seger Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 na pewno :P ? Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 U mnie siedzi takie cóś w emce http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=3357 komora KA,precka DeepFire 509mm 6,02mm gumka systemy ,sprężyna SP130 Guarder,prowadnica sprężyny Stockowa G&P przerobiona na łóżyskowaną,siedzi to w emce M4A1 G&P ,sam to składałem uszczelniałem i daje stabilne 490fps,chyba więcej się nie da,pozdro Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 Wiesz... Ja na stockowym G&P mam 430 fps na komorze KA i SP120. Pewnie był miał jeszcze więcej z BU, sądzę, że więcej się da. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) Z całym szacunkiem AnR ale to róznica 60fps,a czym brnie się dalej tym trudniej,ja też pokoleji wymieniałem elementy w swoim G&P i pokoleji osiągnąłem to co mam. Spoko może jeszcze nie wicinąłem wszystkich soków z tego zestawu,sprawdzałem wszystkie połączenia,uszczelnienia,zestawienia co tylko się da ,robiłem testy usczelnienia poszczególnych podzespołów i całych elementów na moje oko szczelna do granic. Ale jak wiadomo zawsze coś można poprawić,zrobić lepiej,lepiej dopasować poszczególne elementy,ale myśle że to dobry rezultat,pozdro :uśmiech: Edited December 27, 2009 by Sebi_S Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 27, 2009 Report Share Posted December 27, 2009 (edited) Oj Sebi, Sebi... Zestaw n-bore systema typu 1. Komora g&p z niebieskimi kręcałkami. Lufa systema 470mm M130 systemy i 525 fps. Dziękuję :-F . Uważam, że da się jeszcze więcej. M130 Guardera, cylinder typu 2 cymowski. Tylko dysza uszczelniona i precka SRC. Komora Cymy. Giwera Unicorn. 515 fps Wyniki osiągnięte po prostu. Bez żadnego osiągania po kolei. Było mało, poskładałem po swojemu, jest dużo. Zawsze znajdzie się giwera mocniej dotknięta ręką Boga/Allaha/Buddy/losu (niepotrzebne skreślić). :-F Edited December 27, 2009 by poldeck Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Sebi ja miałem też 490fps na Borku guardera i sprężynie M130 też guardera, tylko że przy lufie 650mm ;) więc da się więcej. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 M4a1 JG oprócz głowicy tłoka (metalowa z łożyskowaniem) wszystko to stock, tyle że odpowiednio doszczelniony. M100 i 411fps, ale nie sprawdzałem na innych M100. Pytanie, czy sprawdzaliście te "super repliki" na innych springach o tej samej mocy? Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Ja specjalnie zamówiłem sobie drugi komplet M110, M120 i M130 z WGC ;) Szumitek jaka ta M100 MO, DF, Guarder? Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Wracając do tematu: Jaki właściwie ma sens cylinder typu 2 bore up? Cylinder typu 2 nb ma bardziej sprężać mniejszą ilość powietrza, natomiast typ 0 bore-up ma sprężać więcej powietrza. Jednak pojawia się pytanie jak to ma się do siebie? Ma to sens, czy to tylko chwyt marketingowy? Czy cylinder typu 2 bore-up da nam podobne wyniku co typ 1 nb? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Zmienia się wykres sprężania. W tym samym czasie przepłynie więcej luftu przy typie 2 borku. Przy typie 1 nb przepłynie też większa ilość niż przy 2 nb ale w dłuższym czasie. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Dokładnie tak. Przy BU jest sprężana większa ilość powietrza w danym czasie, resztę już sami musicie wywnioskować ale to już było pisane parę razy ;) Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Ja specjalnie zamówiłem sobie drugi komplet M110, M120 i M130 z WGC ;) Szumitek jaka ta M100 MO, DF, Guarder? Systema Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 Hmm wg mnie się albo pomylili w fabryce i masz M110. Jeżeli nie to masz bardzo dobry wynik ;) Quote Link to post Share on other sites
przemekp Posted December 28, 2009 Report Share Posted December 28, 2009 :-F Morderca szkieletów do M150 Guardera? :-F Wg nie jest to dobrym pomysłem, lepiej kupić Guardera. Możesz się jeszcze skusić na czeską prosukcję http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=664 Wygląda na to, ze Czech potrafi ;) Czy ktoś montował to cudo u siebie? Przy okazji czy może mi ktoś podpowiedzieć czy przy tuningu mocowym do M150 Guardera (choć skłaniam się już do M140 ;) ) użyć gearboxa Boyi z RK05 czy Cymy z AKM Cm.036? Natomiast wracając do zestawów BU do V.3 - przyjmę każdą radę, który jakiego producenta) wybrać, dzięki ;-) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Hmm wg mnie się albo pomylili w fabryce i masz M110. Jeżeli nie to masz bardzo dobry wynik ;) Systema nie robi M110, tak czy inaczej wynik wręcz doskonały jak na M100 systemy. Wsio da się zrobić, problem w tym, że nigdy nie chce mi się dobierać uszczelek z osobna do każdego zespołu cylindra, nuda :-P. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 To że nie robią to nie znaczy że przez przypadek nie zrobili bo się inaczej zahartowała sprężyna. Albo dali M120 a układ nie jest do końca szczelny. Czekać tylko aż sprawdzisz na jakiejś innej sprężynie np na M110 guardera. Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Panowie a takie pytanie: dlaczego w opisach pisza że bore up(konkretnie Guarder) działają ze sprężynami 120 w góre. Pytam ponieważ mam w tej chwili tak jak wczesniej pisałem borka +SP130 itd. i 490fps.,a szykuja sie w naszym środowisku zmiany w ograniczeniu do 450fps(szturmówka) i nie wiem co bede musiał zrobić,zchodząc nawet na SP120 bedzie wiecej niż 450fps,a słabsza sprężyne wsadzać przy borku to według opiu nie wypada. I jeszcze jedno(może nie w temacie ale zapytam) ostanio wymieniłem gumkę (była systema i sie skończyła) i założyłem nową tez Systeme ,lufa to 6,02 Deep Fire,wczesniej było OK a teraz kompozyt lata gdzie chce,wina nowej gumki czy preca fiksuje(dopisze jeszcze raz wczesnie było ok) Uprzedzając napisze :lufa czyszczona ,dystanser juz którys z rzedu(w tym H) gumka siedzi git,szczelne wszystko,komora docisnieta.Coś mi sie zdaje że wróce do precki Systemy :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Panowie a takie pytanie: dlaczego w opisach pisza że bore up(konkretnie Guarder) działają ze sprężynami 120 w góre. Pytam ponieważ mam w tej chwili tak jak wczesniej pisałem borka +SP130 itd. i 490fps.,a szykuja sie w naszym środowisku zmiany w ograniczeniu do 450fps(szturmówka) i nie wiem co bede musiał zrobić,zchodząc nawet na SP120 bedzie wiecej niż 450fps,a słabsza sprężyne wsadzać przy borku to według opiu nie wypada. I jeszcze jedno(może nie w temacie ale zapytam) ostanio wymieniłem gumkę (była systema i sie skończyła) i założyłem nową tez Systeme ,lufa to 6,02 Deep Fire,wczesniej było OK a teraz kompozyt lata gdzie chce,wina nowej gumki czy preca fiksuje(dopisze jeszcze raz wczesnie było ok) Uprzedzając napisze :lufa czyszczona ,dystanser juz którys z rzedu(w tym H) gumka siedzi git,szczelne wszystko,komora docisnieta.Coś mi sie zdaje że wróce do precki Systemy :uśmiech: Powinieneś się o to pytać w temacie o tuningu gnata, albo chociaż w temacie o precrurach różnych producentów. Tja powtarzalaność jakości luf Deep Fire'a z pewnością nie powala na kolana, znów wygrywa mosiężna systema, nawet nad mniejszą średnicą stalowej lufy DF'a - zakładając, że kulki latają na boki, a nie góra dół, bo to drugiej to już nie wina lufy, tylko nieszczelności. Proszę moda o wywalenie obu postów, albo przeniesienie do odpowiedniego tematu. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Gogin... Nie Ty jesteś od decydowania co jest w danym temacie na miejscu a co nie. A wracając do cylindra: prościej napisać, zę działa tylko z mocną sprężyną, do której trzeba wymienić połowę bebechów w giwerze niż napisać "naciagnijta se paluchoma uszczelkę". Nieprawdaż? Sklepom jest bardzo na rękę pisanie, ze od m120 a najlepiej m130 wzwyż. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Oszalałeś to by w ogóle spadła sprzedaż markowych gumek za jedyne 15zł za sztukę :-P Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Ja z używam BU przy sprężynie M110 i działa bez problemu, ba nawet nie musiałem uszczelki naciągać w BU systemy ;) Quote Link to post Share on other sites
Sebi_S Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Ok widze że te opisy borków to tak jak mówicie po to by człek szedł za ciosem i wymieniał większość flaków gearboxa,dzięki Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Mam do Was takie pytanie, mam w karabinie bore up guardera z cylindrem typ 1 a do tego sprężyna sp120, lufa to systema 509mm, zmieniając cylinder na typ 0 ile powinienem uzyskać dodatkowych fps jeżeli w obecnej konfiguracji posiadam ~430fps? Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 Co Ci z efpeesów jak celność się pogorszy? Ile wzrośnie to nie wiem, nie mierzyłem nigdy. @Poldeck - zwracanie uwagi to jeszcze nie decydowanie, gdybym ja decydował... Quote Link to post Share on other sites
Marek Kiljan Posted December 30, 2009 Report Share Posted December 30, 2009 To cylinder typ 0 nie nadaje się do lufy 509?, przecież do takich jest dedykowany... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts