bykuasg Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 w AK47 też trzeba odkręcać tyle że jest tak przymocowana że można i zdjąć na siłę. W końcu sama odpada.. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 (edited) Eh widzę że się nie dogadamy. Prosto i na temat ni hu hu żebyś ją zgubił. Jak zgubisz dam ci swojego akm. Musisz chyba całą kolbę lub całą replikę zgubić żebyś zgubił stopkę. Edited April 18, 2010 by Brzuski Quote Link to post Share on other sites
bykuasg Posted April 19, 2010 Report Share Posted April 19, 2010 (edited) ok, przekonałeś mnie :D edit: czy waga akma u krakmanów 2850g jest prawidłowa? w cm.040 podają 3185 a w cm.048 3290g Edited April 19, 2010 by bykuasg Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Pytani raczej retoryczne bykuasg :D Quote Link to post Share on other sites
chlor Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 (edited) Brzuski a ty w swoim AKMie co na allegro sprzedajesz http://www.allegro.pl/item1007552015_akm_c...5fps_ak_47.html wstawiłeś jakieś inne drewienka? Wyglądają dość ładnie. Przypominają mi te z AK74 CA. Pozdrawiam Chlor. Edited April 23, 2010 by chlor Quote Link to post Share on other sites
Simol Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Witam.Mam problem z moją cymką (0.36) z plastikowymi okładzinami otóż replika kupilem z przebiegiem 8k w pełnym stocku. Gdy replika do mnie trafiła odrazu poszedłem postrzelać i sie zdzwiłem ponieważ co 5-ta kulka leciała na 10-15m i spadała a reszta po 60m zdarzały się dziwne odchyły że kulka uderzała w tłumik dzwieku, więc postanowiłem przeczyścić lufe ale to nic nie pomogło dodam że strzelałem z 0,25g PJ. Po dłuższych przemyśleniach stwierdziłem że to wina gumki więc kupiłem gume SYSTEMY do tego precke 6,04 469mm równiez SYSTEMY i kulasy 0,25g Guardery od Krakmanów dodam ze kumpel zamowił ze mna to samo co ja do swojego AK cymy (0.36)drewno. Dzisiaj wszystko nam przyszło i zamontowaliśmy czesci do swoich AK odrazu poszliśmy wypróbować jak wszystko działa i co sie okazało moje AK strzela gorzej niż w stocku a u kumpla śmiga elegancko kulasy leca po lini jedna za drugą u mnie na 10-20m strzela ale zdarzaja się strzały na 70m,celność jest tragiczna kulki lecą w każda strone raz na dół póżniej w lewo,prawo i tak cały czas sam nie wiem co mam zrobić, już 5 razy dzisiaj rozkręcałem komore wymieniałem na stare gumki CYMY,PJ i nic ciągle to samo. Naprawde potrzebuje pomocy bo majówka się zbliza a ja mam niesprawna bron. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Masz tłumik dźwięku? Możliwe, że kulki się od niego odbijają. A sprawdzałeś na innych kulkach? Quote Link to post Share on other sites
skejtowy Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Wina leży zapewne w złym założeniu gumy i precki lub jest niedoszczelnione odpowiednio... Możesz też jeszcze spróbować na kulasach G&G :P Quote Link to post Share on other sites
Simol Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Co do szczelności to jest bdb. Teraz rozkreciłem wszystko i do lufy wpuściłem kulke guarderka i zablokowała sie odrazu wydmuchac tez sie nie dało i z ciekawości włozyłem PJ-tke ta przeleciała przez całą lufe.Stawiam że to wina kulek jutro sie okaże. Ej mam pytanko czy na majówce w bornym będzie jakiś sklep asg gdzie dostane dobre kulasy? Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 Odkręć tłumik i spróbuj postrzelać. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 (edited) Na majówce będzie gunfire na pewno. Odkręć tłumik oraz sprawdź, czy nie masz uszczerbionej dyszy. Dystanser wymień na zaśkę na kawałek izolacji od przewodu głośnikowego 1,5mm P.s. Brzuski na tej aukcji to na prawdę twój AKM ? Edited April 23, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Reset Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 P.s. Brzuski na tej aukcji to na prawdę twój AKM ? Skoro jest taka dobra to jaki jest powód sprzedaży ? Jeśli to ona Quote Link to post Share on other sites
Simol Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Na nowej gumce i lufie z tłumika nawet kulki nie wylatują wszystkie się odbijają o niego i tylko mat wytłumiający mi podarły. Co do dystansera to może wymienie dzisiaj i zobacze czy jest poprawa a dysza jak na moje oko jest calutka. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 wada gwintów albo tłumika. nie jest to możliwe, żeby nowa lufa kierowała kulki na tłumik. Zdejmij tłumik i sprawdź jak się sprawdza bez tłumika. Quote Link to post Share on other sites
Simol Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Już wszystko sie wyjaśniło teraz ak strzela wysmienicie z tłumikiem i bez jednak to była wada kulek. Przy zamowieniu u krakmanow dali mi troche gratisowych kulek 0,20g cymy takie po 200kulek paczuszki, wsypałem je do maga i na tych kulasach śmiga pieknie ale są troszke za lekkie. Naszczeście już po problemie dzięki za pomoc i nie polecam kupować kulek Guardera do precki. Quote Link to post Share on other sites
Technofilia Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 powiem tylko jedno na temat Cymki48. Oko cieszy niesamowicie a możliwości stokowe wielkie. Naprawdę daje rade a pomiar na chrono daje stabilne 400fps. polecam tą giwerkę każdemu i gwarantuję satysfakcję. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Technofilia, coś słaby wynik na chrono masz. O cymkach już wiem wiele, a jeszcze więcej grzebałem :) Egzemplarze, które w stoku mierzyłem miały od 415 do 465 fps jakoś. Mój się plasował na 430 fps w stocku. Teraz kilka FPS więcej :) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 (edited) Do użytkowników lipoli. Czy wam przy strzelaniu też grzeje sie silnik? Chyba nie ma nigdzie przebicia ani zwarcia bo chyba zaczeły by sie grzać kable a grzeje sie tylko silnik. Edited April 24, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Zrób regulację silnika. Mój stoskowy silnik nie wytrzymał na lipolu 11.1 35c 2200mah więcej niż 30000 strzałów na m150. Teraz wstawiłem golden eagle JG i mam luz. Silnik nie powinien się grzać jakoś znacząco. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Bo ten po 20 strzałach jest po prostu ciepły. Na stokowej batce tego nie mam, czyli ze odkręcić trochę silnik? Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 (edited) Spróbuj z regulacją silnika pokombinować. po takiej seryjce silnik nie powinien nic odczuć. Jaki lipol? Edited April 24, 2010 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Turnigy 2200 20-30c. Kable są 1,5mm2, nie wiem czy nie ma gdzieś zwarcia z body ale chyba nie. Jak wącham teraz silnik to śmierdzi spalenizną. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 silnik o wyczyszczenia / wymiany. Komutator przepalony. Jak zmieniać - proponuję silnik PJ. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 (edited) Strzeliłem z zdjętym chwytem, pojawiły sie iskry na górze silnika ( w środku, nie przy stykach) nie wiem czy tak ma być. Oprócz spalenizny silnik nie wydaje sie słaby bo i reakcja i rof jest konkretny. Masz jakieś domysły dlaczego mógł sie przykopcić? Lutowałem kable do silnika na kwas wiec może to jest powód spalenizny, po pierwszych strzałach pojawił sie dymek z tego kwasu (specyficzny zapaszek) Edited April 24, 2010 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
Trykulec Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 przerobiony cm040 :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts