-=Kebabr=- Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Dziś wymieniłem w swojej replice lufe na precyzyjną Systemy 394mm, powiem szczerze że nie spodziewałem się takiej zmiany:) kulki lecą prawie jak po sznurku. Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Jak po sznurku mówisz? To czy jest sens wstawiac 510mm systemy? Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Ale wtedy musiałbyś wymienić cylinder bo stockowy będzie za mały, zresztą uważam że na karabin szturmowy taka długa lufa będzie nie potrzebna. Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Potrzebna albo i niepotrzebna...:) Z resztą kilka stron dalej ktoś napisał, że cylinder jest typu 0. Znalazłem coś ciekawego dotyczącego luf i cylindrów: http://www.machinegun.pl/lufy.htm Quote Link to post Share on other sites
Cyku Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Potwierdzam, cylinder jest typu 0, więc wstawienie lufy 509mm nie wymaga zmiany żadnych innych części Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 No i to samo napisali mi Krakmani:) Kocham swoją LR :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 kupiłem ostatnio 3 magazynki do M4 firmy DBoys/Boyi (myślałem, że to te same które krakman sprzedaje u sibei jako PJ) i replika nei ma znimi żadnych problemów podaje je bez zacięć. Tylko trzeba je dokładnie wkładać, gdy siedzą w gnieździe nie ma praktycznie żadnego luzu. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 A magi PJ to nie są tak naprawdę A&K ? Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 (edited) Kebabr, jeśli nie stanowi to dla ciebie zadnego problemu, to podaj mi link do tych magów. Co do low capów PJ, to mój kolega używa ich w swojej M4 PJ i chwali, bo dobrze podają. Nie wiem jak tam z luzem, ale jeżeli PJtowskie hi capy latają w gnieździe jak żyd po pustym sklepie, to podejrzewam, że low capy też latają. Troche właśnie mnie to drażni, dlatego proszę o te linki z magami Dboys/Boyi. Edited May 6, 2009 by Janko Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 np tu : http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2924 Ja kupiłem na zbrojowni akurat, ale tam musisz sam znaleźc bo linki się nei zmieniają:) LowCapy PJ siedzą w gnieździe o wiele lepiej niż stockowy HiCap. Ale jest to mały luz więc ja nie narzekam, zawsze można je obwiązać taśmą izolacyjną. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Panowie, kupiłem do swojej laluni przed chwilą tłumik z silesia-factory i kolimator aimpoint z taiwanguna:) Jak wszystko przyjdzie wrzucę fotki. PS Miała byc preclufa zamiast kolimatora, ale nigdzie nie mogłem znaleźc mi odpowiadającej ( Systema 6,04 509mm). Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Moja LRka leży u Krakmanów już hm... 10 dzień, uwzględniając święta i dni wolne. Wysłałem maila żeby się dowiedzieć co z nią nie tak ale nie odpisują. Komora od Classic Army nie pomogła w niczym na moje problemy. Cóż, niech serwis się tym zajmie, bo taki "psikus" mi replika robi od początku, że nie strzela tak jak powinna. Mam nadzieję, że jak Krakmani pogrzebią w niej to wszystko będzie już git... Pewnie to sprawa dyszy czy innej pierdoły, ale to już zabawa z GB a gwarancji mimo wszystko nie chcę za bardzo stracić. Czekam więc na jakieś info z serwisu. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Komora CA jest wujowa.Kup King armsa ,systeme,albo promyka. Quote Link to post Share on other sites
habib Posted May 7, 2009 Report Share Posted May 7, 2009 Eee tam, u mnie CA działa tak jak powinna. Quote Link to post Share on other sites
qwacz Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Czy wie ktoś, jak bardzo obie wersje (tzn. krótka i długa) różnią się osiągami? (oczywiście żeby było miarodajnie, mam na myśłi stock, najlepiej z tego samego sklepu) Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Eeee.... :wink: Wersja krótka i długa to to samo tylko lufa zewnętrzna inna :-F Quote Link to post Share on other sites
qwacz Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Ahh... Zasugerowałem się opisami ze Zbrojowni, tam podali że w wersji short lufa wewnętrzna wynosi 300, a w long 363mm. Ale dzięki za info ;-) Już wiem którą wersję kupić. Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Hmm na zbrojowni możliwe ja mam od krakmanów i jest 363mm i dali do kompletu krótką zewnętrzną jest git, ale jak się zamontuje krotką zewnętrzną to lufę widać w tłumiku płomieni tak trochę. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 Eee tam, u mnie CA działa tak jak powinna. U mnie stockowa boyi w SPR tez działała jak powinna.Ale jak kupiłem Systeme to doznałem olśnienia powtarzalnośći. Quote Link to post Share on other sites
frorider Posted May 8, 2009 Report Share Posted May 8, 2009 (edited) W moim PJ 300 lufa standardowo miała 350mm. Teraz jest promyk 407, komora KA i jest git. Po jaką oni montują cylinder 0 do takiej krótkiej lufy?:) Edited May 8, 2009 by frorider Quote Link to post Share on other sites
Janko Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Może czytają mi w myślach i wiedzieli, że będę montował niestandardową preckę? :-F Duzo ludzi teraz montuje dłuuugie preclufy. Przykładem tego jest kompletny brak na tą chwilę preclufy Systemy 6,04 509mm :) Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 (edited) Aktualny wygląd mojej LRki: (kijowe zdjęcie bo z telefonu, ale poglądowe... Hopek wreszcie daje radę, chociaż mógłby lepiej... Ale nie narzekam, bo w końcu działa :P Edited May 14, 2009 by kryk Quote Link to post Share on other sites
NikonCZWA Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 (edited) Czy próbował ktoś zamontować tę kolbę? http://www.taiwangun.com/shop,show,844 Edited May 24, 2009 by NikonCZWA Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Czytaj do tyłu, sprawa wymiany kolby była już omawiana;) i tę też ktoś już omawiał Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Ile będzie wystawała taka : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1658 lufa ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts