Dziabacz Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 Czy wie ktoś z was, w którym polskim sklepie z asortymentem ASG można nabyć łącznik magazynków do P90? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 A z tego co widziałem na fotce, to łatwiej i szybciej + oczywiście taniej będzie spłodzić samemu ;-). Kawałek pleksy + dwie długie śruby 5-tki + 2 nakrętki, razem koszt może ze 3 zety ;-). Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Nie wyobrażam sobie przenoszenia gdzieś na oporządzeniu tak spiętych magów przecież to będzie prawie 0.5 m . Jedyny sens jak dla mnie to spięte 2 hicapy . Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Nie wyobrażam sobie przenoszenia gdzieś na oporządzeniu tak spiętych magów przecież to będzie prawie 0.5 m . Chyba w kołczanie na plecach :) IMHO opłaca sie tak spiąć pierwsze dwa magazynki, któryc nie przenosi się w oporządzeniu, tylko w replice. Zużywasz obydwa -> wrzucasz je do worka i sięgasz po pojedyncze. Sam łącznik można łatwo zrobić samemu, tak jak pisze Tuksiak, natomiast tego "firmowego" w żadnym polski sklepie jeszcze nie widziałem. Quote Link to post Share on other sites
Dziabacz Posted March 2, 2009 Author Report Share Posted March 2, 2009 Potrzebuję tego, ponieważ narazie nie kupuję oporządzenia i ładownic i postanowiłem złączyć 2 magi. @Tuksiak: Możesz to dokładniej opisać? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 A co tu opisywać? Dwa prostokątne kawałki pleksy, w każdym na osi symetrii dwa otworki o średnicy odpowiadającej średnicy śrubek, dwie śruby z nakrętkami o długości większej ze 2-3mm od szerokości maga + 2 * szerokość pleksy. I nie mów, że trzeba Ci to narysować ;-). Quote Link to post Share on other sites
rain Posted March 2, 2009 Report Share Posted March 2, 2009 Chybiony pomysł. Gdyby miały jakiś system szybkiego rozłączania / łączenia to miałoby rację bytu. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 http://www.wmasg.pl/fotki/news/1208/2.jpg Tym z ProArmsa też to powiedz ;-). Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Skleiłem dzisiaj magi, żeby zobaczyć, jakby to wyglądało i działało...wniosek taki, że ma to coś zastosowanie tylko w wersji tr, bo w wersji z koli magazynki złączone w ten sposób praktycznie uniemożliwiają korzystanie z kolimatora. Także jak ktoś ma wersję z koli to musi sobie odpuścić(co nie jest wielkim wyrzeczeniem). Quote Link to post Share on other sites
rain Posted March 5, 2009 Report Share Posted March 5, 2009 Ja już od dawna biegam z magami połączonymi kontraktową taśmą klejącą, patent jak najbardziej ok, ale po wypsztykaniu się nie ma gdzie tego schować. Dlatego przydałby się jakiś szybkorozłączalny klips. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts