zombie_snake Posted July 2, 2010 Report Share Posted July 2, 2010 (edited) http://cgi.ebay.com/devgru-aor1-digi2-dig2...#ht_3335wt_1137Ciekawe, że sprzęt się niby pojawia w AOR, a fotek "z roboty" nie ma. Jeśli to BHI to chyba oryginalny AOR2, bo gdzieś wyczytałem, ze pierwsze sorty w tym camo były właśnie od BHI, nie CP. Edited July 2, 2010 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 9, 2010 Report Share Posted July 9, 2010 Zielone AORy na mundurach CP: Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Update, w związku z testami mundurów US Navy NWU Type II oraz Type III. Kolorystyka kamuflaży w mundurach AOR1/AOR2 oraz NWU I/II jest dokładnie taka sama, a różnica polega na tym, że "marynarskie" będą miały we wzorze godło ACE - czyli kotwice US Navy. Jak widać, przynajmniej SOCOM i US Navy potrafiły dobrać wspólny kamuflaż dla jednostek bojowych - w sumie to ciekawe, bo to właśnie Naval Special Warfare Center zajęło się jego opracowaniem dla USSOCOM. Pozostaje teraz kwestią czy USAF oraz US Army dołączą do tego trendu (od razu zaznaczam, że US Army wybrało Multicam tylko i wyłącznie jako kamuflaż "afgański" i UCP nadal pozostaje przepisowym wzorem w innych rejonach świata). Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Dobrze mi się zdaje, że taki przebieg wydarzeń wpłynie na większą dostępność AORa, tyle, że z "kotwicą" we wzorze? :D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Niezbyt, kompletów NWU Type II/III nie będzie można nawet nabyć w sklepach dla marynarzy - będą wydawane tylko na "wyjazdy". Ale pewnie ich trochę wypłynie na ebay, jak to zwykle bywa. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Dobrze mi się zdaje, że taki przebieg wydarzeń wpłynie na większą dostępność AORa, tyle, że z "kotwicą" we wzorze? :D Daj znać jak będziesz sprzedawał :D Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 3, 2010 Report Share Posted September 3, 2010 http://img546.imageshack.us/img546/7408/o0...10698659381.jpg A jednak są różnice w logo. All 'bout marketing ;) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Ktoś chętny na mundurek w AORze? :-D http://cgi.ebay.com/Genuine-CRYE-Precision...=item4cf1853acf Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Dzwońcie po Arafata :P Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 (edited) Sorry chłopaki, nie mój size :D :F Edited September 9, 2010 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Guest Maciek100 Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Witam, kupiłem w jednym sklepie bluzę i spodnie w kamuflażu, który można zaliczyć do omawianego w tym temacie. Mianowicie chcem wyjaśnić co kupiełm, tani marpat czy może podróbkę AOR'a. Być może jest to tani marpat, ale zastanawiają mnie białe piksele charakterystyczne dla AOR'a. *zaznaczam, że zdjęcia są robione w nienaturalnym świetle, w dzień kamuflaż wydaje się być jaśniejszy. http://img338.imageshack.us/i/beztytuuvl.png/ Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Mix multicama i ucp Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 2, 2011 Report Share Posted January 2, 2011 Po prostu jakaś chińska kopia marpata i nic więcej. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 2, 2011 Report Share Posted April 2, 2011 http://www.toysoldier.com.hk/product_details.php?pid=302 Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Temat stary, ale może to kogoś zainteresuje. Na przełomie maja/czerwca w moim sklepie pojawi się wyposażenie w oryginalnym kamuflażu AOR2. Quote Link to post Share on other sites
badseed Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 taśmy na palsy też? Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Nie, ale PALSy można zrobić z cordury. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 Dobra nowina ;) Ciekaw jestem ceny Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Na polskim rynku w sklepie DeltaShop pojawiło się umundurowanie AOR2. Ma ktoś jakieś zdjęcia z tym kamuflażem (produkcji TMC)? Jestem ciekaw czy opłaca się brać. Na pierwszy rzut oka widze, że zamiast wzorki być pionowo, to są poziomo, jak w kamuflażu typu MARPAT. Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 Bo wzorki w oryginale ( czy NWU 3 czy Combat ) są ułożone pionowo, i nie sugerujmy się "podobieństwem" do marpata. Czy się opłaca? TMC? Chyba nie, nie przypomina to za bardzo AOR2. Podobnie jest z ich AOR1. Quote Link to post Share on other sites
Krave Posted May 21, 2013 Report Share Posted May 21, 2013 (edited) Z AOR2 od TMC nie miałem do czynienia, ale ich AOR1 jest dosłownie różowy Edited May 21, 2013 by Krave Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 26, 2013 Report Share Posted June 26, 2013 O kopii AORa firmy Allwin do poczytania tutaj: http://forum.wmasg.p...llwin-mcaoritd/ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Jako ciekawostka: Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted September 7, 2013 Report Share Posted September 7, 2013 Ruscy już podpierniczyli kolejny amerykański pomysł ?! Pozdrawiam Miszcz Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Airsoftowa kopia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts