-=Kebabr=- Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Mój jeden wciśnij kropek był wogóle zrąbany, cały czas wypadał z tej części ktorą się wkręca w replike, wkurzylem się i zbiłem go młotkiem:) teraz nie ma szans wypaść, z drugim nei było żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 odpuszczę sobie mosfet i zachowam gwarancje... 1. Szybko zaspawasz sobie styki. 2. Z tego co wiem gwarancja obowiązuje tylko gearbox, wymiana kabli nie ma chyba żadnego wpływu na gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Co wy chcecie zrobić z tej repliki miniguna z tym ROFem ?:) Quote Link to post Share on other sites
habib Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 (edited) 1. Szybko zaspawasz sobie styki. 2. Z tego co wiem gwarancja obowiązuje tylko gearbox, wymiana kabli nie ma chyba żadnego wpływu na gwarancję. Bata jest 9.6V mini także dużych szkód nie wyrządzi. Zresztą jak się "zaspawa" to pójdzie do serwisu na który będę miał gwarancję ;-) . A żeby mosfet do niego włożyć trzeba rozkręcić GB i poprowadzić trzeci kabelek do spustu. Nie wyobrażam sobie jak to zrobić w GB v2 bez jego rozkręcania ale może czegoś nie wiem... :roll: Edited March 18, 2009 by habib Quote Link to post Share on other sites
asterix[GAL] Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Mam pytanie do Panów :) Chcę wrzucić do niego batkę NiMH 9.6V 4000mAh typ LARGE Firefoxa i do tego silnik M120 od G&P. Jak sądzicie - nie wybuchnie ? :-F Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 ' date='18/3/2009, 23:10' post='986832']Mam pytanie do Panów :) Chcę wrzucić do niego batkę NiMH 9.6V 4000mAh typ LARGE Firefoxa i do tego silnik M120 od G&P. Jak sądzicie - nie wybuchnie ? :-F Nie wiem czy jest sens wymieniać silnik, bo w replice siedzi mocny i dobry silnik, sprzedawany przez Krakmanów jako P&J Hi-Torque. Odnośnie batki - gdzie będziesz ją trzymać? Bo w chwycie przednim jej nie zmieścisz... Quote Link to post Share on other sites
asterix[GAL] Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 pójdzie w kolbę sf, kable do przerzucenia na tył. Dzięki za podpowiedź z tym silnikiem. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 A żeby mosfet do niego włożyć trzeba rozkręcić GB i poprowadzić trzeci kabelek do spustu. Rzeczywiście, zapomniałem :wink: Cóż, przyzwyczajenia z kałasza i M14 robią swoje :roll: Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Mam jedno banalne pytanie: czy replika dociera do nas w krótkiej czy w długiej konfiguracji? Rozumiem, że dostajemy przedłużkę lufy zewnętrznej, jak to miało miejsce przy M4 CQB? Quote Link to post Share on other sites
habib Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Moja przyszła w wersji długiej (od Krakmana). Z tego co wiem to lufa BOYI jest składana z dwóch krótszych odcinków, tutaj jest inaczej, masz dwie lufy i używasz ich zamiennie. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Moja przyszła w wersji długiej (od Krakmana). Z tego co wiem to lufa BOYI jest składana z dwóch krótszych odcinków, tutaj jest inaczej, masz dwie lufy i używasz ich zamiennie. Dokładnie. Replika po wyciągnięciu z pudła jest wersją długą, krótka lufa jest osobno. Wystarczy odkręcić 8 śrubkek, odkręcić lufe długą, wkręcić krótką, przykręcić śrubki i gotowe. :] Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Ja uważam to troche kapa że możemy zmienić tą lufe na krótszą bo przez to lufa wewnętrzna jest krótsza o 6cm. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 A czy da się gdzieś w Polsce zakupić taką krótszą lufę? Bo ja nie mam :) Quote Link to post Share on other sites
greloGPZ Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 A mam pytanko tylko jedno takie szybkie :) Czy krakmani dodają baterie firefoxa czy tą standardową ?? Quote Link to post Share on other sites
habib Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Bateria to jakiś "noname". Zmieniłem gumę na systeme i fakt, że dziś pojawiły się dublety przy pierwszym strzale po załadowaniu maga. :???: Quote Link to post Share on other sites
valki Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Cóż, ja zmieniłem koledze gumkę na Systemę i nie ma żadnych dubletów. Quote Link to post Share on other sites
kryk Posted March 21, 2009 Report Share Posted March 21, 2009 Ja również mam gumę systemy, poszły testowo 3 real capy i żadnych dubletów. Quote Link to post Share on other sites
M_Qba Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 Jako, że w tym tyg myślę przyleci do mnie owe cacuszko, jest jakiś problem z magazynkiem stockowym? Podaje dobrze kulki? I jak to jest z tą stockową gumką hu? Wymieniać nie wymieniać? No i czy instalował już ktoś preclufkę? Jak tak to jaką i czy warto? Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Podłączam sie do pytania bo wczoraj zamówilem u Krakmanów i również czekam na repliczkę;) I jakie kulki najlepiej?? 0.25 czy 0.28?? Quote Link to post Share on other sites
habib Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Mag działa bezproblemowo, kulki 0.25. Co do gumy, mi się nie udało założyć Systemy tak żeby nie było dubletów także wróciłem do stockowej, na niej mam najlepsze uszczelnienie, a że mrozy się kończą także nie powinno być problemu. Preclufę wrzuciłem CA bo akurat taka miałem. Wg mnie na razie nic nie wymieniaj, bo w stocku i tak jest fajnie i będziesz mile zaskoczony (jak na chińczyka oczywiście). Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Ej ludzie mam pytanie:D Ostatnie kumple upie... ubrudzili mi replikę z piasku(wsadzili lufę w piach) Zatkała się kulkami ale jest już wszystko git tylko gumka się trochę popsuła przy wyciąganiu za dużo piachu;| Ale reszta ok wyczyściłem tylko zgubił mi się dystanser(wpadł do klopa xP) Czy będą pasowały te dystansery P&J od krakmanów? Myślałem tez czy nie kupić innej komory np od guardera(tylko że pj mam metal a tamta z poliwęglany a na systeme kasy brak) edit: wiecie coś może o tych gumkach(niby silikonowych) od pj takie niebieskie i czerwone co mają dużo jakiś dyngsów?:D Edited March 24, 2009 by kulogniot Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 OK dzieki;) W razie jakby źle coś sie działo z hopkiem, jak nie będzie podkręcał czy coś to mam na chacie czarną systeme to sobie wymienie;P Quote Link to post Share on other sites
kulogniot Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Jak nie mam gumki hop siup od systemy to lepiej wsadzić guardera czarnego czy tego białego? Quote Link to post Share on other sites
ZaczO Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Nie wiem jak czarny ale polecam białego;) choć może być za miękki, ale można spróbować;P Quote Link to post Share on other sites
asterix[GAL] Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 (edited) Truskawkowa czy bananowa ? :wink: sorki, nie mogłem się powstrzymać. :poddanie: :-F Szczelbatywka przeszła chrzest bojowy w minioną niedzielę. Rewelacja. Oczywiście wymieniona komora Hopsiupa na komorę od G&P od starej emki, do tego gumka Systemy i precka. Komora wymieniona z powodu dubli. Teraz pytanie do innych użytkowników - ktoś z Panów używa może baterii "lipolki" ? Pozdrawiam. Edited March 24, 2009 by asterix[GAL] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts