JonasCell Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Co kto wie o tej broni, zasięg, moc wykonanie... http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1093 Czy bardziej się ten opłaca http://www.taiwangun.com/shop,show,1251 Odrazu mówie że zależy mi na mocy i długiej żywotnoście i nie chce AEG`ów bo zakochłem się w Shotgun`ach. Bardziej pasuje mi SAS 12 Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 spas to benelka z inną kolbę Quote Link to post Share on other sites
JonasCell Posted January 26, 2009 Author Report Share Posted January 26, 2009 Ale ma 360 fps a nie 320 fps który polecacie? Quote Link to post Share on other sites
fenrismarcin Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) Poprzednik napisał, że to praktycznie to samo... Różni się kolbą, nie wnętrzem. A ta różnica 40 fps-ów, to 'wymysł' zbrojowni. ;-) Wybierz to, co bardziej odpowiada Ci wyglądem. Mam banelkę od niedawna, ale mogę ją z czystym sumieniem polecić. Edited January 30, 2009 by fenrismarcin Quote Link to post Share on other sites
human Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 (edited) chciałbym zwrócic uwage ze w Franchi SAS 12 pisze ze dają 4 shell'e, a w Beneli natomias 1, a poza tym są inne firmy. Edited April 21, 2009 by human Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 spas to benelka z inną kolbę na 100%? W opisie jest trochę różnic, nie ma nawet słowa o strzelaniu 3 kulkami. Quote Link to post Share on other sites
aDIKo Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Jeśli sie nie mylę to może to ta sama strzelba http://www.gunnerairsoft.com/catalog/produ...roducts_id=1260 tylko pisze że ta na gunnerairsoft.com strzela 1 kulką ale też jest na shells ciekawe co nie :-P Quote Link to post Share on other sites
lope5r Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=LmHCouTj-E8 To nie strzela 3 kulkami jak benelli. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Co więcej (wczoraj ją macałem, a i na filmie widać) ma regulowanego HU. Prawdopodobnie jest to kolejna mutacja z rodizny Mossberga AGM'u, tylko z inną obudową. Jakoś Benelki z teleskopową kolbą nigdzie nie widziałem u nas - a szkoda. Quote Link to post Share on other sites
Ogniomistrz Posted December 25, 2009 Report Share Posted December 25, 2009 Tą samą strzelbe znalazłem na bron.pl tyle że za 100 zł Quote Link to post Share on other sites
HeadcrushCZ Posted January 3, 2010 Report Share Posted January 3, 2010 (edited) gwoli podsumowania - to nie żadne franchi sas 12, bo takowego czegoś nie ma w świecie żywych. Spas 12, Spas 15 - owszem. To co daje nam Zbrojownia od producenta Action Sport Games to jest "mieszaniec", tzn korpus benelli M3 super 90 z kolbą taktyczną, jaką zwykle posiada Benelli M4 super 90(m1014). Kiedyś pisałem do nich z ciekawości i przy okazji napisałem o tym, ale stwierdzili, że wiedzą, ale tak podaje producent i ich to nie obchodzi:P Benelli M4 Benelli M3 http://world.guns.ru/shotgun/sh19-e.htm zbrojownia oferuje nam coś co strzela 1 kulką, ma możliwość regulacji HU, posiada takie magi jak na standardzie TM, czyli właśnie shellsy. To co mamy w taiwangunie to Double eagle, kopia TM posiadająca stałego HU, 3 lufy wewnętrzne daje potrójną frajdę;P. Moje M3 jest w stanie R.I.P. , ale M4 zajęła jego miejsce i jestem z niej zadowolony, tylko trzeba kolbę dokręcić mocno długim śrubokrętem, bo przy przeładowaniu się luzuje. Pzdr:D PS: nie zauważyłem że na taiwangunie nie ma już M4 - teraz patrzyłem i mnie zdziwiło, jakiś czas temu weszła, a teraz znów jej nie ma... Edited January 3, 2010 by HeadcrushCZ Quote Link to post Share on other sites
Vetius Posted January 22, 2010 Report Share Posted January 22, 2010 Więc czy ktoś posiada tą tematyczną strzelbę? Quote Link to post Share on other sites
x0rysiu0x Posted March 3, 2010 Report Share Posted March 3, 2010 Czy ktoś może rozkręcał tą strzelbę? Ostatnio chciałem ją rozłożyć, ale w tej replice śrubki znajdują się pod spodem chwytu pistoletowego(2szt.)i na rączce przeładowania(2szt) i nie widzę tu możliwości, żeby go rozłożyć. :wink: Quote Link to post Share on other sites
GrimPilgrim Posted August 6, 2011 Report Share Posted August 6, 2011 Orientuje się ktoś czy ta rozsuwana kolba od SAS 12 ASGK jest kompatybilna z DE M56? Czy dało by się przełożyć tą składaną do repliki Double Eagle m56 AL? Czy montowanie chwytu pistoletowego jest takie samo? Jeśli ktoś wie to bardzo proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 5, 2012 Report Share Posted August 5, 2012 Sprawa przedstawia się następująco: Pod nazwą SAS 12 (cokolwiek miałaby znaczyć) i szyldem ASGDK rebrandowane są 2 repliki: SAS 12 Tactical (rozsuwana kolba) - rebrand repliki M183-A3 [GA] (strzela 1 kulką) SAS 12 z pełną kolbą - rebrand M56AL [DE] (strzela 3 kulkami) Obie repliki są dokładnie opisane w odpowiednich tematach na forum. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts