ues Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 A co konkretniej trzeba by tam zrobić? Jakieś piłowanie grubsze? Lufy zewnętrzne WA / GP / INO są inaczej skonstruowane w miejscu montażu z UPPEREM. Ponadto inaczej są wiercone pod komory HU od tych z WE. Jak kupisz front GP i odkręcisz barrel nuta WE to zobaczysz różnicę. Ale nie da się tego wyszlifować / wypiłować na kolanie czy wywiercić. Potrzebna pomoc tokarza. Quote Link to post Share on other sites
Xen Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Mam zamiar kupić u krakmanów m4 WE i tak pytanie takie, co najlepiej pasuje by zmienić okładziny na te z szynami bezinwazyjnie?? Quote Link to post Share on other sites
ues Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 Mam zamiar kupić u krakmanów m4 WE i tak pytanie takie, co najlepiej pasuje by zmienić okładziny na te z szynami bezinwazyjnie?? ? A po polsku można? Jak chcesz założyć szyny bezinwazyjnie? Ni chcesz dotykać M4? Zdejmujesz THERMOSET HANDGUARD czyli okładki / przedni chwyt i zakładasz szyny. Ot co. Quote Link to post Share on other sites
Xen Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 ? A po polsku można? Jak chcesz założyć szyny bezinwazyjnie? Ni chcesz dotykać M4? Zdejmujesz THERMOSET HANDGUARD czyli okładki / przedni chwyt i zakładasz szyny. Ot co. Jasna sparawa też i dla mnie ale czytałem gdzieś że może być z tym problem, bo niby inna skala niż AEG, ale skoro nie ma problemu to git majonez:) Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Mam zamiar kupić u krakmanów m4 WE i tak pytanie takie, co najlepiej pasuje by zmienić okładziny na te z szynami bezinwazyjnie?? Polecam 7 calową szynę typu Omega produkcji Daniel Defense (kopię oczywiście). Z założenia miał to być tzw. "drop-in replacement" dla plastikowych okładzin. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Mam taką NOWĄ do sprzedania. Ma stalowe gniazda na strzemię pasa i imbusowe wkręty 4 x 12 mm do montaży wraz z barrel nutem. Pasuje do WE. Nawet już 1 taki upper złożyłem. Jak naładuje aparat to wkleję fotki. Quote Link to post Share on other sites
ues Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 A oto obiecane fotki "ryśka" z "DANIEL DEFENSE": Zamontowany do WE wraz z dorabianą stalową lufą zewnętrzną 10,5 '' i małym węzłem gazowym PJ. Na ostatnim zdjęciu widoczne stalowe gniazda strzemienia pasa nośnego "wciśnij kropek", których nie ma normalnie w replikach szyn DD. Głębiej widoczne imbusy, które unieruchamiają szynę na sztywno. Szyna, jak już wspominałem, wraz z rurką gazową i kpl wkrętów oraz stalowym barrel nutem do sprzedania. Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4030 nie orientuje się ktoś z was czy ta lufa pasowała by do M4 WE v.2 (chodzi mi o spasowanie z komorą hop up). Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4030 nie orientuje się ktoś z was czy ta lufa pasowała by do M4 WE v.2 (chodzi mi o spasowanie z komorą hop up). Całkowicie inny rodzaj mocowania jaki i wycięcia na gumkę HU, bez dużych przeróbek i zaplecza warsztatowego nie da rady... Quote Link to post Share on other sites
polch Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 ... bez dużych przeróbek i zaplecza warsztatowego nie da rady... Potrzebne "zaplecze warsztatowe": Drobny pilnik do metalu; wiertarka; wiertło do metalu 4,2mm(o ile dobrze pamiętam) obcinarka do rur miedzianych, albo zwykły chamski brzeszczot. Trochę zabawy jest, ale jak ma się zbędną preckę to można się bawić. Jeśli chodzi o kupno czegoś nie pasującego, a później przerabianie, to chyba już lepiej kupić oryginał. Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 A da radę wstawić komorę hop up RA-tech do mojego M4 WE v.2 ? Quote Link to post Share on other sites
polch Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 A da radę wstawić komorę hop up RA-tech do mojego M4 WE v.2 ? Jeśli nie jest pod WE robiona to nie. W WE komora jest zespolona z cylindrem BB i to komplikuje sprawę... Gdzieś wcześniej jest link do poprawionego HU stinger? -to możesz zapodać. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 (edited) @ues - zaj ... znaczy się rewelacyjna replika. Tak przy okazji - Panowie przecież lufy precyzyjne WE nie są drogie więc po co kombinacje ? Edited April 17, 2010 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
polch Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 @ues - zaj ... znaczy się rewelacyjna replika. Tak przy okazji - Panowie przecież lufy precyzyjne WE nie są drogie więc po co kombinacje ? Bo ich nie ma u nas :???: Quote Link to post Share on other sites
ues Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Są. Ja zadzwoniłem do "Krakmanów" i zamówiłem. Złożyli mi cały Upper (widoczny wyżej na foto). Tak że teraz mam 2 z długą i krótką lufą. Czekałem na konkretny zestaw części około miesiąca. Dostałem wszystko poskładane, gotowe do założenia. Koszt. Jak na WGC + % podatku. Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Ues, a ile ty dałeś, bo nie mogę tej usługi znaleźć na WGC Quote Link to post Share on other sites
ues Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Jakiej usługi? Powiedziałem tylko że ceny części jak z WGC + % Poskładane toto było u Krakmanów i takie dostałem. Lufa zewnętrzna robiona na zamówienie - przypuszczam że przerabiana z WA / INO ??? () mówiąc. Szyna DD już sprzedana. Quote Link to post Share on other sites
polch Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 (edited) Zaraz, chwila. Dostałeś poskładane, czy gotowe do złożenia? Lufa oryginał (bo o dostępność oryginałów chodziło, dla jasności dodam luf wewnętrznych) czy przeróbka? Coś się w zeznaniach mieszasz ues... ;-) Edited April 18, 2010 by polch Quote Link to post Share on other sites
MARINE GRUNT Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 (edited) Strzelila mi dysza na drugiej strzelance(jakies 300 - 400 kulek), nie wiem o co chodzi, wrzuce zdjecia, jak bede mogł żeby pokazać co i jak, idzie na gwarancje w poniedziałek. Edited April 18, 2010 by MARINE GRUNT Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 (edited) A ja mam pytanie z innej beczki, bo jakoś nie mogę nigdzie znaleźć info... Które kolby (w sensie: "zwykłe" AEGowe, military standard, a może PTS Magpula) będą pasować do eMeczki WE? Nazgool swego czasu napisał, że PTSowa kolba wymagała drobnego pilniczenia. Z drugiej strony - teoretycznie WE jakoby trzymało wymiary RS... Z kolei ja przymierzyłem przed chwilą dwie różne kolby typu SF - typowe AEGowe, JG i Boyi - i pasują lepiej, niż natywna kolba od WE (tzn. wchodzą bez problemów, nie latają tak jak kolba "od kompletu"...) Sprawdzał ktoś może inne kolby? Np. chińskie "kopie replik" CTRek? I drugie pytanie: czy ktoś może próbował zmienić pistol grip na taki: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...h_p_j-1998.html ? A jeśli tak, to jak rozwiązaliście temat sprężynki w pistol gripie eMkowej (część nr 76)? Bo w chwycie z linku niestety nie bardzo chce siedzieć... Edited April 22, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Ja mam zamontowany oryginał MAIDA i dziala bez probleu wsztsko pasuje jak ulal Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 (edited) Dzięki, Tytus, tylko powiedz mi: GDZIE wetknęłeś tę nieszczęsną sprężynkę??? Znaczy... Gdzie w pistol gripie?.. Edited April 22, 2010 by macio68 Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Tam jest dokładnie taki sam otwór - jeżeli pamięć mnie nie myli - jak tylko wróci do mnie replika potwierdzę. Ale jestem pewien na 90% Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 (edited) Kolby RS pasują do M4, ja mam Magpula PTS CTR, a piłowałem ją bo nie szło tego nałożyć na rurkę. Zajęło jakieś 15 minut z pilnikiem półokrągłym. Przejechałem tylko plastik Magpula. Chodziło mi o to by siedziała ciasno, ale dała się regulować razem z blokadą. Od tamtej pory siedzi jak ta lala i nie fruwa jak to g... z WE. Skądinąd wiem, że Magpul MOE coś nie siedzi, ale nie pamiętam dokładnie o co chodziło. AEG'owych nie próbowałem więc nie wiem. Na zdjęciu nie widać by ten chwyt miał otwór na sprężynkę blokady selektora ognia więc się nie wypowiadam. Edited April 22, 2010 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
tytus_5 Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 nawet w ostrym ta część jest http://www.stealthboy.com/images/AR15_DiagramB.gif - nazywa się SAFETY DETENT SPRING. W oryginale jest ten otwór - mówię o MAID Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts