REMOV Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 ... jak radzą sobie chłopaki z 1.PSK Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 a zwrociliscie uwage na cos jeszcze? Bieniek nie ma broni a US-generalowie - kazdy ma pistolet... Quote Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 Hmmm ten drewniany jak mniemam foregrip (drugi Beryl od lewej :)) to nie jest przypadkiem z jakiegoś kbk AK? Bo przy AK widziałem taki identyko - tak samo wyprofilowany itd. Teraz pytanie, czy zdobyczny czy może pochodzi z jakiś starych polskich AK. I teraz pytanko - moze mi ktos powiedzieć z czego zrobiony jest ten foregrip na dolnym zdjęciu? Bo nie wygląda to na firmowy, to pewne, ale też zrobiony jest solidnie więc to chyba nie prowizorka... Anyway, nasi wygladają bardzo profesjonalnie (i jak pokazują ostatnie doniesienia z Iraku - walczą równie profesjonalnie), tak trzymać :] Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 Hmmm ten drewniany jak mniemam foregrip (drugi Beryl od lewej :)) to nie jest przypadkiem z jakiegoś kbk AK? Bo przy AK widziałem taki identyko - tak samo wyprofilowany itd.Teraz pytanie, czy zdobyczny czy może pochodzi z jakiś starych polskich AK. na pewno nie nasz, AFAIR rumuskie AK mialy przedni chwyt I teraz pytanko - moze mi ktos powiedzieć z czego zrobiony jest ten foregrip na dolnym zdjęciu? Bo nie wygląda to na firmowy, to pewne, ale też zrobiony jest solidnie więc to chyba nie prowizorka... fachowo jka fachowo dla mnie to wyglada na drewniany kolek z obejma z blachy przykrecony do loza :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 Na ile orientuję się z fotografii zamieszczonych w gazetach codziennych, to tego typu chwyty miały AK powstańców irackich. Nie znam się zbyt dobrze na konstrukcji AK, ale to łoże to chyba się da zdjąć i przełożyć (ewentualnie dokonując lekkich przeróbek). Zdjęć powstańców nie podam, bo nie znajdę teraz - ale zdaje się, że to była "Wyborcza" sprzed dwóch czy trzech dni. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Tie Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 Oprócz drewnianego kołka jest jeszcze latarka ;) Quote Link to post Share on other sites
kris3k Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 a zwrociliscie uwage na cos jeszcze?Bieniek nie ma broni a US-generalowie - kazdy ma pistolet... Widac, kto ma wieksze zaufanie do swoich ludzi... :wink: Quote Link to post Share on other sites
Zjawa Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 nie pomylcie montazu tej raczki z montazem latarki :wink: Quote Link to post Share on other sites
Edo Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 Na ile orientuję się z fotografii zamieszczonych w gazetach codziennych, to tego typu chwyty miały AK powstańców irackich. Przed rozpoczęciem ostatniej wojny w Iraku, pisma publikowały mnóstwo zdjęć Irakijczyków z kałachami. Średnio co 5-ty AK był właśnie rumuński, z ową rączką. Quote Link to post Share on other sites
Gorbacz Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 Te rumuńskie kałasze to AIM-y - http://kalashnikov.guns.ru/models/ka234.html Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted April 13, 2004 Report Share Posted April 13, 2004 REMOV, nie masz wiecej fotek polakow z iraku ?? bo amerykanow mam od h...a :P Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted April 13, 2004 Author Report Share Posted April 13, 2004 REMOV, nie masz wiecej fotek polakow z iraku ?? bo amerykanow mam od h...a :PZerknij TUTAJ. Quote Link to post Share on other sites
kris3k Posted April 13, 2004 Report Share Posted April 13, 2004 Co do Polakow w Iraq, polecam watek na forum militaryphotos.net Niestety nie moge teraz znalezc tego watku, moze REMOV pomoze :) Pozdrawiam Kris Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted April 13, 2004 Report Share Posted April 13, 2004 ooooooooooooooooooo dziekuje :D Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted April 13, 2004 Report Share Posted April 13, 2004 jesli kots jeszcze ma jakies linki z polskimi soldierami to bardzo bym prosil :D (oprocz militaryphotos) :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts