ruffin-89 Posted November 7, 2008 Report Share Posted November 7, 2008 Chciałbym zapytać, jak bardzo bylibyście zainteresowani kupnem granatów gazowych do granatników. Granaty działają podobnie to tych MadBull`a z serii HP. Wymiary: 40mm X 120mm Pojemność: max. 104 bb`s Zasilanie: GG; CO2 (Po testach powiem dokładniej) Materiał: --> Spłonka, części wewn. --- stalowe --> Korpus, "łuska" --- dura-aluminium Granaty są toczone, frezowane oraz drążone na maszynach numerycznych, poniższy egzemplarz jest na razie wersją testową, jednak wyglądem (poza kolorem) i wymiarami nie odbiega od przyszłej serii. Pojemność może oczywiście być większa (przy tych wymiarach max. ok. 150 bb`s). Ten mieści 104 bb`s ze względu na chęć zwiększenia zasięgu (luf jest 8, natomiast w granatach pro arms`a jest ich 12) Zawór wewn, jest podobny do MadBull`owskiego jednak, zostały wprowadzone pewne zmiany, mające na celu usprawnienie, wypuszczanie gazu. W spłonce zamiast otworu na całej długości, jest tylko otwór na iglice, dzięki temu część gazu nie uciaka spłonką. Granaty będą anodowane najpewniej na czerwony kolor. Cena będzie w granicach 150zł. ZDJĘCIA Jak widać brakuje O-ringów, niestety nie doszły jeszcze a to stopuje na razie testy. Jednak po długim weekendzie powinno być już wszystko wiadomo, co do gazów i zasięgu. W razie pytań, sugestii to śmiało :D Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 Granaty wyglądają zacnie - jeśli tylko testy wypadną dobrze i nie będzie problemu spadających / rwących się uszczelek, to masz już jednego klienta :) Przy większej ilości przewidywane są jakieś zniżki? :) Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted November 8, 2008 Report Share Posted November 8, 2008 ja mysle ze bedzie zainteresowanie twoim produktem :) zycze powodzenia Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted November 9, 2008 Author Report Share Posted November 9, 2008 (edited) Czekam tylko na O-ringi, które wstrzymują testy. Jeżeli wszystkie pójdą pomyślnie i testujący będą zadowoleni z wyników, to sądzę że przed końcem roku już powinna być dostępna jakaś seria. EDIT: @KicpA Myślałem, nad czymś mocniejszym od CO2 :D Edited November 9, 2008 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Co2 wystarczy, uwierz mi ;) Quote Link to post Share on other sites
Ukesu Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Sprężone powietrze ? xD Wtedy to byłby zasięg, ale odpadłoby używanie granatników na małych dystansach. Quote Link to post Share on other sites
Mec Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 A gwarancja będzie? ;) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Ja także jestem zainteresowany... Na rynku, jest duży popyt na granaty problem jest tylko 1- cena Madbulle są po prostu drogie... 300zł za granat to trochę za dużo dla większości. Więc z pewnością będziesz miał duże zainteresowanie swoim produktem :D Quote Link to post Share on other sites
Herman Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Rozpocznij produkcję granatów VOG25 (których jest mało na rynku) a klientów będziesz miał dużo ! Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted November 14, 2008 Author Report Share Posted November 14, 2008 No to mały teścik na GG mam za sobą. Na razie sprawdzałem, czy w ogóle działa. :mrgreen: I oto rezultaty: - Działa. :-F - Gaz nigdzie nie ucieka. - Nawet kulki wylatują ;-) Trzeba wprowadzić małe poprawki, usprawniające jeszcze działanie oraz poprawienie wymiarów. Spłonka troszkę ociera o łuskę, ale jest to wina tego że sam granat nie jest jeszcze ani wypiaskowany, ani wypolerowany. Na razie miałem na celu sprawdzenie samego mechanizmu i ten działa w 100% dobrze. Także po testach na CO2 i jak się uda na czymś mocniejszym, oraz po poprawkach kosmetycznych dam znać. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 Czy planujesz sprzedawać oprócz całych granatów, części do nich? Np zapasowe uszczelki itp? I czy myślałeś o wytwarzaniu tych adapterów do CO2? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 16, 2008 Report Share Posted November 16, 2008 (edited) Może odpowiem za rufusa ;) Planuje on sprzedaż z dodatkowym zestawem uszczelek. Z adapterem może być problem bo nie ma na tyle dokładnych tokarek aby zrobić sam zawór do ładowania. Ale czas pokarze, najpierw granaty będą. Edited November 16, 2008 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted November 16, 2008 Author Report Share Posted November 16, 2008 Do każdego granatu będzie komplet, zapasowych o-ringów. Co do części to kilka więcej na pewno zrobię, ale granat jest tak prostą konstrukcją że wątpię aby coś mogło się zepsuć. Nad adapterami muszę pomyśleć. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Rufus, to może jeszcze jedno pytanie- będziesz miał możliwość porównania swoich granatów z Pro-arms'ami? Byłoby miło, gdybyś miał, i napisał później, jak wyszło. Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted November 25, 2008 Author Report Share Posted November 25, 2008 Tak będę porównywał też z Pro-Arms`ami. Druga sprawa to, jak pasuje wam takie anodowanie: - "Łuska" kolor złoty - "Pocisk" kolor srebrny Quote Link to post Share on other sites
Herman Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 (edited) Ja bym wolał "pocisk" zielony. Edited November 25, 2008 by Herman Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Według mnie jest to w praktyce bez znaczenia... Im taniej tym lepiej... Jeżeli w cenie nie będzie różnicy, to może jakieś czerwone lub niebieskie, tak jak KA :D Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted November 25, 2008 Report Share Posted November 25, 2008 Ale mu pomogliście :-F może zostać przy srebrno-złotym, patrząc na ilość chętnych, oznajmiam że będę twoim x-nastym klientem. Quote Link to post Share on other sites
25tomek Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Może taki kolor http://www.rsov.com/index.php?target=produ...product_id=3092 Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Większość prawdziwych granatów 40mm ma pocisk złoty z ewentualnym malowaniem na inne kolory niektórych jego części. Ale kolor złoty pojawia się przynajmniej częściowo na większości granatów. Ale zeby nie mącić - złoty + srebrny byłby najlepszy. Co złote a co srebrne to już obojętnie. Ja będę chętny na par sztuk :) Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted November 27, 2008 Report Share Posted November 27, 2008 Wolę realizm i też bym został przy srebrno-złotym. Quote Link to post Share on other sites
GTI Posted November 30, 2008 Report Share Posted November 30, 2008 Mam nadzieję że będzie możliwość wysyłki do UK :) Klienci czekają Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted December 12, 2008 Author Report Share Posted December 12, 2008 No to kilka informacji. Granaty niestety będą dopiero po Nowym Roku, chce mieć po prostu pewność co do ich jakości oraz niezawodności. A to wiąże się z kilkoma testami. Pierwsza seria będzie też składać się z 12 granatów i jeżeli te będą się cieszyć dużym zainteresowaniem i pochlebną opinią to wyjdzie kolejna, tym razem już większa seria. Do pudełka oprócz granatu, będzie włożony zestaw "naprawczy" tj. dwa komplety poszczególnych uszczelek oraz komplet zapasowych kulek. Dodatkowo kulki mają typowy rozmiar i ewentualnie bardzo łatwo będzie je można dostać. Jak tylko będę miał zdjęcia to je oczywiście wrzucę tutaj. Quote Link to post Share on other sites
4dvent Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 A jakąś cene jesteś w stanie już podać? Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted December 13, 2008 Author Report Share Posted December 13, 2008 (edited) Maksymalnie 160zł i tej kwoty na 100% nie przekroczy. Granaty już są wykańczane (nawiercane), zostało tylko anodowanie i testy. Edited December 13, 2008 by ruffin-89 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts