Sveter121 Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Ja pozwolę sobie wspomnieć starego, dobrego Half Life 2. Nie jest realistyczny ze względu np. wrogów (zmutowane potworki czy coś) ale fizykę miał bardzo dobrą... a jeszcze jak na tamte czasy... Quote Link to post Share on other sites
Euzebi Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 RedOrchestra : Grałem w wiele gier, ale co jak co bardziej realistycznej nie widziałem. Wymiana gorącej lufy w MG42/34, pociski smugowe, nakładanie bagnetu, konieczność przeładowania zamka kolejnym kliknięciem w klawisz myszki po każdym strzale z Kar98k i Mosina, ,,Shell schock,,, artyleria, ogrom pojazdów. W każdym pojeździe możesz pełnić inna funkcję do wyboru, dowódca, strzelec KM, kierowca. Możesz wychylać się z czołgu, patrzeć przez wizjery, oglądać czołg od środka po prostu miodzio. No i klimat, siedzisz w okopie, masz Panzerfausta 60, Kar98 a na przeciw Ciebie T34 i pełno czerwonoarmistów...mmm zaraza idę pograć :P Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 co do Flashpointa i Armedassault to napisze jedno -gra dla jednego gracza jest tylko dodatkiem do multiplayer kto nie grał ten napisze że obie są daremne :P Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Nie było mi nigdy dane zagrać w multi, a mimo to i tak twierdzę ze OFP to najlepsza gra wszechczasów :) Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Chyba po Jagged Alliance 2 :-P Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 JA2 to przeżytek. A realizmem to on nie grzeszy (choć gra się sympatycznie). Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Przeżytek? Nie! Że nie grzeszy realizmem? No owszem nie grzeszy, ale gra się świetnie. A tak na marginesie, to w zasadzie żartowałem. Mnie tam Flashpoint i Arma nie pochodzą ze względu na cały system sterowania, ale co kto lubi. Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 RedOrchestra : Grałem w wiele gier, ale co jak co bardziej realistycznej nie widziałem. Wymiana gorącej lufy w MG42/34, pociski smugowe, nakładanie bagnetu, konieczność przeładowania zamka kolejnym kliknięciem w klawisz myszki po każdym strzale z Kar98k i Mosina, ,,Shell schock,,, artyleria, ogrom pojazdów. W każdym pojeździe możesz pełnić inna funkcję do wyboru, dowódca, strzelec KM, kierowca. Możesz wychylać się z czołgu, patrzeć przez wizjery, oglądać czołg od środka po prostu miodzio. No i klimat, siedzisz w okopie, masz Panzerfausta 60, Kar98 a na przeciw Ciebie T34 i pełno czerwonoarmistów...mmm zaraza idę pograć :P Ale mi smaku narobiłeś chyba to kupie/ściągnę, bo akurat nie mam w co grać. Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 O ile znajdziesz zadowalający serwer, bo wieki minęły odkąd RO wyszła jako standalone, a boty to wciąż najwięksi debile jakich widziałem wśród AI. Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Niestety raczej nie będę miał innej możliwości jak granie na botach, bo mój internet pozwala mi tylko na siedzenie na stronach (taki już urok Orange Freedom :wink: ) Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Eee tam gadasz... Ja miałem to coś(orange) przez jakiś czas i bez problemu działał np. FP, czy BF2 Multi... Fakt... Lagów było sporo, ale dało się wyrobić. Quote Link to post Share on other sites
Nanteris Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Ostatnio po prawie roku grania w Company of Heroes odkryłem na nowo grę Faces of War i szczęka mi opadła... odwzorowanie pola bity , balistyki i system zniszczeć po prostu powalana kolana :twisted: ! Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Cywilizacja jedyneczka. Jak się człowiek nudzi w domu lub robocie, to ma tak ze 3-4 dni wycięte z życiorysu ;) Chyba nic lepszego w dziedzinie "symulacji rozwoju cywilizacyjnego" od dzieł Sida Meyera nie wymyślono. Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Możecie polecić coś w co da się drac w okienku, na słabym sprzęcie? Na ciężkie spotkania w robocie się przyda :) Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 FreeCiv :D Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Podziękował :) Ściągnie wieczorem i jutro obada :) Quote Link to post Share on other sites
Daldek Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 (edited) Możecie polecić coś w co da się drac w okienku, na słabym sprzęcie? Na ciężkie spotkania w robocie się przyda :) Operation Flashpoint - 1 celna kula - 1 śmierć :twisted: Gra pójdzie na każdym PC. P.S. W tym roku wychodzi (latem) ArmA 2 (dobrze napisałem?) i OPF 2 Dragon Rising :D Edited April 13, 2009 by Daldek Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Ja ostanio odswiezyłem Silen Storm - pomijając Pancerkliny, to gra ma bardzo fajną fizykę. Pociski rykoszetują, przechodząc przez np deski zmieniają trajektorię, czasem zadrza się że pocisk przechodzi przez ciało czysto, a potem lecąc wolniej trafia obok stojącą osobę za wiecej "damageu" ;-) Quote Link to post Share on other sites
Szczep Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Arma z modami ACE lub xam 1.6. Kto widział ten wie. Kto nie widział powinien zobaczyć. Nie ma drugiej gry z takim realizmem. Smaczki typu mylenie pocisków przez flary, zachowanie śmigłowca po uszkodzeniu tylnego wirnika, zadyszka postaci po sprincie z za dużym obciążeniem [az do utraty przytomności], wykrwawianie, realistyczna balistyka pocisków i MASA innych... http://www.youtube.com/watch?v=Lbsf1rSz8RQ Quote Link to post Share on other sites
human Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Może Elite Warriors Vietnam? Świetne jest w tej grze chowanie sie po krzaczorach. (Jak było wybaczcie). Quote Link to post Share on other sites
Paniszer Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Nie wiem czy było ja gram 2 lata i mi się nie znudziło True Combat : Elite ^^ polecam Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Human, mógł byś rozwinąć? Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 (edited) Ja od siebie polecam Full Spectrum Warrior. Zainwestowałem 20 zł w ciemno w empiku. Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że to coś w stylu fpp rts. Gra się super. Długie wymiany ognia, flankowanie...Brak osłony przed ostrzałem = pewna śmierć. Ale jak cudownie, kiedy można posłać kogoś, by rannego odciągnął, oczywiście przyciskając wroga długaśną serią z MG. No i to w końcu jedna z gier, gdzie przed snajperem można poczuć prawdziwy respekt ;) Multi jakoś nie udało mi się zagrać. Jednak gamespy i inne wynalazki to zło :( Po sieci natomiast. Szczególnie coop: alpha i bravo z kumplem na stancji. Miód malina. Realia - klimaty wschodnie - bardzo na czasie. Szczerze polecam. EDIT: dorzucam Edited April 25, 2009 by krissnt Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Ale z kolejnymi misjami, FSW zbyt schematyczny robi się... Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 26, 2009 Report Share Posted April 26, 2009 Obejrzałem filmik i najbardziej odrzuciło mnie to, jak po trafieniu odrzuca żołnierza xD Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts