Baxior007 Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Witam Mam glocka 17 od army i kiedy laduje green gas to mag go nie przyjmuje po prostu gaz ucieka na dwie strony . Smarowalem je silikonem i nic . Mam zamiar kupic nowe i jakie byscie mi polecili. Upatrzylem sobie takie : http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1530 . Czy beda pasowac ?? Quote Link to post Share on other sites
biper911 Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Najpierw sprawdź czy przypadkiem nie wypadła Ci z tego zaworka mała, czarna uszczelka, która powinna być wokół tego "cypelka", który wchodzi w dyszę butli z gazem. Ta uszczeleczka właśnie zapobiega temu zjawisku, który opisujesz. Jeśli jej tam nie ma (widać metalowe dno zaworu), to najprościej można tą wadę usunąć wstawiając tam uszczelkę z zaworka zapalniczki (koszt paru złotych). Quote Link to post Share on other sites
Baxior007 Posted May 19, 2009 Author Report Share Posted May 19, 2009 Sprawdzalem , w zaworze sa 2 uszczelki i obie sa stwardniale. Quote Link to post Share on other sites
biper911 Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Chodziło mi o tą uszczelkę, którą widać od zewnątrz, bez wykręcania zaworka. Jeśli piszesz o tej samej i jest sparciała, to spróbuj je wymienić. Jak nie pomoże, to zawór zawsze zdążysz kupić. Quote Link to post Share on other sites
Baxior007 Posted May 20, 2009 Author Report Share Posted May 20, 2009 ok, wymienie dzisiaj Quote Link to post Share on other sites
ramiel Posted May 22, 2009 Report Share Posted May 22, 2009 Jak by ci się mag jednak zrypał to kup do glocka Tokyo marui. Quote Link to post Share on other sites
Baxior007 Posted May 24, 2009 Author Report Share Posted May 24, 2009 Wymielilem uszczelke i dalej to samo . Czy zawory tm'a beda pasowac do tej repliki?? Quote Link to post Share on other sites
radwan88 Posted August 7, 2009 Report Share Posted August 7, 2009 Mam podobny problem i muszę wymienić dolny zawór, czy jeszcze jakieś zawory innych firm są kompaktybilne z tym? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 8, 2009 Report Share Posted August 8, 2009 Jak by ci się mag jednak zrypał to kup do glocka Tokyo marui. Warto pamiętać że magazynki TMa nie maja tej doolnej uszczelki od nowości... ALe gaz wylatuje Ci górnym zaworem czy dolnym, naokoło? Jesli dolnym to wykręć zawór, rozkręć go, sprawdź spręzynkę, uszczelki, nasmaruj, wyczyść i zmontuj z powrotem. Powinno działać. Jeśli górny to wykręć, zdejmij uszczelki nasmaruj, wyczyść i skręć z powrotem zakładając wcześniej uszczelki. Quote Link to post Share on other sites
augustox Posted July 14, 2010 Report Share Posted July 14, 2010 Pozwólcie, że odkopie stary temat, ponawiam pytanie, czy zawory innych firm będą pasować do tej repliki ? Mam na myśli dokładnie ten zawór: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3437 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
miler9 Posted August 27, 2010 Report Share Posted August 27, 2010 (edited) Zamówiłe zwór który opisałeś augustox więć coś skrobne czy jest ok Edited August 27, 2010 by miler9 Quote Link to post Share on other sites
maciejinho Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Odgrzewam temat sprzed miesiąca. Zawory TM pasują, walczyłem z ARMY długo swego czasu. Niestety, zawór ładowania GG trudno dostać, najlepiej kupić zawór np do KJW i przełożyć bebechy, to działa (sprawdzone). Radzę też sprawdzić, czy to na pewno zawór - często jest to oring uszczelniający cały magazynek (ten na dolnej, wykręcanej "pokrywie" w której jest też zawór nabijania). Ogólnie nie warto chyba tego ratować, lepiej zbierać na nową broń :) o ile sam pistolet jest OK, to magi są tragiczne, a to od nich najwięcej zależy :) Quote Link to post Share on other sites
arend Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 To jak ci magi niepotrzebne to chętnie je przygarnę :biggrin: Sobie je "uratuję i będę zadowolony. Quote Link to post Share on other sites
maciejinho Posted October 8, 2010 Report Share Posted October 8, 2010 Haha - gdybym wcześniej popisał, to jak najbardziej by się dało. Magi poszły na części - ostatnia sztuka dzięki temu działa, tego się na razie nie pozbędę - bardzo lubię tego gnata :icon_biggrin: . Może magi do CA będą pasować - wtedy replika miałaby drugą młodość :) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Odgrzewam. Sprawdzałeś może czy magi od CA współpracują??? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 22, 2011 Report Share Posted May 22, 2011 Pasują. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Znalazłem taki komplet do Glock'a (TM ale nie o tym) http://www.airsoftpanda.com/product_info.php/products_id/868 I mam małą wątpliwość, na fotkach widnieją 2 długie sprężynki od cylindra, a ja w swoim odkupionym Glock'u mam tylko jedną. Czy w ARMY powinny być też dwie czy jedna? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Z tego co pamiętam to w Army też miałem 1, powinno działać bez różnicy. Też kwestia jak dysza jest wykonana (standardowa nie ma chyba miejsca na 2 sprężynę-> chodzi o ten fragment na dyszy który trzyma jeden z końców sprężyny) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 W ARMY jest miejsce na dwie ale zamontowana jest jedna.I tak jeden pies czy te sprężynki tam są czy ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 (edited) W ARMY jest miejsce na dwie ale zamontowana jest jedna.I tak jeden pies czy te sprężynki tam są czy ich nie ma. Tylko ta druga powinna być chyba krótsza, czy ja wiem czy tak nic by nie dało? Tym bardziej z uszczelnioną głowiczką, a nie orientujecie się czy zaworki dolne Promyka pasują do tych magów? A gdzie można dostać samą sprężynkę? Edited June 3, 2011 by rumak Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 3, 2011 Report Share Posted June 3, 2011 Obie są jednakowe o ile pamiętam. Z resztą czy będzie krótsza, dłuższa czy jednakowa, tak jak pisałem- jeden pies. Bez względu na głowicę tłoka. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted June 4, 2011 Report Share Posted June 4, 2011 A gdzie można dostać samą sprężynkę? Napisz do Krakmana, oni choć nie mają zaworów w ofercie to po mailu byli skłonni sprzedać więc może i sprężynką się podzielą Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Zainteresowanych mogę powiadomić, że zaworki NineBalla pasują bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 A niby czemu miałyby nie pasować skoro są dedykowane do replik standardu TM Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 A niby temu, że zawór zaworem a chinol chinolem, tak jak i inne części dedykowane dla TM'a. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts