Ari Posted September 28, 2009 Report Share Posted September 28, 2009 Wystarczy dobrze poszukać a się znajdzie hełmy volvera dostępne: http://www.asgshop.pl/sklep/catalog.php?cat=178 Quote Link to post Share on other sites
Hajdi Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Dostałem informacje że producent przestał produkować hełmy... Czy ktoś może to potwierdzić? Quote Link to post Share on other sites
Maciek V2 Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 Potwierdzam. Złożyłem zamówienie hurtowe i otrzymałem odpowiedź, że hełmy nie są już produkowane i że nie mają już nic na magazynie :( Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Emailowałem z 4 sklepami na temat dostępności i od każdego dostałem inną odpowiedź sprowadzającą się do wspólnego mianownika: hełmy już nie są produkowane. Odpowiedzi były typu że firma już nie istnieje, że przestali produkować itp. PS. Tylko dlaczego sklepy nie usuwają ich z oferty? Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 2, 2009 Report Share Posted November 2, 2009 Żeby jak szukasz Mich'a Volvera znalazł Micha ACM czy inne WwCH Quote Link to post Share on other sites
Piotru26 Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Żeby jak szukasz Mich'a Volvera znalazł Micha ACM czy inne WwCH Miało być NIE znalazł?? Pewnie tak. Ale znalazłem Micha 2000 Volvera (czarnego). Chyba ostatniego w Polsce. W sklepie militaria.pl Dziś kurier przyniósł, na pierwszy rzut oka niebo a ziemia między Volverem a Pasgtami i Michami moich kolegów (ACMy i WwCH oczywiście). Ale jest jedno ale, wyglądam w nim jak Vader. Zastanawiam się nad zwrotem lub odsprzedażą. W weekend popozuję przed lustrem i zdecyduję. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 Pewnie tak. Jeden pies, chodziło mi o to że jak szukasz tego renomowanego produktu a go już nie ma to spróbują Ci wcisnąć ACM. Ale jest jedno ale, wyglądam w nim jak Vader. Ja w swoim wreszcie wyglądam normalnie - miałem kiedyś ten tak zwany ACM z gunfire.pl i był dużo szerszy. Wyglądało to z lekka komicznie, ale przy założonych bolle x800 i czymś na szyi było spoko. Myślę, że gdybym używał słuchawki do radia np. comtac czy bowman to wyglądało by to znacznie lepiej. Quote Link to post Share on other sites
ronnie223 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 (edited) Tak więc napaliłem się na Micha 2000 volvera i dzisiaj zamówiłem, przeszukałem polskie sklepy, i widziałem tylko czarne(militaria.pl - kolega wyżej mnie perfidnie wyprzedził :D). Jest jeszcze dostępny w jednym sklepie...ale nazwę napiszę jak przyjdzie na maila potwierdzenie wysłania....wole dmuchać na zimne.... Będę go malował na olive/green i teraz pytanie - wystarczy porządny spray matowy czy sięgać po Montana gold/krylon itp? Wpadłem na pomysł, jak upodobnić bardziej fakturę powierzchni hełmu do prawdziwego miśka... Chce wykorzystać sposób opisany przez Thora w temacie o warriorze.....tzn cukier, kilka warstw farby, i mokre szmatki, żeby się nie kleiło(nie wiem czy w tej kolejności) co wy na to, da to fajny efekt? Edited November 5, 2009 by ronnie223 Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 A czy to ma sens? najpierw sprawdź jaką fakturę ma ten hełm. Według mnie faktura powierzchni to najmniejszy problem, nawet rzekłbym że jest bardzo dobra. Najgorsze są paski - wiadomo. Quote Link to post Share on other sites
ronnie223 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Może prawda, ale porównując do oryginału trochę drobniejsze to ziarno http://www.wmasg.pl/artykuly/ekwipunek/10/...u_mich-ach/173/ Paski jak się dorobię oczywiście pójdą oryginały....... Quote Link to post Share on other sites
Chmielu7 Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 'Oryginałów' jest bardzo wiele, MICHe rożnych firm mają rożna fakturę, mój MSA ma np. fakturę mniej chropowata niż ten Volvera. Quote Link to post Share on other sites
kamik Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Czy na micha 2000 wejdzie bez problemu pokrowiec od pasgta? Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted November 14, 2009 Report Share Posted November 14, 2009 Wejdzie, ale będą lekkie luzy i trzeba zmienić mocowanie pokrowca do hełmu (dodać Velcro). Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Witam potwierdzam informacje, iz nie ma w produkcji Volverów- napisąłem bezpośrednio do producenta, mam okazję kupić używkę ale bez możliwości przymiarki w rozmiarze M mój obwód głowy to 55 cm czy hełm nie będzie za mały, czy ktos dysponuje danymi na temat rozmiarów tych kopii. Zawsze wydawało mi się, że sa wrozmiarze uniwersalnym??? pzd ŁP Quote Link to post Share on other sites
Wzorek Posted November 16, 2009 Report Share Posted November 16, 2009 Jeżeli producent trzyma oryginalne wymiary ACHa to M będzie na ciebie idealny. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 (edited) Oky pomimo, że heł miał pasować idealnie musiałem usunąć wszystkie cieniutkie wkąłdki teraz jest git. Kopia jest naprawdę przyzwoita porównywałem z kontraktem kolegi i nie czułem jakiegoś znaczącego dyskonfortu, naprawdę szkoda iż firma zaprzestała produkcji. Paski to niestety porażka. Wie ktoś gdzie można dostać oryginbalne kontraktowe szukałem na aledrogo.pl niestety bez rezultatu pzd ŁP Edited November 23, 2009 by lukasp Quote Link to post Share on other sites
Jasiul Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Witam! Zastanawiam się nad kupnem hełmu Mich 2000 firmy Condor od Gunsmoke'a, gdyż wydaje mi się dobrym wyborem w przedziale cenowym do 200zł. Dlatego mam pytanie : Czy ta kopia będzie pasowała na głowę o obwodzie ~58cm i gogle Bolle X500 ? Z góry dziękuję za wszelkie rady , odpowiedzi oraz wyrozumiałość. Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Szukam kontraktowych pasków do tego ustrojstwa, najlepiej w TANie albo czarne, nie FG !!! Możecie polecić jakieś zródło, gdzie można takowe dostać? Quote Link to post Share on other sites
noah Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 (edited) Ebay.com, w Polsce gunsmoke miał. W TANie nie widziałem, są jedynie czarne, OD z dodatkami piaskowymi i w FG. Edited November 23, 2009 by noah Quote Link to post Share on other sites
Br0QL Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Witam mam trochę nooberskie pytanie, otóż mam micha 2000 volvera, na którego chciałbym zamontować blachę do nvg. Jest napisane, że do blachy dodane są śruby, a żadnych otworów na hełmie ni ma, więc domyślam się, że wiercenie będzie konieczne. Jako, że zawsze coś mi krzywo wychodzi przy takich zabiegach, jest jakiś sposób na to, żeby wywiercić otwory w dobrym miejscu? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Przyłóż blachę i postaraj się ustawić ją centralnie... Innej metody nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Witam mam trochę nooberskie pytanie, otóż mam micha 2000 volvera, na którego chciałbym zamontować blachę do nvg. Jest napisane, że do blachy dodane są śruby, a żadnych otworów na hełmie ni ma, więc domyślam się, że wiercenie będzie konieczne. Jako, że zawsze coś mi krzywo wychodzi przy takich zabiegach, jest jakiś sposób na to, żeby wywiercić otwory w dobrym miejscu? Pozdrawiam A jaki rodzaj montażu? Bo standardowy używany przez armię ma jeden otwór. Chyba, że kupujesz northosa. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Niezależnie w jakim - zamocowanie blachy wymaga wiercenia (sama taśma naciągu czasem stosowana nie zapewnia wystarczającego trzymania). Jeśli nie masz zdolności nawet do podstawowych czynności manualnych poproś o pomoc kogoś kto potrafi wywiercić prosto otwór. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 To ja mam ciężkie pytanie. Gdzie szukać, albo gdzie próbować na zamówienie dorwać pokrowiec do Micha w DPM ? Quote Link to post Share on other sites
lukaso Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Powiem szczerze, że takowych pokrowców w DPMie stricte na ACH nie widziałem. Jeśli masz odrobinę weny twórczej i zacięcia spróbuj moze pokombinować coś z najprostrzym pokrowcem jaki istnieje w DPMie, a nóż Ci się uda. ;-) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts