thor_ Posted December 4, 2008 Report Share Posted December 4, 2008 Przewidywana impreza na około 2x100 osób. Teren ten sam co na ed. 2008. Szczegóły za jakis czaaas i raczej nie za tydzień ;) Na razie tyle Link to post Share on other sites
Wolf Posted December 5, 2008 Report Share Posted December 5, 2008 No to do zobaczenia ;-) Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 5, 2008 Author Report Share Posted December 5, 2008 Mam nadzieję tym razem ;) Link to post Share on other sites
eMAGie Posted December 6, 2008 Report Share Posted December 6, 2008 W 2008 termin był taki, że akurat trafiłeś na weekend przed 3 dla mnie ważnymi egzaminami. Jak w 2009 będzie to weekend przed obroną pracy mgr :strach: to ... Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 6, 2008 Author Report Share Posted December 6, 2008 Masz jeszcze czas możesz ustawić sobie magazyniera na jakiś sensowny termin :D Link to post Share on other sites
rademenes83 Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 no my też byśmy z chęcią się przejechali :) Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 7, 2008 Author Report Share Posted December 7, 2008 Spoko miejsca będzie trochę, jakieś zapisy i zbieranie na tacę zacznie się pewnie za jakieś kilka miechów więc jak na razie tylko sobie zapiszcie w kalendarzykach termin :D Link to post Share on other sites
Lesław Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Spoko miejsca będzie trochę, jakieś zapisy i zbieranie na tacę zacznie się pewnie za jakieś kilka miechów więc jak na razie tylko sobie zapiszcie w kalendarzykach termin :D Thor jest pesymistą! Myślę że większość spraw ma szanse ruszyć niedługo po Nowym Roku, najpóźniej pod koniec stycznia. Więc bądźcie czujni! 8) Link to post Share on other sites
Nanteris Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 O bardzo miła wiadomość ! Link to post Share on other sites
von_Zakapior Posted December 10, 2008 Report Share Posted December 10, 2008 Witam! Mam nadzieję, że w roku 2009 dam radę w końcu zawitać u was. Link to post Share on other sites
grotpl Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 (edited) Mozecie mi powiedziec Panowie gdzie konkretie bedzie to spotkanie i jaki jest jego koszt? Pozdrawiam i dzieki :) P.S. Moze jest jakis link do organizatora, etc. Edited December 12, 2008 by grotpl Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 :wink: Przeczytaj cały temat, a najdokładniej 1-szy post. Link to post Share on other sites
javelin Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Mam nadzieję, że tym razem uda mi się zjawić :) Poprzednio było krucho z kasą, więc wybrałem pójście do pracy w ten weekend :( Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 Witam. Chciałbym się dowiedzieć co trzeba zrobić żeby wziąć udział w MILSIM-ie.Czy są jakieś szczególne wymagania? Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 12, 2008 Author Report Share Posted December 12, 2008 Podstawowe to: pełnoletność, (żadne "w tym roku kończę, czy za miesiąc kończę 18 lat" nie załatwia sprawy) zero wjazdu dla "singli" minimum 4 osobowe ekipy, i najważniejsze: pzytywna weryfikacja/aprobata organizatorów. Szczegóły za jakiś czas, okolice stycznia i raczej jego końcówki ;) Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 12, 2008 Report Share Posted December 12, 2008 No dobra teraz to już wiem kiedy wziąć urlop i będę pierwszą osobą w firmie, która go zaplanuje :mrgreen: Link to post Share on other sites
Pablo1986 Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 pełnoletniość juz jakiś czas mam(22lata), Osoby pełnoletnie z formacji też sie znajdą(wiekszość po 20 jeden przed 50). Ale co rozumiesz przez pozytywną weryfikacje/aprobate? Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 13, 2008 Report Share Posted December 13, 2008 Prawdopodobnie "Organizator zastrzega sobie prawo do odrzucenia zgłoszenia bez podania przyczyny". Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 13, 2008 Author Report Share Posted December 13, 2008 Prawdopodobnie "Organizator zastrzega sobie prawo do odrzucenia zgłoszenia bez podania przyczyny". Ooo to to właśnie ;) Link to post Share on other sites
Foka Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Z czystej ciekawości zapytam - co jest nie zrozumiałe w określeniach: Szczegóły za jakis czaaas i raczej nie za tydzień ;)Na razie tyle Myślę że większość spraw ma szanse ruszyć niedługo po Nowym Roku, najpóźniej pod koniec stycznia. Szczegóły za jakiś czas, okolice stycznia i raczej jego końcówki?? Prawdopodobnie "Organizator zastrzega sobie prawo do odrzucenia zgłoszenia bez podania przyczyny".A pierwszym etapem weryfikacji będzie test z umiejętności czytania ze zrozumieniem. Link to post Share on other sites
mariuszroma Posted December 17, 2008 Report Share Posted December 17, 2008 (edited) Czy zagraniczni goscie wchodzą w rachubę? Nasza grupa to w 90%-tach Włosi, czy to może byc jakis problem mariuszroma@libero.it http://nasza-klasa.pl/profile/15924738 Edited December 17, 2008 by mariuszroma Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 17, 2008 Author Report Share Posted December 17, 2008 Hmm może być jeden problem, nie będzie pizzy na imprezie ;) A poza tym czy znajdzie się ktoś z naszych znajomych którzy bawia się w milsimy kto Was zna i potwierdzi Waszą "wartość" milsimową? Link to post Share on other sites
mariuszroma Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 (edited) Na początek, zerknij na nasze fotki na klasie http://nasza-klasa.pl/profile/15924738 posiadamy również strone i forum takie jak to ale jast to wszystko po Włosku. Pytales kto nas zna? Jeszcze nikt bo nasza grupa jeszcze jest dosc młoda (dopiero 30to osobowa) i niemielismy okazji goscic w polsce. Ale jesli bedzie okazja to zapraszam na nasz poligon w Rzymie, chociażby np. w lutym 2009, bedzie dobra okazja bo szykujemy "misje nocną" TIGERLAND Wietnam, narazie jeszcze niemoge nic zdradzic co do tego eventu ale napewno bedzie dużo adrenaliny Pozdrawiam X www.unitadicrisiroma.it.gg http://video.google.pl/videoplay?docid=6200913579730917135 Ps. a co do pizzy to damy rade hehehe :) Masz racje nie karzdy ma konto, nasza galeria to: http://www.unitadicrisiroma.it.gg/GALLERIA...336dba52754ad17 A co do treningu to byl jeden z pierwszych i faktycznie z instruktorem, a co do instruktorów to czesto ich zmieniamy bo po dwoch treningach wypalaja swoje najleprze "sztuczki" wiec czesta zmiana instruktorów pozytywnie wpływa na treningi :) Mozna sie wiecej nauczyc. Pozdrawiam X Ps. a to jest link jak by ktos mial jeszcze jakis problem z otwarciem galeri http://video.google.pl/videoplay?docid=-1840691923042320366 Edited December 18, 2008 by mariuszroma Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 18, 2008 Author Report Share Posted December 18, 2008 Ok inaczej: Czy możecie się "wykazać" jakimś doświadczeniem stricte milsimowym? Czy braliście udział w jakichś milsimach gdzie kwestie trafień są regulowane systemem typu CCS (karty trafień, ran, karty dla pojazdów, ścisłe zasady niszczenia pojazdów, budynków, innych instalacji.) Czy braliście udział w imprezach na których jest utrzymywany od początku do końca "Chain of command"? Jeżeli ktoś zdecyduje, że przez całą impreze musiscie siedzieć w bazie i zmieniać się na wartach nie mając okazji ani razu strzelić przez 40 godzin kiedy inni "walczą" i po tym pojechać do domu to nie bedzie to dla Was rozczarowaniem i zawiedzeniem? Albo kiedy w ciągupierwszych 2 godzin wpadniecie na silniejszy oddział który Was wytnie i będzie to dla Was koniec imprezy która miała trwać 40 godzin? Przekalkulujcie czy z takimi założeniami warto przyjeżdżać z drugiego końca Europy. Link to post Share on other sites
mariuszroma Posted December 18, 2008 Report Share Posted December 18, 2008 (edited) Co do naszych doswiadczen to mamy za sobą tylko kilka turnieji tu w Itali ale jesli chodzi o dyscypline to jest 100% towa, wiec jesli by nam przyszlo siedziec w bazie bez mozliwosci strzelania to napewno bylo by to rozczarowaniem ale mozesz byc pewien ze zadanie bylo by wykonane najlepiej jak jest to mozliwe z naszej strony, jstesmy grupą taktyczna a po zrobieniu 2000km i wydaniu kilku tysiaków euro na dojazd... Sam rozumiesz Ale tak jak pisalem wyzej, rozkaz to rozkaz Wiesz co, dałes mi do myslenia hahaha Powiem ze decyzja przyjazdy nalezy do calej naszej grupy wiec przy wpadce zpewnoscia nikt by niemial do nikogo problemu. Poza tym bylo by to napewno niezapomniane przeżycie i doswiadczenie, jakich chyba wszyscy szukaja w tym sporcie. Porazki wzmacniają i dodaja napedu wiec spok Edited December 18, 2008 by mariuszroma Link to post Share on other sites
Recommended Posts