corpo Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Witam serdecznie, jestem w trakcie wymiany baterii i wpadlem na dwie pozycje ktore rozważam, mianowicie : Bateria Sanyo 12 V 3300 mAh w cenie 220 zł http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=584 lub Bateria Kan 12 V 3000 mAh w cenie 220 zł http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3468 Cena dokladnie ta sama, pojemnosc praktycznie bez roznicy, jednak ktory z producentow jest lepszy, prosilbym o wypowiedzenie sie osob ktore mialy do czynienia z tymi producentami. Zwrocilem uwagę na te konkretne baterie ze względu posiadania sr16 ze stała kolbą, do której wlasnie obie sie mieszczą. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Bierz Sanyo. Jest na ogniwach RC i daje w pizdu powera. Ja mam taką tylko, że NiCD i reakcja spustu jest niesamowita [mam tylko semi przy springu M140]. Ja stoję murem za Sanyo. Quote Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Tylko i wyłącznie Sanyo, ma niższą rezystancje wewnętrzną. KAN do był raczej HIT minionych lat. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 8,4V KAN 1800mAh nie był w stanie uciągnąć u kumpla sprężyny M100 na stockowym EG700 Marui na MOSFEcie. Replika na 100% była dobrze poskładana. Tyle w kwestii KANów. SANYO ONLY!! ;) Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 SANYO, ale po co ci aż 12v? JAką masz sprężynę? Albo ogólnie - jaką replikę. Quote Link to post Share on other sites
corpo Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 (edited) Replika, ciezko powiedziec co to, po ilosci modyfikacji wygladu jestem w stanie powiedziec tylko ze podstawa bylo sr - 16 : >. Szkielet cnc "czerwony" z ebaybanned, bebechy full tune up kit guardera sp150, spring 150, silnik guarder mocowy. To tak w skrocie. Narazie replika osiaga jakies 530 fps. W kazdym razie po zmianie tloka bebechy spokojnie trzymaja sie na m170 m190 guardera. Dlatego potrzebuje 12v. Nie tyle co dla rofa, ale reakcji szybkiej na spust. Edited April 5, 2009 by corpo Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Corpo na tych zębatach nie osiągniesz rewelacyjnej reakcji na spust ;) jakbyś wpadł na browara kiedyś to byś się o tym dowiedział ;P Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Powietrze Ci zdrowo ucieka :F Ja na M140 z borkiem mam 520fps. Mam to Sanyo 12V RC NiCD i reakcja na stockowych zębatach JG jest niewyobrażalna. Polecam. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted April 25, 2009 Report Share Posted April 25, 2009 Na stokowym przełożeniu zębów tak. Na ITU będzie dużo gorsza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts