Funky Scorch Posted November 17, 2014 Report Share Posted November 17, 2014 To Mechanixy Padded Palm, stary model. Ja do hakasi używam zawieszenia 1/2 pkt. Orkana - bardzo polecam. Oprócz tego używają różnie, oryginalne HK, Miwo, Magpullowe. Quote Link to post Share on other sites
Terry Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Przeszukałem temat ale nie natrafiłem na informację. Oprócz plecaków medycznych i mniejszych, 20 litrowych wszelakich, jakich plecaków większych tj. w granicach mniej więcej 60l 70l używają nasi dzielni komandosi ? Ewentualnie proszę o zidentyfikowanie plecaków z tej galerii Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 Eberlestock g4, Karrimor Sabre, Wisport Raccoon. Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted November 19, 2014 Report Share Posted November 19, 2014 ZPG używali kiedyś. Pytanie odnośnie szelek. Czy szelki ST-3 w panterze leśnej nadają się do reko z okresu 2010-2014? Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted November 22, 2014 Report Share Posted November 22, 2014 (edited) Nie znalazłem fotek by było widać szelki jakie teraz są używane. Edited November 22, 2014 by blysk Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Na MP.necie kolega-Macedończyk pyta, co to za plecak. Sądząc ze zdjęcia, robiono je operatorom JWK, może tu ktoś odpowie? http://imagizer.imag...3/4512/znd5.jpg Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Na moje oko: http://miwomilitary.pl/?p=8.1509.PLECAK-MEDYCZNY- Quote Link to post Share on other sites
ChuckNorek Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 Dokładnie, jak dla mnie to też plecak medyczny od Lublinieckiego Miwo. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted November 27, 2014 Report Share Posted November 27, 2014 (edited) O, fakt. Patrzyłem na oba Miwo, ale jakoś uciekła mi ta klapka z języczkiem. Piękne dzięki!! Edited November 27, 2014 by Okruch Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted December 23, 2014 Report Share Posted December 23, 2014 Projekt JWK i grupy rekonstrukcyjnej: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 5, 2015 Report Share Posted January 5, 2015 AVON FM53 w akcji :) Quote Link to post Share on other sites
Kleju Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 (edited) jak i HK416A5 z 10'. Edited January 6, 2015 by Kleju Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 31, 2015 Report Share Posted January 31, 2015 Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Wiadomo coś na temat tłumików do broni głównej? Firma? Odpowiednik airsoftowy? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 B&T Rotex. Na specshopie były kopie. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Witam, postanowiłem zebrać sie i zrobić stylizację, a następnie idealną rekonstrukcję 1 PSK w okresie 2006-2007 - taktyka zielona, przed tym jak został przeniesiony pod dowódctwo wojsk specjalnych. 1.Czy nosili bordowe berety ? Jeżeli tak, to czy mieli jakies proporczyki ? 2.Jakie nosili mundury w panterze leśnej, prototypy wz.2010, stare wz.93, czy cos produkcji miwo/currahee? 3. Czy posiada ktoś jakies zdjęcia, ewentualnie linki do galerii 1 PSK, jako wzór do reko? 4 Czy używali już słuchawek aktywnych liberator II ? Próbowałem sam znaleść cos, lecz niestety wiekszość to JWK. Jeżeli temat był gdzies poruszony na forum to bardzo prosze o link. Pozdrawiam, McFly ! Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 1. Do zielonej raczej nie zakładają beretów ;) 2. Standardowy ripstop i miwo praszka w panterze. 3. Znajdziesz w google. 4. Wtedy do zielonej nie używali słuchawek aktywnych. Quote Link to post Share on other sites
McFly Posted February 18, 2015 Report Share Posted February 18, 2015 Wiem ze w zielonej nie nosili beretów. Pytam ogolnie o berety jakie mieli, bo wiem ze teraz wojska specjalne maja te zielone. :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 19, 2015 Report Share Posted February 19, 2015 Zajęło to 15 sekund... Quote Link to post Share on other sites
blysk Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 (edited) Panowie z JWK nie używali/używają bandolierów na magazynki do HK? Jeśli nie, to czy te ładownice są odpowiednie, do rekonstruowania ich sprzętu do działań w terenach leśnych? http://www.miwo-mili...nki-do-M-16-M-4 http://www.miwo-mili...nki-do-M-16-M-4 Po zdjęciach nie jestem w stanie wywnioskować z których korzystają, po za tym że są wykonane z poliestru. Edited February 21, 2015 by blysk Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted February 21, 2015 Report Share Posted February 21, 2015 (edited) W skrócie, tezaki i ładownice na klamrę mieszczące po 2-3 magazynki. Wersje kolorystyczne widać u góry. Do tego fastmagi. Edited February 21, 2015 by Pawelo Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Nieco zmienię temat: przeleciałem w ostatnich dniach trochę przedA-TACSowych zdjęć i chyba na żadnym nie zauważyłem apteczki. Mam podejrzenia, że żołnierze z bardziej rozbudowanym pasem gdzieś tam je chowają, ale gros z nich ma na pasie jeno krótką i amunicję. A na JPC apteczek nie widać. Nie noszą ich? Przegapiłem? Czy są w mi nieznanym rozwiązaniu powkładane? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Drugi od prawej, na tyłku :) Pierwszy z lewej, na tyłku :) Pozostali być może upychają pakiety IFAK po tych kieszeniach cargo :) Ewentualnie nie noszą ich przy pokazach/ćwiczeniach (przy czym to dosyć ryzykowna teza). Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 (edited) Ciekaw jestem. :icon_smile: Bo na razie na ośmiu (no dobra, siedmiu i pół :icon_wink:) żołnierzy, widoczną apteczkę ma dwóch. ;-) Swoją drogą, co to za plecak na drugim zdjęciu u żołnierza całkiem po prawej? Edited February 28, 2015 by shardac Quote Link to post Share on other sites
Funky Scorch Posted February 28, 2015 Report Share Posted February 28, 2015 Plecak to Wisport Sparrow 16 ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts