Bober00 Posted February 11, 2019 Report Share Posted February 11, 2019 Galeria z pieskami. Pytanie - ostatnia fotka, co to za plecak? Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted May 6, 2019 Report Share Posted May 6, 2019 Z defilady Quote Link to post Share on other sites
Trela Posted June 6, 2019 Report Share Posted June 6, 2019 Cześć, chciałbym złożyć/dokończyć moją sylwetkę DA 2015. Ważne jest dla mnie, żeby nie robić głupich błędów, być bardziej reko niż stylizacja i przy tym, żeby całość była możliwie jak najprostsza (tzn. żebym dopiero później mógł rozbudowywać ją o "smaczki". Chciałbym ją ogólnie skonsultować plus mam parę pytań: 1linia Buty LOWA Zephyr MID TF Coyote Spodnie Currahee Combat GR-W Combat shirt Currahee Combat Shirt MultiCam Mundur całoroczny 15/DWS Pasek Goretex 128/MON Softshell Buff NFM GARM FR Neckgaiter Czapka Rękawice Mechanix M-Pact Coyote zegarek stuptuty 45/DWS Pytania: Pasek - chciałbym, żeby był to najprostszy pasek na rzep, bądź inny lekki i nie zawadzający o główny pas. Myślę o Miwo L pasku z przelotką, albo pasku do wz.2010 - czy są ok (szczególnie ten pierwszy)? Softshell - widzę u USSE na zdjęciach głównie troopera w alpha green. Skąd ten wybór? Czy to będzie dobra kurtka? Czy inne kolory też wchodzą w rachubę? Czapka - w ogóle jakieś są używane, np. pod hełm? Czy tylko kominiarki i buffy? Zegarek - słyszałem, że Luminoxy. Jeżeli tak to jaki konkretnie model? 2linia hełm Fast ballistic tan gogle ESS NVG coyote Latarka Marker ACR MS 2000 Fasunek Fast Poduszki Fast Pytania: Latarka - czy jest jakaś latarka używana na hełm z niebieskim światłem pod tą sylwetkę? Na czym na faście mocować Marker? Czy do fasta używa się zestawu na hełmowego elvis od praszki? Widzę go na MSA TC3002 ale na fastach już nie. I właśnie jeżeli to jak zabezpieczyć gogle poza przypadkowym spadnięciem (poza oczywiście trytytkami ) Kamizelka Currahee LP Hydracja Modułowy plecak na hydratację Currahee Ładownica na radio Kieszeń na radio harris miwo lubliniec Kieszeń na granaty Na 2flash bang Miwo L Kieszeń admin Admin dla jtac Miwo L Pas Rescue Belt Twardy Miwo Lubliniec Coyote Pas zewnętrzny Pas operacyjny plus IFAK MED QR Janysport Pokrowiec multitool pokrowiec leatherman coyote ładownica CQB Miwo L CQB Ładownica CQB fastmag Kabura IwoHest glock17 worek zrzutowy Miwo L mocny Ładownica pistoletowa fastmag Pytania: Czy pas operacyjny plus jest akceptowany? W tym przedziale czasu? Szukam otwartej łądownicy pistoletowej i karabinowej na jeden magazynek. Czy ITW nexus to jedyny wybór? 3 Linia Plecak Plecak MAŁY miwo lubliniec Broń główna Hk416 10.4 HK416 TM RS Tłumik B&T Rotex IIIa compact Kolimator Eotech XPS Magnifier Latarka Montaż latarki DBAL-A2 DBAL-A2 G&P Okładziny Manta rails Magwell Arredondo Zawieszenie Uchwyt zawieszenia Magpul RSA Uchwyt zawieszenia Magpul ASAP Pytania: Jaka wersja XPSa? 3-0? Jakie latarki z włącznikiem żelowym będą dobre na ten okres? Z zawieszeń to czy tylko Orkan wchodzi w rachubę? Broń zapasowa Pistolet Glock17 TM Jestem mega wdzięczny za każdą rozwikłaną wątpliwość. Na razie mam sporo pytań, na które zdjęcia nie dają jednoznacznej odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted December 15, 2019 Report Share Posted December 15, 2019 Siema, pomożecie w dokończeniu rozpiski? Jako źródło użyłem kilku fotek znalezionych w sieci, w sumie Lublińca dotyczyła jedna czy dwie fotki. Do tego kilka informacji od USSE.PL Do tego fotki ze Special Ops 2/2013 i któregoś tam jeszcze dot. Lublińca, gdzie widać, że kamizelka NFMu używana jest równolegle do (bodajże) SIOUX QR lub TF-50 od MIWO, stąd pewne odniesienia do sprzętu noszonego razem z tymi kamizelkami wg opisu. Do działań "leśnych" mam zamiar używać samej kamizelki, gdzie krótka będzie w jednej z przegród panelu z ładownicami pod pachą prawą. Do działań "miejskich" dojdzie pas z kaburą i panelem. KIT LIST: Głowa: MSA 3002 - replika MICHa 2002 TCI Liberator - replika by Z-Tactical ESS Crossbow - oryginał (+ ew ESS NVG - oryginał dla bajeru) MS-2000 - replika jakaś Do zielonej - bonnie hat od MIWO L z siatką Tułów: NFM Grizzly - oryginał Panel z 7dmioma ładownicami NFM - oryginał Ładownica na radio NFM - oryginał Apteczka - MIWO L Ładownice na krótką - MIWO L Pokrowiec na hydro - MIWO L Główna: HK 416D10RS - replika GFG12 od GFC ze standardową kolbą lub zmianą na kopię Magpul CTR/MOE (ew zmiana na 14,5") Kolimator Eotech XPS3 / Elcan Spectre / ACOG z minikoli - jakaś replika AN/PEQ 15A - replika G&P Surefire M952V - replika Elementa Chwyt KAC lub RVG - replika Tłumik Rotex - replika Boczna: Glock 17 - replika od Army Pas: Używam 2-rzędowego, pasa w kolorze czarnym z szelkami od kolegi ze SPAPu (wymiana na PT 2/pas operacyjny z szelkami od MIWO L w olivce?) Kabura BHI Serpa CQC na panelu udowym - oryginał (preferuje Serpę od Safarki, idę na pewien kompromis) Panel udowy - docelowe miejsce na apteczkę Inne: Radio Baofeng schowany w replice AN/PRC-152 Rękawice Mechanix MPact2 Kominiarka w olivce Mundur: Komplet DWS w Suezie (+ combat DWSowski na lato) Plecak: Whisport Whistler - coś innego się nada? Potrzebuje pomocy przy doborze repliki hełmu, pasa i pytanie czy MIWO L jest dobrym uzupełnieniem szpeju na kamizelce NFM. Kwestia też plecaka. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 Niech Cię ręka boska broni przed zakupem PT2... :D SERPA to też nie jest najszczęśliwsza kabura - wyleczyłem się z niej już dawno, jej 'fajność' pokazuje swoje prawdziwe oblicze jak trzymasz w niej broń palną :D Od biedy to MIWO może być, przy czym szukaj raczej fantów, które były szyte pod przetargi DWS (a mają ich kilka w ofercie). No i zasadnicze pytanie: który ZB Cię interesuje? Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted December 16, 2019 Report Share Posted December 16, 2019 Hahah, no miałem już kiedyś PT2 i nie byłem zadowolony, dlatego chętnie zostałbym przy tym co mam. Sprawdzony w boju przynajmniej ;) No Serpa jak Serpa, albo lubisz albo nie. Znam jej "dolegliwość" i panuje nad nią ;) Ok, poszukam zamówień pod przetargi, powinny gdzieś wisieć w sieci. A co do ZB to na tamte lata za bardzo nie wiem który to który i czym się różniły wtedy Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted February 7, 2020 Report Share Posted February 7, 2020 Panowie potrzebuje pomocy w identyfikacji sprzętu: kabury montaże pod NVG chwyt z latarką u drugiego żołnierza od lewej Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 7, 2020 Report Share Posted February 7, 2020 1. http://airsoftbuilds.blogspot.com/2014/11/anpvs-21-mounts.html 2. https://www.fab-defense.com/en/category-combined-foregrips-flashlight-mounts/id-25/integrated-foregrip-light-holder.html lub https://www.israeldefensestore.com/tactical/accessories-optics/flashlights-mounts-2/caa-tactical-fga-tc1-front-arm-vertical-grip-combined-with-flashlight-adaptor-tc1-flashlight.html lub https://www.ebairsoft.com/dytacs-multipurpose-flashlight-mount-multicam-p-3880.html (i inne chinole) 3. https://jarmix-militaria.pl/kabury-udowe-cordura/kabura-taktyczna-do-glock-17-cordura-z-opcja-na-pas-i-szelki-oliwkowa?from=listing&campaign-id=19 (?) Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted February 7, 2020 Report Share Posted February 7, 2020 Jak zawsze konkretnie! Dzięki! ps. wiszę Ci już chyba cały sześciopak :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts