Catch22 Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Z najnowszych wieści - SOCOM przyjął piksele - czyli AOR (DIG) 1 i AOR (DIG) 2 jako oficjalne wzory kamuflażu. Część oporządzenia do tej pory produkowanego w Coyote Brown i Ranger Green również ma być zamawiana w tym kamuflażu. Quote Link to post Share on other sites
Switek69 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Jakieś zdjęcia? Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 Tyle siedzisz na forach i nie wiesz jak wyglądają DIGi? Nawet Szaszłyk kiedyś w Commando zdjęcia zamieszczał wersji pustynnej i sprzętu LBT w tym kamuflażu. Generalnie to coś co bardzo przypomina MARPATa, o nieco innym wybarwieniu w wersji "leśnej". Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Mateusz, tłumaczenie SS.net na nasze to tak z nudów?:) Tu więcej Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 Ano, w ramach operacji "kaganek". Ale jak widzisz nawet taki bywalec mediów elektronicznych jak Świtek nie wiedział. Quote Link to post Share on other sites
Switek69 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Tyle siedzisz na forach i nie wiesz jak wyglądają DIGi? Nawet Szaszłyk kiedyś w Commando zdjęcia zamieszczał wersji pustynnej i sprzętu LBT w tym kamuflażu. Generalnie to coś co bardzo przypomina MARPATa, o nieco innym wybarwieniu w wersji "leśnej" Nie wszystko jestem w stanie ogarnąć ;). W każdym razie dzięki.... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 http://www.octactical.net/camo1.jpg Zaraz się zacznie :D Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Dla mnie to wygląda to trochę jak "Marpat" mil tec'a... Tańsze, a prawie identyczne :lol: Quote Link to post Share on other sites
evan Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Bardziej MC w pixelach. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Czy to nie w tym AOR (czy AOR2) Crye robi też swoje Combat ciuchy? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted July 29, 2009 Report Share Posted July 29, 2009 Tyle siedzisz na forach i nie wiesz jak wyglądają DIGi? Nawet Szaszłyk kiedyś w Commando zdjęcia zamieszczał wersji pustynnej i sprzętu LBT w tym kamuflażu. Generalnie to coś co bardzo przypomina MARPATa, o nieco innym wybarwieniu w wersji "leśnej". Mi to podchodzi pod rozjaśniony CADPAT. Każdy inaczej patrzy. :D Są jakieś zdjęcia z akcji w lesie? Chętnie bym zobaczył jak to się maskuje. Pozdrawiam imiennika. :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Bardziej MC w pixelach. Doprawdy? Gdzie Ty widzisz podobieństwo do Multicama? Spikselizowany MC wygląda zupełnie inaczej. Czy to nie w tym AOR (czy AOR2) Crye robi też swoje Combat ciuchy? Między innymi. AOR1=DIG2=pustynny AOR2=DIG3=leśny Quote Link to post Share on other sites
evan Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Doprawdy? Gdzie Ty widzisz podobieństwo do Multicama? Spikselizowany MC wygląda zupełnie inaczej. W kolorystyce(szczególnie ta zieleń), może źle się wyraziłem bo nie chodziło mi o zpixelowanego MC(taki mix marpat'a z MC) Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 AOR1=DIG2=pustynny AOR2=DIG3=leśny Można to gdzieś obejrzeć? Na stronie CP nic nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Nie za bardzo, Crye czy LBT się nawet nie przyznają, że robią w DIGach. Na ShotShow 2009 był na stoisku Eagle Industries manekin w sprzęcie EI i mundurze Beyond Clothing w AOR2/DIG3. Munduru Crye w AOR1/DIG2 było widać na zdjęciu SEALs, na którym wystąpiła niezła mieszanka - FROG, HPFU Blackhawka i Crye. Quote Link to post Share on other sites
kampfhund Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Krzaczki mają DIG3 Quote Link to post Share on other sites
Hoplita Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 100% Poliester? To jak to się nosi? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 Poliester poliestrowi nierówny. Jestem prawie pewien, że materiał jest podobny w noszeniu do takiego jak w odzieży trekkingowej (choćby Salomon czy TNF) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted July 30, 2009 Report Share Posted July 30, 2009 A to nie jest przypadkiem tak, że po prostu na metce producenta jest napisane, że 100% poliester bo Beyond tatical szyje głównie odzież z syntetyków (W tym z poliestru) i wszył taką metkę jaką miał pod ręką do nietypowego zamówienia? Po prostu na zdjęciach materiał wygląda na zwykłe NYCO Rip-Stop i dlatego to mi przyszło na myśl. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Nie sądzę. 5.11 szył (szyje?) odzież letnią ze 100% nylonu ze splotem ripstop, który i wyglądzie i w dotyku przypomina mieszankę z bawełną. Założę się, że tu jest podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 (edited) http://tw.myblog.yahoo.com/socom-socom/art...t=2174&sc=1 http://www.militaryphotos.net/forums/album.php?albumid=1143 Edited October 5, 2009 by Majkel86 Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Na pierwszej stronie już pierwszy link był ;) Niedługo być może będę miał próbki obu wzorów. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted October 5, 2009 Report Share Posted October 5, 2009 Niedługo być może będę miał próbki obu wzorów. Poproś, żeby próbki miały 3x3 metry ;) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted October 6, 2009 Report Share Posted October 6, 2009 Nie wiem czemu, ale trochę kojarzy mi się to z jednym z "chińskich" marpatów. Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted November 30, 2009 Report Share Posted November 30, 2009 http://www.altair.com.pl/start-3772 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts