Poli Tukasi Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Natknąłem się w sieci na coś takiego i nie bardzo potrafię określić co to jest: http://www.israeli-weapons.com/store/laser...mounts/p146.jpg Wyraźnie widać że to jakaś modyfikacje któregoś z modeli rodziny AK. A ja nawet nie potrafię stwierdzić jakim nabojem to może strzelać. Kolanko gazowe jak AK47, tłumik płomienia jak AK74 szyny TDI i kolbę od Mki można pominąć, ale ten magazynek zbija z tropu, a w ogóle to wygląda jak by strzelało jakimś małym kalibrem (patrz suwadło), komora zamkowa też dziwnie wygląda. Może to jakaś cywilna wersja, może wiatrówka lub nawet niestrzelająca replika?? Co o tym myślicie?? Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Konkretny kustomik O_O Quote Link to post Share on other sites
7.62 Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 Co o tym myślicie?? Że to brzydkie jak noc listopadowa. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 7, 2009 Report Share Posted April 7, 2009 A co to ma być? Są kraje, gdzie ludzie składają sobie broń jak my AEGi. Bo można. To i ktoś sobie złożył takiego Kałacha. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) Teoretycznie do broni da się wszystko przyczepić, więc przyglądając się konkretnemu modelowi nie należy wytrzeszczać oczu na 50km szyn RIS i teleskop hubble'a na górze. Jedyna konkretna zmiana jaką tu widzę, to kolba i inny magazynek (może na przejściówce). Jak ktoś sobie podczepi choinkę pod lufę, a do gniazda wsadzi wibrator to też pojawi się tu taki temat??? ;) EDIT: Mnie zaintrygowało w tym magazynku to, że wygląda na węższy. Znaczy nabój musi być krótszy. Czy bez konkretnych przeróbek broni jest w ogóle sens wkładać nabój o mniejszym (krótszym) pocisku bądź krótszej łusce (mniejsza ilość materiału miotającego)? Edited April 8, 2009 by Viamortis Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Ja obstawiam coś na .22LR. Bardzo popularna przeróbka w celu zmniejszenia kosztów treningów. Quote Link to post Share on other sites
Puchatek Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 (edited) Biorąc pod uwagę kształt komory zamkowej i długość okna wyrzutowego łusek, to chyba nawet nie jest AK, a raczej jakiś klon na 22LR. Np. coś takiego KLIK Edit: Foka był szybszy... Edited April 8, 2009 by Puchatek Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Strzelałem kiedyś z Talka, tyle że tam magazynek wyglądał normalnie, jak krótki magazynek do AK. Dopiero jego bebechy były inne. DDRy miały podobno tez coś takiego dla młodzierzowych organizacji paramilitarnych na .22 LR Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 tyle że tam magazynek wyglądał normalnie, jak krótki magazynek do AK. Dopiero jego bebechy były inne.Tak samo było w eMce na .22LR, z której strzelałem i tak samo jest w sprzedawanym przez H&K GSG-5 czyli MP5 na nabój .22LR. Quote Link to post Share on other sites
REMOV Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 W zasadzie Puchatek już podał odpowiedź, ale dla porządku, na zdjęciu jest włoski 5,6-mm (.22LR) samopowtarzalny karabinek Armi Jager AP-80 po rozmaitych modyfikacjach, czyli zamianie oryginalnych elementów na "taktyczne". Quote Link to post Share on other sites
Poli Tukasi Posted April 9, 2009 Author Report Share Posted April 9, 2009 Dzięki wszystkim. Całe życie się człowiek uczy :mrgreen: Sprawa wyjaśniona. Temat do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts