Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Zmniejszenie mocy pistoletu

Recommended Posts

autorowi chodzi o zmniejszenie mocy i aby było ok 300fps na 0.2g

Dokładnie. W sumie w temacie strzeliłem byka, powinno być energia kinetyczna kulki. Po po 1 moc jest określeniem błędnym w odniesieniu do tematu dyskusji a po 2 jak widać nie wszyscy rozumieją o co mi chodzi :roll:

Edited by MAJOR762

Czlowiekiem ktory zrobil cos takiego w praktyce byl na pewno Dundee. Teraz troche ciezko sie do niego dodzwonic, wiec streszcze to, co zrozumialem z jego opisu.

Dundee kupil UZI Mini KWC, ktorego moc uznal za zbyt wysoka do zabawy i postanowil zrobic downgrade. Uzyl cienkiego drutu, ktory owinal wokol ktoregos elementu zaworu w magazynku. Jak zrozumialem, dalo to podobny efekt co podkladka pod sprezyne przy "tuningu" sprezyn - mozna by tez pewnie wlozyc mocniejsza sprezyne w zawor, ale nawet nie wiem, czy te zawory da sie rozlozyc. Efekt ma byc taki, ze zawor otwiera sie na krocej, bo jest mocniej trzymany przez sprezyne.

Nie wiem, czy dokladnie to oddalem. Staralem sie to zrozumiec, bo sam o tym myslalem. Niestety, nie moge dostac w Polsce magazynkow do tego UZI, a moj jedyny po prostu sie zapiekl od nieuzywania i nie dziala, wiec nie ruszalem juz tego projektu.

Pozdrawiam

Kret

• Create New...