dr_wisla Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Witam. Przymierzam się do kupna markowej M14, ponad roczna Cymka idzie do komisu. Początkowo byłem przekonany do TM, ale koszty sprowadzania z Airsoftextreme mogę mnie minimalnie przerosnąć (nie pokrywam kosztów przesyłki, w grę wchodzi VAT i cło tylko). Dlatego też coraz bardziej zacząłem się przyglądać M14 G&P, o której nic na forum nie znalazłem. Ktoś coś wie na ten temat ? Każda informacja jest cenna, a przede wszystkim interesuje mnie stosunek Marui do G&P, jeśli o M14 chodzi. I trochę "noob'owskie" pytanie, co dokładnie znaczy "Pre-Order" :-F ? // Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Być może nie ma tematu o m14 G&P gdyż jest to przedsprzedaż tej repliki czyli pre-order ;-) Ale niech maniacy 14-stki się wypowiedzą bo nie chcę wprowadzać w błąd. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Wg mnie najlepsza alternatywa to właśnie zakup tej M14. Dlaczego? Nie wiem ale jak widzę części G&P do M14 które produkują już od jakiegoś czasu to mam 100% zaufanie do tego co teraz wypuścili w komplecie. Quote Link to post Share on other sites
Dziabacz Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Podpiszę sie pod thorem. IMO jest za dużo zamieszania ze ściąganiem M14-tki itp. (dokładnie jak pisałeś, za duże opłaty). Kup sobie na spokojnie M14 G&P. Pozdrawiam, Dziabacz! ;) Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Trzeba czekac az bedzie w ASGShopie ;-)! Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Ciekawe, czy będzie można do niej wstawić komore od TM. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted January 15, 2009 Author Report Share Posted January 15, 2009 Myślę że nie będzie z tym problemu, w końcu G&P produkuje części pasujące do TM, więc czemu mieliby do swojej produkcji wstawiać inną komorę ? A nawet jeśli, to gdzie ją dostaniesz :F ? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Myślę że G&P zostanie sprowadzone przez któryś z czołowych sklepów - ASGShop/Specshop/CAPRI a razem z nim jak to często bywa części zamienne... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 (edited) Myślę że nie będzie z tym problemu, w końcu G&P produkuje części pasujące do TM, więc czemu mieliby do swojej produkcji wstawiać inną komorę ? A nawet jeśli, to gdzie ją dostaniesz :F ? Racja, zdaje się, że komora hop-up TMa jest nie do dostania. :???: Edited January 16, 2009 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
Levy Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Nareszcie... http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2993 Quote Link to post Share on other sites
Kuczu Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 już się nie mogę doczekać. od razu włożę tam coś mocniejszego żeby w mocy to była snajpera. i mam rozumieć że magi TM będą podchodziły pod G&P? bo z tego co widze te magi TM są najpojemniejsze bo mają 70 kulek :-D a hi-capów oraz mid-capów nie widziałem Quote Link to post Share on other sites
AirBorne Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 A może poczekacie, aż ktoś kupi i się wypowie co tam pasuje, bo takie zabawy w proroka nic nie wnoszą. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 bo z tego co widze te magi TM są najpojemniejsze bo mają 70 kulek a hi-capów oraz mid-capów nie widziałem Taaa znaczy coś słabo ze wzrokiem u kolegi... Są Hicapy TM, KA, CA, G&G, Cyma, Kart, DeepFire i pewnie jeszcze coś by się znalazło... Tyle że trzeba wiedzieć któa replika jakiej firmy w jakim standardzie potrzebuje magów ;) Ale to już zostawiam do "poznania" samemu. Quote Link to post Share on other sites
Kudlaty-GR Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Ktoś może zapytał ASGshop o to, jakie zębatki wchodzą do GB? V2/3 czy te od V7? Na moje mail'e niestety nie odpowiedzieli, a szkoda. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted March 11, 2009 Author Report Share Posted March 11, 2009 A może poczekacie, aż ktoś kupi i się wypowie co tam pasuje, bo takie zabawy w proroka nic nie wnoszą. ... Skoro na stronie sklepu, nie ma jeszcze opisu, to chyba można się domyślić, że nic co z tą repliką związane nie jest pewne. Po co więc męczysz temat, który podsumował AirBorne? Tak czy siak, na logikę idąc, czołowy producent nie bawiłby się w jakieś swoje rozwiązania rodem z chin (do M14 AGM pasowały zębatki v.2/v.3), nie ? Spodziewać się można w 99% kompatybilności z TM. Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted May 3, 2009 Author Report Share Posted May 3, 2009 Pojawił się opis w asgshopie. Kompatybilność z TM, łożyska 7mm, w zestawie mid-cap, 380fps w stocku, pasują magi TM, AGM, DF, KA (dwa pierwsze na pewno, w dwóch następnych możliwe przeróbki). Poda mi ktoś przykład pasującego akumulatora ? Specjalny... Psikus by wyczuł o jaki im chodziło :? No, wszystko co opisali było do przewidzenia. Teraz czekać tylko aż ktoś to kupi i się wypowie. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Wg mnie chodzi tu o specjalne ogniwa G&P. Tzn "medium" ;) Quote Link to post Share on other sites
HeTMaN Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Sam jestem zainteresowany jej kupnem i co nieco się o tej replice dowiedziałem 8) Akumulator "specjalny", czyli gp784b. http://www.gp-web.com/en/photo/gp784b.jpg Na pytanie skąd taki wziąć, odpowiedzieli, że przy zakupie zostanie on dostosowany na potrzeby repliki, innymi słowy przerobią normalnego large'a 3300 G&P na GP784b. Pozdro ;-) Quote Link to post Share on other sites
Sgt. Paul Jackson Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Jak dla mnie ta bateria jest taka sama jak ta: http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2544 I różni się tylko wtyczką. Więc w sumie nie wiem po co przerabiać baterie skoro można kupić gotową. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 "Wymacałem" go na Specshopie i... kiepsko to wygląda. Trzeszczy okropnie łoże, muszka i rączka przeładowania latają - nie podobuje mnie się... Ale fakt, są też dodatki: luneta, montaż, RIS. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
HeTMaN Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 Sam jestem zainteresowany jej kupnem i co nieco się o tej replice dowiedziałem 8) Akumulator "specjalny", czyli gp784b. http://www.gp-web.com/en/photo/gp784b.jpg Na pytanie skąd taki wziąć, odpowiedzieli, że przy zakupie zostanie on dostosowany na potrzeby repliki, innymi słowy przerobią normalnego large'a 3300 G&P na GP784b. Pozdro ;-) Tyle że w serwisie jeszcze nie zdecydowali, czy lepsze jest napięcie 8,4 czy 9,6V. Lambert mógłbyś podać więcej szczegółów? :-P - jakiej jakości jest łoże - jak sprawuje się system zamka (nie zacina się?) - itp Quote Link to post Share on other sites
cajun Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 A ktoś już z tego strzelał?? Wie jak z tego niesie i jak jest celne?? Jak głośno pracuje GB?? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Skoro nikt się jeszcze nie pochwalił to raczej nie ... Quote Link to post Share on other sites
Denton Posted July 6, 2009 Report Share Posted July 6, 2009 Pozwolę sobie na pewnego rodzaju nekrofilie ale co tam. Czy ktoś kto patrzy na forum posiada już taką ślicznotkę( DMR )? Jak się sprawuje itp? Quote Link to post Share on other sites
dr_wisla Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 Chce ja kupic, ale... Boje sie po prostu :P. Nikt tego nie sprawdzil a 1.5 kola piechota nie chodzi, dlatego waham sie jeszcze miedzy C-15 ICSa... Zadzwonie dzis do Specshopu i Asgshopu (zobaczymy czy zdania beda rozne) i dowiem sie paru zeczy, po czym napisze. Za brak polskich znakow przepraszam, ale obecnie jestem w USA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts