gall_anonim Posted April 15, 2010 Report Share Posted April 15, 2010 jakie magi polecacie do CM 0.40 bo się pogubiłem w tym temacie Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Zwierzu93, ale nie skróci to żywotności repliki? A teflonfix, pytałem kolegi gdzie się jeszcze robi, jak mi go robił na lufie, to mówił, że tylko na lufie... A gdzie Ty go zrobiłeś? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Jeszcze na głowicę cylindra, uszczelka dyszy i to chyba wszystko. Żywotność na m130 zmaleje o 1% - czyli wcale. Podniesie się za to kultura pracy ze względu na niejednolite zwoje sprężyny. Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Dzięki Ci o wielki zwierzu93 :) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Panowie, jak wygląda sprawa przerobienia ostrych magów na mid-capy ? Jest to możliwe w ogóle ? Czy magi od ostrej będą stabilnie siedziały w replice ? Dzięki za info :) Dzięki Ci o wielki zwierzu93 :) I znowu się czepiają mojej wagi ^^ sorry za OFFa. Quote Link to post Share on other sites
Tom92 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Pytanie troche nie na temat ale pewnie mi pomożecie. Ile magów od akm'a mieści sie w polskiej "lubawce" ? Z góry dzieki :) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 4 Quote Link to post Share on other sites
producent Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Mam do Was pytanie ;-) Istnieje jakaś możliwość zamontowania stałej kolby do CM.048S? Zależy mi na optyce i schowaniu większej baterii w kolbie. Obawiam się, że jedynym wyjściem jest zakup dolnej części body wraz ze stałą kolbą i miejscem na montaż szyny... Wolał bym tego uniknąć, więc proszę Was o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Nie musisz wymieniać kolby by mieć porządną baterię. rozwiązaniem jest lipol. Dobry lipol wytrzymuje 3-4 strzelaniny. Zmieścisz go pod deklem. Sprawa optyki - proste, kupujesz szynę boczną nawiercasz, montujesz i po sprawie. Z tymże odpada Ci możliwość składania kolby. Możesz też pokombinować z oszynowaniem zamiast drewna, dla kolimatora to będzie dobre, dla lunety już nie. Są też agenci, którzy do pokrywy montują małą szynę ris i tyle. W stałą kolbę nie zmieścisz porządnej baterii (chyba, że lipola) Ogniwa large są za duże - max 8.4v upchniesz - bezsens. Jeśli chcesz mieć jednak kolbę stałą - wymiana komory zamkowej jest konieczna. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 ponawiam pytanie: jakie midcapy lub lowcapy pasuja do cm 0.40? Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Jak na zdjęciu - na dole jest takie pole "Przeszukaj temat" wpisujesz tam magazynek i masz 2 strony samych wiadomości. Setna osoba co pyta się o magazynki. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 (edited) NAwet pół posta nie ma o cm 0.40 i midcapach do tego Edited April 17, 2010 by gall_anonim Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Moja rada: Wejdź na taiwana, w zakładkę magazynki. Wybierz podkategorię mid-cap a następnie kliknij na mida pasującego do AK i masz tam wypiskę do których replik pasuje. Jesteś cholernie leniwy. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 (edited) nie, jestem cholernie dokładny i nie chce kupić 10 magazynków które bedę musiał odesłać albo potem sprzedać bo nie będą dokładnie pasować. A taka inwestycja to około 400pln a mnie nie stać na błąd. PS na taiwangunie nie ma midcapów do ak74 PS2 Magazynki MAGa są nie rozbieralne więc nie wiem czy je kupować, natomiast P&J się zacinają. Nie wiem jak działają magi elementa, ale chyba też nie zaciekawie. Edited April 17, 2010 by gall_anonim Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Mam pytanie, czy aku mini będzie latał w kolbie od CM048M? Dziś na strzelance zdałem sobie z tego sprawę jak bardzo mnie to irytuje .. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Aku mini będzie latał w kolbie. Owiń np. gąbką i po problemie. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Lub owiń folią bąbelkowa. Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Czyli tak na dobrą sprawę large też się zmieści? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Tak na dobrą sprawę tak. Ale 7.2v. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 (edited) Pytanko. Jak dobrać się do styków? z jednej strony jest śruba i jest płytka już na wierzchu ale jej drugi koniec jest pod plastikiem zabezpieczonym w nie wiadomi mi sposób... Z góry dzięki. Edited April 18, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 NAwet pół posta nie ma o cm 0.40 i midcapach do tego Kolego ale jest wiele o tym, że to te same repliki - cm.04... tylko body inne. Będą pasować... Co do MAGÓW - mam w moim MP5 latają na boki - ale to jak chyba każde, ale podają dobrze ( oczywiście kulki muszą być normalne a nie kwadratowe pj). Mają już przebieg 10k i działają ok. Wystarczy tylko psikać co jakiś czas jakimś smarowidłem w sprayu. Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 (edited) Niedawno u krakmanów pojawiła się precka 455mm od guardera. Warto ją wziąć? edit: czy w tej serii cym dalej jest problem z odpadającą stopką? Edited April 18, 2010 by bykuasg Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Jeśli chodzi o AKM to dla twojej informacji. Stopka jest przykręcana 2 śrubami :). Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 (edited) W CM.028 też jest przykręcana dwoma śrubami tylko że już zgubiłem dwie stopki. Jedną od CM.028 a drugą od CM.022 Edited April 18, 2010 by bykuasg Quote Link to post Share on other sites
AdameKOSW Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Ale w AKMie trzeba te śrubki odkręcić by ściągnąć stopkę, a nie jak w Ak47 że wystarczy tylko zsunąć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts