Rambo93 Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Ale M120 jest miękka jest dobra do tuningu do 400fps. Czy SYSTEMA M120S to to samo co M130? Kiedyś ktoś tak pisał. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 (edited) Nie. M120 wystarczy w 100% do karabinu szturmowego. Ja bym brał Systemę. Pozdrawiam Wojdatuz Edited December 9, 2008 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 dzięki chłopaki. Jak niedługo kupię ten karabinek i mi go stuningują to wam zdam relacje jaki jest. Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Mam takie pytanie czy ta szyna http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=545 będzie pasować do mojego ak47 cm042??? I jaki kolimator brać?? myślałem o takim http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-po...-ACOG-4x35.html Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Szyna będzie pasować ( raczej, wydaje mi się, że jest uniwersalna ) co do Kolimatora to nie kupuj go w sklepie ASG , nie opłaca się ostatnio widziałem go na jakiejś stronie za 260zł . najlepiej wejdź sobie na www.ceneo.pl i poszukaj tam nieraz można naprawdę wychaczyć niezłe promocje. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pawelpawelec95 Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 ale ten kolimator będzie dobry??? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 w taj chwili na warriorze jest pełno acogów które ludzie sprzedają ..poszukaj a napewno zajdziesz tanio Quote Link to post Share on other sites
Reffi Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Dziwny typie jestes za koli 350zl za szyne 150? nie lepiej kupic replike ICS,gp,g&g czy DF? Quote Link to post Share on other sites
SonicX Posted December 11, 2008 Report Share Posted December 11, 2008 Ja siedzie 2 lata i co? Tzn ze sie nie znam....? Jeden morał z tego...brak taktytki i CSowy gracz bez 60 metórw zasięgu nie daje sobie rady xD Hehe, 'CSowy gracz'. Świetnie to ująłeś! Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Mam już namacalne porównanie do GFC a CM.042 AK47. Obydwie repliki są uderzająco takie same, bo nie powiem że podobne. Dokładnie takie same rozwiązania jak CM.028 -śrubki przy osłonie spustu zamiast pinów -4 śruby łączące główne body z frontsetem - 8kątny pręt pod nakładką rury gazowej - luzy na muszce i kolanku gazowym - konstrukcja łoża i nakładki 100% jak CM plastik -pokrywka GB, z wąsem do sprężyny suwadła -plastikowe (!) okucia łoża i nakładki (full metal?!) -mocowanie kolby stałej w GFC wygląda na wzmocnione, ale nie chce testować ile wytrzyma :-F - stopka kolby odkręcana śrubkami -opadający , odkręcający się selektor - przedni uchwyt pasa lata luźno na lufie - cylinder z otworem i archaiczna "mleczna" głowica tłoka Czy warto? Warto. Dla wagi, dla "zimna" metalu. Bo materiałem obu jest zwykły ZnAl więc cudnej wytrzymałości nie przewiduje... A ojciec - CM028 ma już zasłużoną sławę... Over & Out. Quote Link to post Share on other sites
Daniellowawa Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Ja zamówiłem u Krakmanów. W moim egzemplarzu miałem 460 fps mierzone na chrono na 0.2 :-F Aż dziw ze tyle toto w stocku miało az sie bałem ze sie kiedys podczas strzelanki cos sypnie :D Ale przez pare miesiecy IE BYŁO NAJMNIEJSZYCH PROBLEMÓW ANI ZACIĘĆ na full stocku i stockowej batce (trzymałą ponad 2 hicupy w lato). Wiec ja tą cymke serdecznei polecam :) Quote Link to post Share on other sites
Roztocz666 Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Ja też nie mogę narzekać. Powiem więcej, replika jest świetna :P Tyle razy w nią coś uderzyłem, że aż strach o części w środku. Generalnie musiałem tylko skleić kolbę, bo znajomy mi na nią nadepnął. Na chrono miałem jakieś 445, co też mnie przeraziło. Quote Link to post Share on other sites
Roztocz666 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) Ja odczuwam wrażenie, że na stockowej z 4 co najmniej wystrzela, ale ostatnio nie mam tej pewności, gdyż mało się strzelam. Na początku, testując replikę wyniki miałem zadowalające. Przebieg to jakieś 10k kulek, i planuje wstawić nową gumkę i precke, bo jednak po takim czasie jaki mam tą broń coś się zasięg zmienił. Ale te 40m wyrobi, jak się przyłoży to nawet celnie ;] Żadnych odchyłów, typu lecące kulki w lewo czy w prawo nie zauważyłem, jedynie jak dokupiłem sobie nowego maga to co 50-siąta leciała w bok. Edited January 6, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
ebola_85 Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 (edited) A jeszcze taka ciekawostka: http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...l%3Dpl%26sa%3DN Zobaczcie jak gość fajnie "postarzał" tego kałacha :) (Fotki blisko końca strony) Dostałem Ak od Krakmanów, nie załączyli jednak instrukcji. W zestawie przyszedł jakiś "kluczyk". Wie ktoś do czego służy ?? 2 sprawa. Orientuje się ktoś jak długo powinienem ładować tą chińską baterię, chińską ładowarką ? :D Standardowo używam innej ładowarki która sama przestaje ładować ale tu jej nie mam... Bateria ma pojemność 1100mah. Edited January 6, 2009 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Roztocz666 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Ja wiem, ja wiem :P Zobacz czy pasuje do twojego maga. Tzn. czy w magu możesz wsadzić gdzieś ten kluczyk, podobno nieźle go nakręca, więc mniej czasu spędzisz podkręcając to ;] Ja w swoim nie przypominam sobie, abym dostał coś takiego. Mój znajomy natomiast się dziwił do czego to jest i sobie wymyślił. Co do ładowarki, gdzies jakieś obliczenia wykonałem i wyszło, że w tej dołączonej to 6 i pół godziny ładować, ja standardowo 6h ładuje. Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted January 1, 2009 Report Share Posted January 1, 2009 Pojemność baterii * 1.4 / (dzielone) przez prąd ładowania (podany na ładowarce np. 250mA). Działa z nawiązką... Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Witam. Czy używa ktoś wersji 042S ? Chodzi mi o kolbę - domyślam się że to ZnAl, ale czy jakoś wytrzymuje ? Czy może pęka równie szybko jak w niższych modelach CM i JG ? Quote Link to post Share on other sites
mati125 Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Mam do Listopada CM.042s dobrze się sprawdza w terenie, nic się nie zacina, super zasięg, baterja dość długo wytrzymuje, niestety z mojej winy mam rozwalone drewno w zączce (replika spadła mi na beton, ale posklejałem i się trzyma;)). Udało mi się kupić wojskowy pas nośny do AK47 w sklepie w Żywcu bardzo polecam;) Ja używam do mojej cymki kulek 0.25g dobrze z nich leci. POLECAM REPLIKE!!! I odpowim na jedno pytanie od przedmówcy tem "kluczyk" służy do regulowania muszki. Quote Link to post Share on other sites
mati125 Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Kolba w S jest bardzo wytrzymała wkońcu replika Full Metal;) Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Ale czy w tym przypadku full metal nie równa się full ZnAl ? Sorka ale mam awersję do tego elementu ze ZnAl - poszły mi już dwie kolby :evil: Quote Link to post Share on other sites
mati125 Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Ale oco Ci chodzi z tym ZnAl? Quote Link to post Share on other sites
Brayli Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 (edited) ZnAl - stop cynku z aluminium, co jest nazywane w sklepach 'metal', co tylko wygląda jak metal, jest zimne w dotyku i łamie się jak stare krakersy. Z tego jest najprawdopodobniej kolba w CM.042s, bo między Cm028 a CM042 nie dopatrzyłem i nie domacałem się żadnych zmian (poza tym że korpus jest ze ZnAl-u a nie z plastiku). Prędzej rzucę ASG dla baletu niż chińczycy poprawią coś w swoich produktach.. :???: (jest taki jeden poprawiony, ale nie zdradzę jaki :)) Edited January 19, 2009 by Brayli Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 (edited) http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=2464 Będzie pasowała do cm.042A ? Stockowa została uszkodzona w egzemplarzu kolegi. Może jakaś z dostępnych komór (każda polska strona) będzie lepsza od produktu RS ? Edited January 19, 2009 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Komora Real Sword bedzie pasowała... Nigdy nie miałem u siebie takiej komory, ale moge polecić nieco droższą aczkowiek metalowa KLIK Quote Link to post Share on other sites
Kuczu Posted April 4, 2009 Report Share Posted April 4, 2009 panowie czy magi od AK 74 podchodzą ?? którą komorę lepiej włożyć do tego AK King Arms czy Pro Win. gumka oczywiście systema. pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts