna w LR jest niestandardowa.Wiec jak wymieniasz trzeba ja naciąć w odpowiednim miejscu bo zasłania wlot do komory hop up jest to ok 2mm ale powoduje właśnie zacięcia kulek. Quote Link to post Share on other sites
wolf_messing Posted September 17, 2009 Report Share Posted September 17, 2009 jaką długość i średnice precki polecacie? używam długiej lufy zewnętrznej i do tego jeszcze tłumik chce dołożyć max 150 mm jak myślicie lepiej przy takiej konfiguracji 510 włożyć czy 363mm oczywiście komora KA w planach razem z lufą będzie zakładana? W ogóle co sądzicie o G&G? Dobre robią preclufy? czy np madbull się też nadaje? miał ktoś już z tym styczność? Wiem że to może dso innego działu ale w końcu to forum naszej wyjątkowej giwery... Quote Link to post Share on other sites
frorider Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Próbował ktoś upychać baterie tego typu? Ogólnie V, na 9.6V też. W ogóle to od dłuższego czasu bezskutecznie poszukuję mini albo mini podwójnej 9.6V na Sanyo RC. Podobno w UE są zabronione ze względu na toksyczny rozkład. Wie ktoś gdzie jeszcze można to dostać? Nawet same ogniwa. Lipola nie chcę bo mam sprężynę 100 i jeszcze kupiłem jakiś czas temu porządną ładowarkę do zwykłych aku. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Taką batkę polecam. http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3406. Na luzie zmieści się pewnie w chwycie. W krótkiej emce w chwycie przednim taka batka mi się mieściła. Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Ja używam tej batki: http://www.taiwangun.com/shop,show,501 i na spokojnie zmieści się w chwycie, ale trzeba używać wciśnij kropka bo cholernie rusza się na boki ten front wtedy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts