grzechotnik Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Można gdzieś kupić pełnowymiarową kolbę do G36? Będzie pasować? Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Można gdzieś kupić pełnowymiarową kolbę do G36? grzechotnik pełnowymiarową ?? co masz na myśli ? pytam serio, bo zaskoczony jestem :cry: (no ale człowiek się całe życie uczy :mrgreen: ) Quote Link to post Share on other sites
MJ6 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 (edited) pełnowymiarową ??co masz na myśli ? pytam serio, bo zaskoczony jestem icon_cry.gif (no ale człowiek się całe życie uczy icon_mrgreen.gif ) No bo JG do swoich "G-tek" daje krótkie kolby takie jakie są w G36 C. Tak więc G36 C od JG najbardziej przypomina gabarytami ostry oryginał, a w reszcie kolba jest za krótka. :wink: A co do ciebie grzechotnik poszukaj po sklepach powinna pasować. O jest np. tu Edited June 12, 2009 by MJ6 Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 aaa... rozumiem. Dzieki. Quote Link to post Share on other sites
23nik78 Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 (edited) Co do większej kolby: Ja bym polecał po prostu kupno kolby pełnej, skoro już wydawać te setki złotych - zawsze jest wtedy opcja dużej baterii. Mam teraz baterię z tyłu w takiej kolbie. Moim zdaniem ciężar repliki także się lepiej rozkłada. Poza tym (choć to oczywiście kwestia gustu) pełna kolba dobrze pasuje wyglądem do tej wielkości "rifla". Edited June 12, 2009 by 23nik78 Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Hmm, bardziej mi chodziło o to: http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2545 Tylko 360PLN to trochę dużo. Dobra zbieram kasę. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 www.taiwangun.com Kolba SRC, 250 złotych bodaj. Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Nie wiem czy już o tym było (czytałem ratami), ale wadą wersji JG jest "oszukana" kolba (ta sama długość co w g36c, w oryginale i CA jest dłuższa) co na pewno źle wpływa na środek ciężkości. Żołnierze BW sami przekładają krótsze kolby do G36, gdyż przy oryginalnej dystans luneta-oko jest większy, a czy za duży, nie wiem. Może nie jest to zjawisko masowe, ale robią tak, więc nie ma co płakać. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 www.taiwangun.com Kolba SRC, 250 złotych bodaj. teraz maja promocję za 199zł. ehh. chce ktoś nerkę kupić ? :P Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Co poniektórzy woleli by nowy "musk".... :) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 19, 2009 Report Share Posted June 19, 2009 no wątroby nie sprzedam bo mam juz taka fajną powiększoną i mnie boli czasem xD Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 No i mam giecie od poniedziałku. W porównaniu do AKS-74N Boyia większy rof (no tak, spring 110 a 120), ale osiągi zbliżone jak nie takie same. Fajny ten karabinek ;) Wam też ten dwójnóg tak lata na wszystkie strony? :? Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 A co, chciałbyś sztywny bipod? Nie chciałbyś. ;-) Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted July 1, 2009 Author Report Share Posted July 1, 2009 Złożony nie lata, rozłożony dopasowuje się do podłoża ;) Quote Link to post Share on other sites
Marcin_eM Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 No właśnie złożony trochę klekocze. Chyba, że tak musi być, nigdy nie miałem :-o Wrażenia pierwsze bardzo dobre, może dlatego, że nie oczekiwałem cudów :) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 3, 2009 Report Share Posted July 3, 2009 Mi tam nic nie lata. Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Ricardo Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 joł :mrgreen: Mam parę pytanek : 1. Czy da się jakoś do chwytu przedniego doczepić szynkę RIS, od spodu, i czy nie będzie wadziła przy użytku bipodu? 2. Czy kolba pełna złożona jest krótsza czy dłuższa od stockowej? 3. Czy do tego można założyć stockowy dwójnóg? Quote Link to post Share on other sites
uzi43 Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 (edited) 1. Szynę da się zamontować, i nie powinna wadzić, ale chwyt na szynie już mógłby. 3. Powinno się dać. ;) Edited August 29, 2009 by uzi43 Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Raczej tak, ale podejrzewam, że jeśli już to musiałbyś piłować coś, bo SRC jest jakieś dziwne z kosmosu. Co do szyn ris - uzi43, chwyt od G36 ma od spodu miejsce na montaż szyny ris ? :> Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted August 29, 2009 Author Report Share Posted August 29, 2009 Otwory kwadratowe są. Jak wsadzi podkładki duże to powinno się trzymać, chyba że bateria się nie zmieści. A teraz coś z moich doświadczeń odnośnie lunety po roku używania giety. Do zwykłej walki luneta się nie nadaje. To jak strzelanie przez dziurkę od klucza. Do obserwacji terenu też średnio, bo ma w sumie małe światło. Na duże dystanse czy do tarczy jak znalazł, tylko szkoda, że replika ma zasięg ok 40m. Projektowano ją do ognia na minimum 150m. Dzisiaj kupiłbym wersję z szyną RIS na górze (co z resztą teraz posiadam) i kolimator (mam eo-techa i zamknięty lunetowaty podobny do waltera). Wygląda może ciut gorzej, ale ogień prowadzi się zdecydowanie lepiej. Masa swoje robi, bez dobrego zawieszenia bolą ręce. Replika ma środek ciężkości zdecydowanie z przodu. Ale coś za coś. Długa lufa to precyzja i zasięg nieco lepszy od wersji C. Tyle z moich doświadczeń i porównania z innymi wersjami giety. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted October 23, 2009 Report Share Posted October 23, 2009 Dwa dni temu to cudo doszło do mnie :D A ja myślałem że ta luneta to będzie jakieś gówno, tymczasem całkiem dobrze się z tego celuje ;) Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 24, 2009 Author Report Share Posted October 24, 2009 Zakładając, że wróg nie podejdzie za blisko ;) Dobrze to się strzela do puszek, bo nawet do obserwacji jest za mała i ma za słabe zbliżenie. Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted October 26, 2009 Report Share Posted October 26, 2009 Zakładając, że wróg nie podejdzie za blisko ;) Dobrze to się strzela do puszek, bo nawet do obserwacji jest za mała i ma za słabe zbliżenie. Taaa, tylko że kosztuje 100 zł, a nie 300.... więc nie oczekuj cudów ;) Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted October 26, 2009 Author Report Share Posted October 26, 2009 Nie chodzi o cuda, ale o to, że luneta ma bardzo małe światło, a do tego te 3x też zawęża pole obserwacji... Natomiast jak pisałem 3x to za mało na obserwację terenu. Quote Link to post Share on other sites
Reedson Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Przede wszystkim witam na forum. Mam juz g36c ok 4msc. jestem z tej repliki bardzo zadowolony, żadnych awarii, zacięć czy czegoś podobnego. Niedługo sprzedaje to g36c znajomemu i zamierzam kupić g36e. Ale bez sensu byłoby tyle przepłacać i dostać to samo w innej obudowie (wiem, że bebechy są takie same), ale moje pytanie brzmi: czy zasięg, celność jest taka sama? Czy opłaca się to kupować skoro chcę "coś lepszego"? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts