pawelkotas0412 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 (edited) Jakim cudem CB od G&P może być minimalnie inny od CB Flyye'a, jeżeli CB G&P = KH Flyye? Był już nawet temat na forum poruszający podobieństwo, a w zasadzie jego brak obu kolorów. Żeby nie było wstawiam foty. Torba zrzutowa G&P w CB i MBSS Flyye'a w Khaki. Za jakiś czas będę miał możliwość porównania tych kolorów do CB Condora, nie omieszkam ich opublikować ;). Foty: http://img255.imageshack.us/img255/347/khakit.jpg http://img829.imageshack.us/img829/3050/khaki2.jpg Edited November 4, 2010 by pawelkotas0412 Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted November 4, 2010 Report Share Posted November 4, 2010 To ja tak też, by dobić ostatniego gwoździa: 1-G&P "coyote brown", 2-Helikon "coyote brown", 3-Flyye khaki, 4-Eagle industries matt johnsonn khaki Super jakość zdjęcia to, to nie jest, ale zawsze coś. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 (edited) Rzeczywiście, zgodzę się, różnica jest, ale nie powiedziałbym, żeby była jakaś kosmiczna. Wrzucam kilka zdjęć porównawczych, może komuś się przydadzą :wink: Za jakiś czas zdjęcia z ładownicami z Miwo Praszka. Edited November 5, 2010 by Sokoov Quote Link to post Share on other sites
dude1 Posted November 5, 2010 Report Share Posted November 5, 2010 Porównanie 'kojotuf' Quote Link to post Share on other sites
pawelec84 Posted November 7, 2010 Report Share Posted November 7, 2010 Ma ktoś może waist packa od flyye? Wygodne to? Ile wejdzie do środka? Czy na przedniej kieszonce jest naszyte logo flyye (na jednych fotkach jest na drugich nie więc chcę się upewnić)? Posiadam w Khakim ten wynalazek, dobre do cywila na miasto schować kilka rzeczy, ja w t pakuję portfel grubo wypchany, scyzoryk, chusteczki i kilka innych rzeczy. Logo mój egzemplarz nie posiada http://www.flyyeindustries.com/ArticleShow.asp?ProdID=0392 Jak by kto był zainteresowany to sprzedam bo używałem tego ze 4 dni i mi się znudziło. Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted November 12, 2010 Report Share Posted November 12, 2010 Tak jak zapowiadałem, wstawiam zdjęcia Flyye w CB i Miwo Praszka w CB, może komuś się przyda :wink: http://picasaweb.google.com/sokoov/CoyoteBrownPorownanie#5538625224063354770 Różnica jest znaczna i zauważalna gołym okiem. Quote Link to post Share on other sites
cardamon Posted November 26, 2010 Report Share Posted November 26, 2010 Przyszły do mnie własnie 2 kamizelki z flyye'a, obie RG, dziś porównam z RG od Eagle'a to wrzuce fotki na dniach, w Flyye zwykłe szwy są znacznie dokładniejsze i schludniej wykonane, za to przeszycia ryglem na odwrót, w Eagle'u nieco lepsze. Quote Link to post Share on other sites
avalid Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Czy produkty Flyye "świecą się" w podczerwieni? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Te które widziałem świeciły, nie miały apretury IRR, ale może coś się zmieniło - nie mam żadnego Fleja pod ręką żeby sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted December 26, 2010 Report Share Posted December 26, 2010 Wrzucam uklepany szpej na samych kopiach FLYYE w CB http://picasaweb.google.com/Skonfudowany/26122010Sprzet#5555095195617661986 Co ciekawe, pisałem już o tym wcześniej. Jeden z pouchy na magi jest innego koloru, mianowicie jeden jest z 2010 jeden z 2009, ale! Fanny pack jest z 2010 i jest identyczny jak ten z 2009. 200rd i canteen ten sam rok i inna cordura, zupełnie inna gramatura i kolory, zrzut kolorem podobny do SAWa. Największym zonkiem kolorystycznym jest MAP który jest zupełnie nieporównywalny do innych. Ogólnie naklepałem to, upierdzieliłem metki, i powiem że jest bardzo dobrej jakości sprzęt, jednego poucha na magi np podpaliłem i nie ma jakiegoś brania na ogień, najpierw kulturalnie się smoli później topi, zmienia kolor na coś ala pantac 2009 i zaczyna się palić, trwało to długo. Ogólnie jakoś szwów jest zdumiewająca, do triple shingla wsadziłem na siłę, bez wazeliny 6 magazynków i nic się nie odkształciło, nie urwało więc jest dobrze. Trochę paski typu uprząż awaryjna w mbss i pasek od fanny packa strasznie się świecą co mnie odtrąca. Rzepy już po roku używania nie straciły swojej mocy, a gumy w leg panelu są zupełnie innej-lepszej jakości jak pantakowskie. Ogólnie jestem niesamowicie zadowolony, pantac, gnp, condor, helikon to są produkty wgl śmieszne przy potędze jaką stworzył pantac. Chwalić i wielbić, ale nie ma to jednak jak eagle czy inne kontrakciory, zwłaszcza że używki są w podobnych cenach jak np fragi czy kydexy, ale osoba nie mająca jakiegoś zasięgu ebajowego czy też pomysłu i parcia spokojnie, może katowac przez lata FLYYE. Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Hej, PACA też Flyye na Twojej focie? Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 (edited) Na 98% z EB. Flyye;owska PACA ma materiał z cordury, i jest troche bardziej "zielonkowato-piaskowa" niż ta, która ma kremowy kolor i materiał wygląda "miękko". Edited January 6, 2011 by gryncek1 Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted January 6, 2011 Report Share Posted January 6, 2011 Czyli.... (pytanie dla osób, którym zależy na rekonstrukcji/stylizacji) lepsza jest kamizelka flyye czy chinol? W tym sensie, która z kamizelek ma wygląd najbardziej zbliżony do kontraktu? Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Chinol. Quote Link to post Share on other sites
kabel123 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 No chyba nie masz racji Lukaso. Chinole to największe dno. Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Dlaczego tak uważasz? Quote Link to post Share on other sites
Regdorn Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Oryginał PACA jest wykonany z nylonu, Flyye kiedyś robiło z nylonu, teraz robi z Cordury, zapewne to lukaso ma na myśli. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 No chyba nie masz racji Lukaso. Chinole to największe dno. W tym wypadku tak, gdyż mówimy o chinolu z EB. Quote Link to post Share on other sites
Bartess Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Zamierzam zakupić to: http://www.ebairsoft.com/peca-personal-body-amor-p-1786.html Macie na myśli tego "chinola" iż jest "dnem"? Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 Tak ma, a jest to najlepsza kopia na rynku. Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted January 8, 2011 Report Share Posted January 8, 2011 (edited) Choć materiał ma mierny ( mowa o tej z EB) i gumy są kiepsko z rzepami zszyte, to pod względem odwzorowania do oryginału to imo lepsza kopia od tej Pantaca( choćby przez białą siatkę wewnątrz). Najlepsza kopia to chyba Toy Solider, ale tez kosztuje więcej ( ok. 55$ albo 75$ z lanserskim nadrukiem :D). Ma za to w komplecie ładne kopie wkładów (BALCS) no i nawet wybór rozmiaru (ta z EB ma tylko jeden, niestety nie wiem jaki) Linczor jak coś http://www.toysoldier.com.hk/product_details.php?pid=124 Edited January 8, 2011 by Chmielu7 Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Ja moją kupiłem na shootercbgear.com i mam i BALCSy i wkłady twarde (oczywiście wszystko kopie). Posiada 3 paski zapinające na boku, tak jak oryginał, a nie 2 tak jak ta z Toy Soldiera. A PACAy Flaja sa na G... generalnie dlatego, że odcień KH od Flaja a tego Tanu jaki jest w oryginale to są dwie rózne bajki i nijak PACA Flaja ma się do reko/stylizacji. Ale tak jak to było już kiedyś wałkowane: są rekonstruktorzy i "rekonstruktorzy". Tyle, pozdro. Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Posiada 3 paski zapinające na boku, tak jak oryginał, a nie 2 tak jak ta z Toy Soldiera Oryg PACA jest też w wersji na 2 gumy, dokładnie tak jak ta kopia z TS. Quote Link to post Share on other sites
lopez Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 I są wersje z osobnymi gumami...blaa blaa blaaa... Temat jest o Flyyeju a nie o czajna pacach. Ma ktoś może porównanie dumpa od flyye do Ei, chodzi mi głównie o budowę. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted January 27, 2011 Report Share Posted January 27, 2011 Do reko MSOBu a takie podobno robisz... nie używa się dumpów EI tylko CSM... Porównanie CSM do Flaja jest takie, że CSM bardziej wchodzi Ci w KH niż w CB generalnie. Mogę Ci fotke poglądową cyknąć żeby każdy mógł se kolorki porównać bo model dumpa jest generalnie taki sam. Ale jutro bo dziś mi się nie chce. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts