melon Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Czy da się jakoś zewnętrznie odróżnić stockową lufę JG od preclufy Systemy? Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Można by wrzucić kulke do 1 i 2 i sprawdzić gdzie mniejszy prześwit. Ewentualnie popatrz na foty systemy na necie i szukaj różnic/podobieństw. Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Nowa Systema się ładnie świeci i nie ma żadnych zadziorów przy obu frezach na gumę przykładowo, bo JG ma i wygląda brzydko (Systema jak polerowany mosiądz, zaś JG jak stary i brzydki :-P). Link to post Share on other sites
melon Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 Czy ktoś mógłby mi podesłać zdjęcia końcówki precki systemy? Czy są jakieś "generacje" owych luf? :P Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Systema świeci się jak złoto. Stockowe precki to matowy mosiądz. Na oko widać różnicę. Link to post Share on other sites
Azur Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Dokładnie tak, jeśli chcesz to mogę Ci podrzucić zdjęcie porównania 3 luf do G36C - Systemy, TM stock i Element 'precka'. Różnica jest zauważalna, tak jak napisał Major762, Systema się świeci. Link to post Share on other sites
melon Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 Dzieki za odpowiedzi, miałem okazję kupić niedrogo preckę systemy ale widać koleś zrobił mnie w uja i wcisnął mi stockową lufę JG... Link to post Share on other sites
Azur Posted April 15, 2009 Report Share Posted April 15, 2009 Jak allegro to zaskarżyć, jak WMasg to zgnoić ;) Link to post Share on other sites
melon Posted April 15, 2009 Author Report Share Posted April 15, 2009 Ani to ani to, znajomy kolegi z miasta, jutro "preclufa" idzie do niego z powrotem. Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 Niekoniecznie tak musi być, może stara dość jest, często przejadą na lufie 50 tyś i mówi, że lufa prawie nówka - w sumie i tak ciężko rysę jakąś zrobić przy regularnym czyszczeniu i braku zacinek. Systema jest ogólnie ładnie wykonana, widać jakość - popatrz na frezy stockowej lufy jaką miałeś, a tej "Systemy", powinny być staranniej wykonane. Link to post Share on other sites
melon Posted April 16, 2009 Author Report Share Posted April 16, 2009 Mój stock CA wydawał się znacznie lepiej wykonany od tej "systemy"... Zresztą temat już nieaktualny, sprawa została załatwiona. Link to post Share on other sites
Azur Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Ponieważ dzisiaj przy sprzątaniu w pierdółkach pomieszały mi się lufy do G36C, a mam je cztery, poszukuję precki Systemy. Gogin napisałeś, że JG ma zadziory na frezach, np. na tej prowadnicy dla gumki - dobrze rozumiem ? Bo jeśli tak to znalazłem zgubę :D Link to post Share on other sites
Gogin Posted April 21, 2009 Report Share Posted April 21, 2009 Ponieważ dzisiaj przy sprzątaniu w pierdółkach pomieszały mi się lufy do G36C, a mam je cztery, poszukuję precki Systemy. Gogin napisałeś, że JG ma zadziory na frezach, np. na tej prowadnicy dla gumki - dobrze rozumiem ? Bo jeśli tak to znalazłem zgubę :D Tak, dobrze rozmisz ;-). Link to post Share on other sites
Recommended Posts