evo68 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Witam jestem nowy i chciałbym się dowiedzieć który shotgun lepszy dla początkującego http://sklep.airsoftguns.pl/product-pol-11...gun-Krotki.html czy ten o nieprawdopodobnych parametrach czy ten spas 12 http://tajgun.pl/?prod=306&cat=18 proszę o odpowiedź z góry dziękuje. Link to post Share on other sites
pixxel Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Pierwszy to zabawka a drugi nie jest rewelacją. Kup to http://www.taiwangun.com/shop,show,813 Link to post Share on other sites
cezii Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Popieram! Link to post Share on other sites
evo68 Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 szukam czegos taniego na start czytalem o tym spas`ie na forum i go chwala tylko ze ten mosberg ma maly magazynek Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 (edited) Ale ma 3 magazynki. Całkowicie popieram przedmówców, nie patrz nawet na tamte, bo ten je przewyższa pod każdym względem! Edited January 4, 2009 by Bajeczny1990 Link to post Share on other sites
evo68 Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 uwazacie ze ten mossberg 500 nada sie zeby nauczyc sie strzelac przez kilka miesiecy? mysle ze tak do roku mialbym go a potem sie zobaczy Link to post Share on other sites
pixxel Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Jak będziesz o niego dbał to naturalnie, ze tak! smaruj lufę, spust, po dłuższym czasie rozbierz i posmaruj sprężynę, tłok. Gdy będziesz chciał padnąć na polu walki uważaj, żeby go nie przygnieść i nie uszkodzić-pamiętaj, że to nie jest prawdziwa broń cała z metalu. Link to post Share on other sites
Burt15 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Ja mam Remingtona M47 Double Eagle, jest dla mnie czymś w rodzaju alternatywy dla AEGa jak batka padnie. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jest relatywnie tani, a prędkością wylotową nie specjalnie odbiega od Mossbergów AGMa. Ma także regulowanego Hop Upa. Mossbergi są natomiast celniejsze, lecz nie posiadają szyn montarzowych. Magazynki do Remingtona są tańsze i mają większą pojemnosć (2 kulki więcej to zawsze coś), ważne natomiast jest że magazynki od Remingtona podejdą do Mossberga AGMa. Trwałość obu strzelb jest jednakowa. Remington jest oferowany w 4 wersjach: -z chwytem pistoletowym -z krótkim chwytem z drewnopodobnego plastiku w stylu obrzyn -z długą, stałą kolbą -z kolbą taktyczną. Osiągi obu strzelb tj. Remingtona i Mossberga nie odbiegają aż tak żeby przekreślać Remingtona. Moim zdaniem zależy co ci się bardziej podoba. Strzelałem z Mossberga (jest naprawdę dobry), lecz swojego Remingtona bym nie zamienił na Mossberga. Linki z Remingtonami M47: -Short: http://www.gunfire.pl/product-yid-11495423...ington-M47.html -Long: http://www.gunfire.pl/product-yid-11495413...ington-M47.html -Sawed Off: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/karabin...a-asg-paintball Tactical znikł narazie z ofert sklepów ASG :???: Link to post Share on other sites
pixxel Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 (edited) Też bym sobie kupił M47 ale po co? Jak dokupię magazynki i szybkoładowarkę to wyjdzie mi tyle co za longa z AGM z tymi rzeczami w zestawie. Shotgun z AGM jest celniejszy bo ma dłuższą lufę ale bebechy te same, awaryjność też. Chociaż z awaryjnością to różnie jak to z chinolami :D. Edited January 4, 2009 by pixxel Link to post Share on other sites
evo68 Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 a ktos testowal tego mossberg`a 500? w moim guscie jest spas 12 bo mi sie cholernie podoba ale jak mowicie ze kicha to go nie bede bral a jeszcze ze tak sie zapytam umarex to dobra firma bo widzialem mp5 za 60zl Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Umarex to beznadziejna firma, jeśli chodzi o repliki ASG. Używałem Mossberga, a kilka innych shotów miałem. W dodatku łatwiej i przyjemniej będzie Ci się z niego strzelać ze względu na kolbę. Link to post Share on other sites
pixxel Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 spas jest strasznie lekki i to jest jego największa wada. a Umarexem to czy ja wiem... Za te 60 zł to lepiej tego shotguna. Link to post Share on other sites
Gondoller Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Co do tego tańszego, srebrnego - kumpel miał bodajże ten sam model i wytrzymał mu 2 miechy. A co do zasięgu - skubaniec coś ponad 300fps trzymał. Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 To przypadek był najwyraźniej ;-). Ostatni jakiego widziałem, to był taki przywieziony dla jaj na zlot w Tomaszowie i wytrzymał, coś ze 3 godziny, dobra może 4. @Pixxel: wiesz co nie pisz Ty już o konserwacji replik ja Cię proszę bardzo. Dodatkowo ja na swojego jakoś padałem i na glebę i nie tylko i replika jest cała, są znane przypadki w przyrodzie pękania gwintu na którym się trzyma rura imitująca magazynek, ale nie jest to strasznie nagminne i wynika naprawdę z jakiś konkretnych obciążeń. @Burt15: bzdury Kolego prawisz. Miałem ze dwa DE M47 i mam AGM`a + EE(DE jak kto tam woli) Benelli M3 i z tego wszystkiego AGM ma najdłuższy zasięg i największą celność, oraz powtarzalność strzału. Osiągi AGM`a bardzo odstają od osiągów DE i ten drugi dopiero się do nich zbliża po dodaniu podkładki pod sprężynę i założeniu długiej castoprecki, co niestety skutkuje obniżeniem niezawodności i przebiegu możliwego do osiągnięcia przez replikę. Nadto magów od DE nie zapniesz tak, żeby dobrze i prawidłowo podawały kulki w AGMie niestety. Więc nie jest prawdą to co piszesz, że pasują od tak sobie. Link to post Share on other sites
Burt15 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 (edited) Oj, mylisz się z tymi magami. Magazynki od M47 zawsze podają kulki Mossbergowi AGM, gdyż i M47 i Mossberg mają takie same rurki podajace kulki. Kumplowi jak w Mossbergu rozwalił sie gwint i sklejając go kompletnie zniszczył mechanizm wysuwajacy magazynek to zaczął używać tych właśnie magów od Remingtona. Nie było problemów. Ponadto piszesz że Mossberg jest od Remingtona "o niebo lepszy" a ja wciąż jestem zdania że to nie prawda, Mossberg jest co najwyżej tylko troszkę lepszy. Nie wiem o co ci chodziło z tą ,,powtarzalnością strzałów" rzekomo lepszej niż w M47. Obie strzelby to pompki z rapidem, więc jak niby Mossberg może mieć lepszą powtarzalnosc strzałów. :wink: Edited January 4, 2009 by Burt15 Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Powtarzalność strzałów, a nie szybkostrzelność. Chodzi o to, że AGM ma mniejszy rozrzut niż DE. I z tym się zgadzam. Link to post Share on other sites
Burt15 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Nom, z tym akurat się zgodzę. Mossberg ma dłuższą lufę. Jednak sami przyznacie że w budynku, przy strzelaniu mierząc "po lufie" ta stosunkowo niewielka różnica w skupieniu kulek nie ma znaczenia. :-P Link to post Share on other sites
evo68 Posted January 4, 2009 Author Report Share Posted January 4, 2009 (edited) wyjasni mi ktos o co chodzi z ta konserwacja 8-O bo nie rozumiem nic Edited January 4, 2009 by evo68 Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Eeee o nic, jak się nie znasz na tym, to lepiej odpuść sobie konserwację, bo pomoże ona niewiele, a prawdopodobieństwo, że nie złożysz repliki z powrotem będzie spore ;). Link to post Share on other sites
Burt15 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Nie no, nie bronię ślepo M47.. Jak każda replika ma swoje zalety i wady. M47 jest jedną z moich replik i funkcja jaką u mnie spełnia wymaga kompaktowych rozmiarów. Miałem już wcześniej ładownicę, dlatego nie musiałem jej dokupywać, tak więc zakup M47 był dla mnie poprostu bardziej opłacalny niż Mossberga z wszystkimi dodatkami. Nadal utrzymuję swoja opinię że wybór zarówno Mossberga czy Remingtona jest w dużej mierze zależny od gustów przyszłego użytkownika. Są to w końcu repliki w granicach 50zł i szczerze powiedziawszy to nie ma się tu co rozczulać nad niewielkimi różnicami, bo wiadomo że ani tu, ani tu cudów nie będzie. :-P Link to post Share on other sites
klaudiusz Posted January 13, 2009 Report Share Posted January 13, 2009 Ja mam Remingtona M47 Double Eagle, jest dla mnie czymś w rodzaju alternatywy dla AEGa jak batka padnie. Jestem z niego bardzo zadowolony. Jest relatywnie tani, a prędkością wylotową nie specjalnie odbiega od Mossbergów AGMa. Ma także regulowanego Hop Upa. Mossbergi są natomiast celniejsze, lecz nie posiadają szyn montarzowych. Magazynki do Remingtona są tańsze i mają większą pojemnosć (2 kulki więcej to zawsze coś), ważne natomiast jest że magazynki od Remingtona podejdą do Mossberga AGMa. Trwałość obu strzelb jest jednakowa. Remington jest oferowany w 4 wersjach: -z chwytem pistoletowym -z krótkim chwytem z drewnopodobnego plastiku w stylu obrzyn -z długą, stałą kolbą -z kolbą taktyczną. Osiągi obu strzelb tj. Remingtona i Mossberga nie odbiegają aż tak żeby przekreślać Remingtona. Moim zdaniem zależy co ci się bardziej podoba. Strzelałem z Mossberga (jest naprawdę dobry), lecz swojego Remingtona bym nie zamienił na Mossberga. Linki z Remingtonami M47: -Short: http://www.gunfire.pl/product-yid-11495423...ington-M47.html -Long: http://www.gunfire.pl/product-yid-11495413...ington-M47.html -Sawed Off: http://www.taniemilitaria.pl/sklep/karabin...a-asg-paintball Tactical znikł narazie z ofert sklepów ASG :???: Żeby było jasne-mosiek z agm'a i remington z de mają takie same 'flaki' czyli większość czesci w środku. Kolega miał remingtona i zacina mu się przy ładowaniu.Nieraz sama kulka wyleci z lufy bo sie zwalnia spust. Chyba lepszy będzie agm.. Link to post Share on other sites
Vetius Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 (edited) Ja zaś posiadam M47 DE. Posiadam go od marca 2008. Nie było praktycznie żadnych uszkodzeń. Raz zdarzyło się, że strzelał na 2 metry lobem. Replika została rozłożona. Zobaczyłem, że powietrze gdzieś ucieka i po prostu miał słabą kompresje. Wystarczyło bardziej porozciągać gumkę (silikonową?) znajdującą się na czubku tłoka. I do dziś strzela bardzo dobrze. EDIT: Kupiłem go za punkty na airsoftguns. Ze względu na to iż mam sentyment do strzelb i do zastąpienia elektryka jeśli bateria by padła. Edited February 5, 2009 by Vetius Link to post Share on other sites
onur Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Pierwszy to zabawka a drugi nie jest rewelacją. Kup to http://www.taiwangun.com/shop,show,813 Popieram. To była moja pierwsza replika i pochwalam :uśmiech: Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted July 19, 2009 Report Share Posted July 19, 2009 Tylko shotgun z taiwangun. Ile razy trzeba to gadać? :D Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Link to post Share on other sites
Recommended Posts