Adi.K Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Mimo,że temat był już wałkowany i jest na ten temat sporo w odmętach tego forum. Chciałbym aby został on poruszony jeszcze raz. Ma to na względzie łatwość dostępu do informacji. A więc... "reko. BW ,a sprawa kabur" 1) Jakie kabury są używane i zakontraktowane przez armię? 2) Jakie są używane najczęściej przez żołnierzy (zwykłych liniowych jak i sił specjalnych)? Krótko mówiąc pytania do specjalistów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Właśnie wcale nie tak łatwo odnależć odpowiedż na to pytanie... ja szukam rozwiazanie na udo dla Sig Sauer P226 + dwa magi. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Fotki kabur w użyciu: http://wmasg.pl/forum/index.php?s=&sho...st&p=484492 Reasumując: - w użyciu ogólnowojskowym jest kabura pod system S95 - widoczna na fotce z babeczką; - w jednostkach specjalnych używa się: a) kabur będących elementem systemu kamizelki KSK; b) Safarilandów 6004 - zazwyczaj w czarnym kolorze, chociaż trafiają się zielone czy pustynne (pojedyncze sztuki). Większość jest standardowa, parę razy widziałem wersje pod broń+latarkę. Inne dowolne kabury "markowych" producentów (zazwyczaj KHS) także są w użyciu, ale z rekonstrukcyjnego punktu widzenia nie ma co przesadzać z ich ilością w teamie - nie są tak często spotykane. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Czubaka Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Ronin dzięki, ja nie rekonstruuję aczkolwiek FIA używa oporządzenia BW więc twoja wiedza jest nieoceniona. Dzięki. Będę szukał na ibeju. ps. fajna pani żołnierka. Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Poszukuje taniej i dobrej kabury, najlepiej udówki ale przede wszystkim szybkiej i wygodnej. Dałoby się to osiągnąć przy pomocy tej kabury? -> http://rangershop.pl/product-pol-114673874...-flecktarn.html Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Tak - to standardowa kontraktowa kabura BW ;) pod S95. Tu masz więcej jej fotek: Co przyśle ci rangershop jest jednak zagadką :? . Ronin Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Z tego co mi wiadomo da się ją używać jako udowej. Ma ktoś może zdjęcia tej kabury w konfiguracji udowej? Bo widziałem jedynie fotkę z tą kaburą przy Mehlerze ale "luzem" a nie zapiętą na nodze. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Kiedyś już o tym pisałem - pasek udowy do tej kabury jest tak wąski i niewygodny, że żołnierze nie używali jej w tej konfiguracji - stąd brak/nikła ilość fotek. Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Hm, czy ktoś ma może jeszcze zdjęcie żołnierza z misji, który kaburę ma na Mehlerze, na panelu na ramieniu? Była do góry nogami... Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 Chodzi ci o tą fotkę? http://shed-o-love.com/images/kraut/14032006/afg70.jpg Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 12, 2009 Report Share Posted July 12, 2009 O to to to :) Dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Czy przy mundurze polowym/galowym (nie wiem, jak to nazwać. Chodzi o zwykłą bluzę mundurową z czarnym pasem) są kabury? Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 A nie wie ktoś czy gdzieś w polsce są dostępne kabury safariland 6004 dla usp? Jeśli nie to czy ktoś nie zechciałby się podłączyć pod zamówienie ? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 http://hpe.pl/product_info.php?products_id=98 Quote Link to post Share on other sites
Sledzikmaster Posted July 22, 2009 Report Share Posted July 22, 2009 Tą też znalazłem tylko nie wiem czy USP bez latarki będzie pasowało. Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Nie bardzo. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted July 23, 2009 Report Share Posted July 23, 2009 Napisz do Mośka. Ona ma jakąś safarkę i nosi w niej USP. Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Safarka Mośka jest dedykowana dla modelu USP bez latarki. Generalnie pasować musi , najwyżej będzie trochę luzu. Najważniejsze są przecież wymiary samej repliki, a wersja z latarką różni się tylko tym że ma więcej miejsca pod lufą Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 I przez to luzy są duuuże... Ronin Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 A ja zacytuję opis przedmiotu: UWAGA: Kabura przeznaczona wyłącznie do broni posiadającej oświetleni taktyczne. Wniosek chyba jasny? Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Jasne jak oświetlenie taktyczne ;) Czyli Bw nie ma kabur "galowych"? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Jeśli ktoś z was jest już posiadaczem opisywanej Safarki i wpadł na pomysł dokupienia oryginalnej ładownicy na dodatkowy magazynek, mocowanej do panelu udowego, to ładownica dedykowana pod magazynki P8 nie pasuje do naszych replik. Po wielu trudach udało mi się dopasować odpowiedni rozmiar i jest to model przeznaczony na magaznki od Glock 20/21. Quote Link to post Share on other sites
Garam Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Czy USP/P8 dobrze siedzą w kaburze od P1 ? Czy takie połączenie jest używane w armii ? Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Nie. P8 jest zbyt duży na kaburę do P1. Quote Link to post Share on other sites
progamerkacu Posted May 14, 2010 Report Share Posted May 14, 2010 A jak do tej kabury pod s95 wchodzi Beretta 92 ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts