human Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 (edited) Otóż ostatnio, zauważyłem w stercie zabawek mojego młodszego brata (7lat), wystający pistolet, ale nie działa. Wziąłem go, rozebrałem, patrze i.. i nic z tego nie rozumem, otóż w środku znajdowały się 2 druciki i spust. Czy ktoś wie jak to sklekocic tak, żeby działało? Zewnątrz wewnątrz Edited May 2, 2009 by human Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Da się, ale po co? Już po pierwszych oględzinach wnętrza widać jakiego typu to jest zabawka ;). Tutaj nie ma sprężyny głównej, takiej jak w normalnych springach, która by napędzała pistolet. Magazynek jest grawitacyjny, wsypowy. Pistolet ten ma jedną zaletę - można strzelać w trybie półautomatycznym bez żadnego zasilania, poza mięśniem palca ;). Natomiast wadą tego rozwiązania jest fakt, że kulki wystrzeliwane z niego osiągają prędkość około 50 FPS ;). Link to post Share on other sites
human Posted May 2, 2009 Author Report Share Posted May 2, 2009 Ja nie pytam sie po co, tylko czy sie da i jak? A skoro wiem ze Da to teraz chce wiedziec jak. :D Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 (edited) Oj, no to tutaj muszę przyznać mojego FAILa - przez nawał tematów pomyliło mi się i myślałem, że chodzi o "co możecie powiedzieć o replice XXX", zamiast "jak naprawić replikę". Jak naprawić - nie wiem. ;) Edited May 2, 2009 by LogaN Link to post Share on other sites
human Posted May 2, 2009 Author Report Share Posted May 2, 2009 Bo to jest raczej ciekawostka, niz bron boczna, no bo ilu z was widziało pistolecik na 2 druciki? :D:D:D Link to post Share on other sites
KicpA Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Jeśli już to na dwie sprężyny. Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 w tym dziadostwie kulke wkłada się od strony lufy, i po naciśnięciu spustu jeden z tych pręcików w nią uderza:) dziadostwo jak nic:P Link to post Share on other sites
human Posted May 3, 2009 Author Report Share Posted May 3, 2009 Mylisz sie, to posiada "magazynek" wsypowy u góry. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 :F Piszcie piszcie, chętnie poczytam wywody na temat pistolecika za 3zł :) Może jakiś upgrade co? Link to post Share on other sites
wally Posted May 5, 2009 Report Share Posted May 5, 2009 To tylko grzechotnik może takie "cuś" tuningować, i pewnie u niego to coś miałoby z 34534534 efpesów :) Link to post Share on other sites
echelon_ Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Teraz to się śmiejecie ale jak human giwerkę naprawi i zabije was z tego na jakiejś masówce to będzie płacz i zgrzytanie zębów :D Link to post Share on other sites
Dizzy Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 A ja miałem takiego guna. To działa tak że jak naciskasz spust to wylatują kulki uderzane przez drucik, zazwyczaj z 5 na raz bo jest magazyn wspypowy, czyli im mocniej naciskasz tym dalej lecą, ale niestety zasięg wynosi 50 cm (mierzone) xD Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 To miałeś jakiś zepsuty egzemplarz. Mój strzelał zawsze jedną kulką, a zasięg całkowity był nawet do 5 metrów jak odpowiednio mocno wcisnąłeś spust ;). Link to post Share on other sites
Saba Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 a ja miałem taką "MP5" drucikową... waliła na 3,5m :( Link to post Share on other sites
Recommended Posts