zz2 Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 40-45m na prece, gumce i komorze systemy? ;| to chyba dosyć mało... i niby jeszcze jak jest 470fps. SR25 po takich zabiegach wali na ponad 60m... Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 (edited) 480 na 0.25 to 530 na 0.2 , może przy pomiarze na chrono ktoś dla żartu dał Ci 0.12 ;-) .Do tylu FPS BB 0.28/0.3 i powinieneś na 45 m 10/10 w kartkę A4 trafić a na 60 m człowiek nie powinien być problemem , a celność jaką podałeś to ja mam w G36K CA przy 330 FPS . Edited January 26, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Skąd na chrono u Krakmanó 0,25. Przecież na ogół do pomiarów biorą z wiadra 0,2 PidżeJa... na 60 m człowiek nie powinien być problemem , a celność jaką podałeś to ja mam w G36K CA przy 330 FPS . Na strzelance kolega wypowiadał się bardziej entuzjastycznie o osiągach niż w tym temacie... Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 40-45m na prece, gumce i komorze systemy? ;| to chyba dosyć mało... i niby jeszcze jak jest 470fps. SR25 po takich zabiegach wali na ponad 60m... To są po prostu realne osiągi. Z tego co zauważyłem większość ludzi zawyża osiągi swoich replik - weź to pod uwagę. Mortis, porównywałeś zasięg z tym Twoim 'mutantem'? ;) Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 No właśnie nie... nie pomyślałem o tym. Byłem zbyt podjarany faktem, że ten "mutant" w ogóle strzela :F. Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Czyli jest jakiś sens kupowania owej repliki? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Co to za pytanie??? A jest sens żyć??? Na to pytanie każdy musi sobie sam odpowiedzieć. Są repliki za 300 złotych, są za 500, PJ jest za 700, a G&P jest za 1100. Wg. mnie większy sens jest dołożyć do G&P, ale nie każdy ma na tyle, więc dla niego większy sens jest w kupieniu PJ, czy JG. Być może podrasowane boyi niewiele ustępuje temu PJ, a cenowo różni się 200-300 złotych. Tak też może być. Więc na rozmowę o sensie jeszcze raczej za wcześnie, bo nikt tego rzetelnie nie sprawdził. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Czyli jest jakiś sens kupowania owej repliki? Nie drogi Pierdku, nie ma sensu. Te pieniądze lepiej przeznacz na głodne dzieci. Quote Link to post Share on other sites
xMaverickx Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 (edited) Mnie powiedzieli w krakmanie, że mają tam 0,25 bo coś im nie pasowało w pomiarach - ale nawet jeśli to 0.2 to i tak 480 fps jest dobre. Gadałem z ludźmi, którzy bywają na F50 i stwierdzili, że od punktu a do punktu b może być max 50 metrów i przy kulkach 0.25 excela strzelało mi tak, że po przekroczeniu jej kulka zaczęła opadać (taki betonowy murek nam robił za cel :P) Stąd moje stwierdzenie, że realnie mam koło 45 metrów. Człowieka trafie, ale czy on się przyzna do tego ? Śmiem wątpić po tym co widziałem :P Co więcej , moja bateria ma dopiero 2 ładowanie pełne, więc to też wpłynęło na pewno na silnik itp. Warunki zimowe też robią swoje, prawda ? Byli na F50 kolesie z karabinkami mającymi 350 fps i strzelali celniej i dalej. Ja nie robię z PeJotki Bóstwa, o nie. Ja tylko stwierdzam realnie to co widziałem i czułem. Nie jestem typem człowieka, który powie 'a ja sadze na 200 metrów, hahaha' o nie! Edited January 26, 2009 by xMaverickx Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Takie egzystencjalne nieco to pytanie ;) Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Stąd moje stwierdzenie, że realnie mam koło 45 metrów. Człowieka trafie, ale czy on się przyzna do tego ? Śmiem wątpić po tym co widziałem :P To już zupełnie inny temat :roll: Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Wiem, że głupie pytanie... Ale zastanawiam się nad kupnem repliki za ok. 700zl i do tego dość ciekawe oporządzenie lub za całość kupić replikę z G&P. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Za różnicę w cenie nie kupisz fajnego oporządzenia. Jeżeli masz kasę, dołóż do G&P albo ICSa. Mniej nerwów niż z chińskimi replikami. Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 (edited) Gdy kupisz G&P będziesz musiał dokupić ładowarkę i batkę ! Wiec cena wzrośnie co najmniej o 200zł... A tak to batkę całkiem dobrej jakości już masz ale chyba ładowarkę należy wymienić. No i G&P nie ma 430fps :P Edited January 26, 2009 by zz2 Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Na mocy tak bardzo mi nie zależy jak wytrzymałości części wewnętrznych. Mogę mieć ok. 360 fps, bo z taką mocą da się strzelać, a i replika dłużej by służyła.. Quote Link to post Share on other sites
xMaverickx Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Ja zdecydowanie wolałem dołożyć do ładowarki procesorowej za 110 zł. Trwałość części? Hmmm, jeśli gear się rozleci NA STOCKOWYCH ustawieniach, czytajmy - po wymianie przez Krakmana podzespołów - to z gardła im na gwarancji nowe wytargam i tyle, należy mi się to wtedy jak chłopu pole! Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Gwarancja to tylko rok. Co później? Ponadto, karabin nie jest po to, żeby leżał w serwisie ;). Quote Link to post Share on other sites
xMaverickx Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Ja wiem, spokojnie :P Jak kupujesz samochód NÓWKĘ w salonie, to grzebiesz w nim od razu czy serwisujesz ? Oczywiście, rok. Potem można grzebać. Wcześniej ofc też, bo tak mi nakleili tą naklejkę, że <lol2>, przelepić mogę. Pewne jest to, że body będzie do zmiany <_<... Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 A może ktoś porównywał z SR25k ? Quote Link to post Share on other sites
Nomad Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 (edited) A co tu porównywać? Masz niemalże to samo tylko w innym opakowaniu. Nawet długość lufy identyczna. Jakiekolwiek różnice mogą wynikać tylko z tego, że chińczyk chińczykowi nierówny. Nawet dwie takie same PJ4 ris mogą różnić się osiągami. Różnica na korzyść SR, to moim zdaniem GB Long. Niby wytrzymuje więcej i do stoka można wsadzić bez obaw mocniejszą sprężynę ;) Kolejny + jak dla mnie wygląd ale to kwestia gustu, a o tym się nie dyskutuje. Minus to magazynki, droższe od magów do m4 oraz obecna cena repliki... Za różnicę między M4 a SR możesz kupić precke i gumkę lub komorę albo trochę magazynków... ;) Edited January 28, 2009 by Nomad Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Zakupiłem M4 RIS :) dodatkowo wziąłem systeme gumkę...jak przyjdzie to zrobię mini recenzje z fotkami. Ale od razu mówię, że GB nie będę otwierać! Quote Link to post Share on other sites
xMaverickx Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 (edited) Ja mogę dodać, że wnętrze ma wybite znamię A&K dokładnie nad hop upem. Geara nie otwierałem, nawet nie wyciągałem. Body jest rozsuwane. Komora hop ma sprężynkę na lufie (może to normalne, ale nie wiem :P) która daje dystans od wnętrza lufy zewnętrznej. Karabinek ma luz na magazynku, na boki. Lata też atrapa bolt kaczera :P pewnie to normalne, ale kolba nie domyka się przy wsadzonej baterii. Edited January 29, 2009 by xMaverickx Quote Link to post Share on other sites
zz2 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 A wymieniałeś gumkę? Mierzyłeś zasięg:)? a ta sprężynką to normalne chyba, bo miałem to samo w PJ IIgen. A&K M4A1 RIS chyba się nie kupi w Polsce... Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Jak kolba się może nie domykać? Nie rozumiem? Quote Link to post Share on other sites
Nightmar Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Po prostu jedno ogniwo więcej uniemożliwia całkowite złożenie kolby. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts